Výsledky 1 až 25 z 36

Téma: Zakázané focení (festivaly)

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Administrátor マツダ mince Avatar uživatele Marty
    Věk
    44
    Vliv
    300

Standardní Re: Zakázané focení (festivaly)

Já byl před třemi lety na Love Planet a dost mě tam dorazili - měl jsem tehdá S1 IS, navíc s tubusem, UV filtrem na konci a sluneční clonou, takže to vypadalo dost mohutně. Sekuriťák ho vzal do ruky, zkoumal, zavolal si zkušenějšího na pomoc a ten prohlásil "to je dobrý, to má jen tři megapixly!" a s těmito slovy mě pustili dovnitř...

Ale s 10D + 70-200/4L už bych to asi na "jen 6 megapixlů" neukecal...

Abych řekl pravdu, moc tomuhle trendu nerozumím... Co rozumí pod komerčním zne/využitím fotek? Že bych je prodal jako nějakýmu časáku?
    CUBE> Ryzen 7 7700X + Arctic Lq Frzr III 64 GB DDR5-6000 ◦ ASUS TUF B650PLUS ◦ ASUS RTX3060 OC 12GB ◦ Kingston KC3000 2TB ◦ SS G12 GM-650 Gold ◦ Samsung S27A800 4K
    WORK> HP EliteBook 845 G9 ◦ Ryzen 5 PRO 6550 ◦ 32 GB DDR3 ◦ 2048 GB nVME SSD ◦ 14.1" 1920x1080 LED + 2x 32" Dell 4K ◦ Win11 Enterprise
    SERVER> HP ProLiant Microserver Gen8 ◦ Intel Core i5-3540T ◦ 16 GB DDR3 ◦ 180 GB SSD + 2x4 TB WD RED + 2x16 TB Toshiba ◦ 10GbE NIC
    PHOTO> Canon EOS 70D ◦ EF 70-200/4L ◦ EF-S 10-18 STM ◦ EF 50/1.8II ◦ EF-S 40/2.8 STM ◦ Yongnuo YN-568EX ◦ Tamrac 5534
    HOMECINEMA> TV Samsung UE55Q55T 55" 4K ◦ DVD Pioneer DV-310K ◦ AVR Yamaha RX-V359 ◦ SPK Dexon Allegro 5.0
    OTHERSTUFF> Mikrotik RB760iGS ◦ Mikrotik CSS610
    ◦ Mikrotik CRS326 ◦ UniFi WLAN ◦ Xerox B235 ◦ Canon PiXMA MG5350

Senior Member Avatar uživatele Kořka
    Věk
    38
    Vliv
    284

Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
    Abych řekl pravdu, moc tomuhle trendu nerozumím... Co rozumí pod komerčním zne/využitím fotek? Že bych je prodal jako nějakýmu časáku?
    Taky mi to nějak nedochází. Když budu chtít tak s fotkou z kompaktu taky můžu dělat věcí. Imho omezovat focení vůbec a jenom pro zrcadlovky tuplem je fakt pěkná kravina.
    FUN: i5 - 6500 (Skylake) | GTX 960 | MSI Z170A Gaming pro | EVO 850 256 GB | Filco ninja tenkeyless (MX Brown) | Audio: Emu 0204>Beyerdynamic custom one pro |
    EDC: Macbook Air 2014 | i5 | 4 GB RAM | 128 GB SSD | 5.11 Rush Mike | Google Nexus 7

Hele ja si to nevymyslel

Tohle mi odepsali:
    "...je to tak, jak píšeme na webu - je povoleno vnášet kompatky, není povoleno vnášet fotoaparáty s tělem a oddělitelným či velkým objektivem, což zrcadlovka určitě je. Vychází to z většiny smluv s kapelami, kde je výslovně zakázáno od nich vnášet profesionální či poloprofesionální fotoaparáty, resp. je jimi fotit, aniž by šlo o akreditované novináře. Vychází se z toho, že automat neudělá tak dobrou fotku kapely, která by se pak dala teřba komerčně využít / zneužít."

Smysl treadu napr.: jak to (ne)resite vy, pravni otazky (jestli mi muzou treba zabavit kartu) a porad cekam, ze se objevi nekdo, kdo rekne, "hele, muj kamarad Cenda pracuje v tady tomhle casaku, on ti to zaridi"
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    286

Citace Původně odeslal Marty Zobrazit příspěvek
    Třeba by sis mohl dát fotky na net, začalo by ti na stránky chodit víc lidí, ty by sis tam dal reklamu a na ní vydělal, přičemž vyfocená kapela z toho bude mít kulový trošku blbost, ale vsadím se že by ti to tak třeba někdo vysvětlil. Anebo bys zachytil někoho z kapely "v nedbalkách" a následně ho vydíral

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    Hele ja si to nevymyslel

Tohle mi odepsali:
    "...je to tak, jak píšeme na webu - je povoleno vnášet kompatky, není povoleno vnášet fotoaparáty s tělem a oddělitelným či velkým objektivem, což zrcadlovka určitě je. Vychází to z většiny smluv s kapelami, kde je výslovně zakázáno od nich vnášet profesionální či poloprofesionální fotoaparáty, resp. je jimi fotit, aniž by šlo o akreditované novináře. Vychází se z toho, že automat neudělá tak dobrou fotku kapely, která by se pak dala teřba komerčně využít / zneužít."

