Mam iPhone od rijna, takze moje (ciste subjektivni) zkusenosti:
- je proste krasnya pritom hodne odolny - nosim ho bez obalu v kapse a jeste neni ani trochu skrabnuty
- ovladani je po kratkem zvyku nejlepsi co jsem kdy vyzkousel, je intuitivni, telefon reaguje hned (ne jako u symbianovych Nokii nebo WinMobile), da se ovladat jednou rukou
- POTREBUJE datovy pausal - fakt si nedokazu predstavit jeho pouziti bez dat, prijdes o vetsinu jeho