Smysl treadu napr.: jak to (ne)resite vy, pravni otazky (jestli mi muzou treba zabavit kartu) a porad cekam, ze se objevi nekdo, kdo rekne, "hele, muj kamarad Cenda pracuje v tady tomhle casaku, on ti to zaridi"
    Pokud to takhle mají "nasmlouvané" s kapelami, tak s tím IMHO nic neuděláš. Trošku mě zaráží to omezení JEN na (polo)profesionální fotoaparáty, to je fakt úlet.
    A když nenapíšeš na jaký se chystáš festival, tak ti to asi nikdo nezařídí ale i tak o tom pochybuju, no uvidíš...
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    46
    Vliv
    314

pánové, tohle je standardní postup, který je většinou dán požadavky účinkujících...

nafotil jsem poměrně dost koncertů a na těch větších jste bez photopassu obvykle bez šance... (naprosto laxní přístup má třeba ochranka ve Sportovní hale, kde byste například na Chrise Reu pronesli snad i bombu)

naproti tomu existují zcela opačné případy - například předloni přijel na Colours of Ostrava Robert Plant... tam měli smůlu fotografové z regionálních médií - prostě šanci fotit a natáčet mělo dvacet lidí (a byl jsem mezi nimi)... navzdory akreditaci jsem navíc musel podepsat Plantovu managerovi photo-release, že fotografie nemohu použít jinde než u článku o koncertu, případně ve svém portfoliu...

ad zrcadlovky a kompakty - je to úplně jednoduché - se zrcadlovkou (a odpovídajícím objektivem) uděláte obstojnou fotku z několika desítek metrů... s kompaktem jste bez šance, i kdyby to byl superzoom s X megapixely (samozřejmě, že se o tom dá polemizovat)

ad zařízení akreditace - pokud nemáš fakt dobrého známého, těžko ji získáš - pořadatelé většinou dávají jeden dva photopassy na redakci, které dané médium zcela jistě využije... já ti bohužel nepomůžu - kdysi dávno jsem sice znal lidi z opavského Regionu, ale to je natolik lokální médium, že by tě pustili tak maximálně na Dolnolhotský buben (či jak se to jmenuje) - dál než v Ostravě nemáš šanci, navíc Region (jmenuje-li se tak stále) je nyní součástí VLP, takže by přednost dostal třeba fotograf právě z Ostravy

2 russianblue: mno pokud si myslíš, že tohle je dobrá strategie, tak tě vyvedu z omylu - už mnohokrát se mi totiž stalo, že jsem chtěl po uplynutí standardní doby focení (obvykle to jsou cca 3 písničky) udělat pár snímků z davu - vždy mi někdo ze securiťáků, či pořadatelů, zaklepal na rameno a se zdviženým prstem mě varoval, že "takhle ne"
    Naposledy upravil MikeD; 23.05.2008 v 18:10.
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Dík Miku za osvětlení z praxe. Chystám se právě na Colours
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Vstal z mrtvých mince Avatar uživatele MikeD
    Věk
    46
    Vliv
    314

Dík Miku za osvětlení z praxe. Chystám se právě na Colours
    na Colours jsem fotil poslední tři roky a pokaždé byli nekompromisní... zkusím se poptat - tam by možná akreditace šla dohoukat (ale předem upozorňuji - NIC NESLIBUJI!!!)
    na zábavu: Intel Celern G1620 (Gelid Solutions Tranquillo) | GB GA-B75-D3V | 8GB Kingston HyperX Fury Blue 1600 | GIGABYTE GTX750 Ti Ultra Durable 2 2GB | Samsung SSD 850 EVO 120GB + WD7500AAKS 750GB + Samsung SpinPoint F1 1TB + Samsung HD204UI 2TB | Seasonic S-12 600W | Dell 2209WA | Windows 10 Home 64bit
    na cesty: AGang Gangsta 7.0 2013 + Lenovo ThinkPad 0328 + Motorola Moto G 2014

dříve, než se na něco zeptáte, zkuste zabrousit na: Google | Wikipedia

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    43
    Vliv
    323

Treba na Masters Of Rock je foceni povoleno pokud vim cimkoliv, dokonce je tam i soutez o nejlepsi fotku. Jenze jedte na 4 dny pod stan s baglem plnym objektivu a zrcadlovkou (ikdyz ta moje valnou cenu nema)...
    Takze jediny fotky, ktery od tam mam jsou foceny mobilem

No já mám zatím ještě Olympus 760 UltraZoom a protože tam objektiv nikam nezaleze, tak ikdyž to je stále kompakt, už se na to ty holohlavý bezmozci dívaj divně a jeden dokonce řekl že NE.
    FAKT: jakmile se začneš rozčilovat nebodokonce hádat = 100% tě pak nepustí, jen kvuli tomu aby morálně nad tebou vyhrál

čili, tehdy mi řekl že mám plechovku redbullu a foták co se jim zdá že už je moc velkej. A já na to chlapi neblbněte, redbula jsem koupil támhle u toho stánku který patří ke stanovému městečku, čili v podstatě stále v tomto areálu, a hned ja vlezu za tyhle vaše ohradníky, další si mohu koupit támhle u toho stánku o 10m dál. Tak to prosím neřešte.
    A co se týče foták, včera i předevčírem jsem tu s ním byl taky a nikdo nic neřekl. Nevím tedy proč by to mělo dnes vadit.

Každopádně pravda je taková, že security firmy začínají rozlišovat zdali kompakt má manuál či nikoliv. A podle toho často rozhodují...
    Jak tam vidí na kolečku A,S,M tak maj občas problém.

A jinak komerční zneužití... Freeku je mi jasný že si chceš fotit pro sebe, ale jsou tam i akreditovaní fotografové, kteří zaplatí docela nemalé peníze aby mohli fotit (pravda ti mohou i do zákulisí...) a pak se snaží vydělat na tom že své fotky prodávají do novin a časopisů. A ty bys nedal ani korunu a pokud bys dal své výtvory na NET mohl by se ti např ozvat někdo z redakce že chce koupit tvé fotky. Příklad.

Ale stejně si myslím že to celé je blbost, dnešní minikompakty co se vejdou do kapsy maj už skoro 10Mega - zoom jim vyleze až snad na 10x optickej a mě by se svým olympusem 3,2mega vyhazovali...

stál čekám že někdo řekne - hele, muj kamarad Cenda pracuje v tady tomhle casaku, on ti to zaridi"
    jak říkám, musel by za tebe někdo něco zaplatit... né jen zařídit...
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Jo a ještě mne napadlo, vždy se k těm security chovám tak že už 20m před ním začínám rozbalovat celej svuj batoh a hned jak začne nakukovat, tak hlásím obsah, - mikina, foták (ovšem mám jej v pouzdře tzn není videt), doklady, tričko...

A jak viděj tenhle přístup vždy v podstatě jen do báglu nakoukli , osahali jej zespodu (ale tak že jen tak jako že se dotkly) a dobry dobry dalsi....
    Paul Atreides
    NPE-squad.com - Clan Leader

COMP: Win7 x64 prof. | C2D E8400 3Ghz | ASUS P5B DeLuxe | Corsair 6000 MB DDR2 800MHz | ASUS GTX 560 Ti 1GB-DDR5 | SB Audigy SE 7.1 | Seagate 1000GB & 500GB (šuple WD 320GB) | Corsair 520W | 26" LG fullHD 1920x1080px 8ms
    NAS-server: Win Home Server 2011 | 1,6 Atom D525 (2 core | 4 threads) | ASrock mini-ITX | 4 GB DDR3 800MHz | Western 1TB GreenPower | Fortron 200W 80-BronzePlus | ftp, web, mumble, vpn, Servio DLNA share system, komplet PLEXI case
    NetBook: ASUS Eee1001PQ (violet) | 1,6 ATOM | 1 GB RAM | 250GB HDD | 1024x600 px LCD | baterie 7h :)
    FOTO: Olympus E-520 | 14-42 ZuikoDigital | 40-150 ZuikoDigital

Citace Původně odeslal Atreides Zobrazit příspěvek
    jak říkám, musel by za tebe někdo něco zaplatit... né jen zařídit...
    Jestli je to skutecne tak, tak to jsem treba nevedel, ani me to nenapadlo.
    Ja jsem takovy nezistny chlapec a ani s tim fotakem poradne neumim
    Jestli bude mit nekdo k tematu co rict, tak si samozrejme jeho nazor rad prectu. Zatim vsem zucastnenym diky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Fotoaparat na foceni ve spatnych svetelnych podminkach
    Založil Krimi 2000 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 10.04.2008, 18:16
  2. Hromadne foceni na letisti Ruzyne
    Založil Holda v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 45
    Poslední příspěvek: 08.06.2006, 18:59
  3. právní stránka focení
    Založil russianblue v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 27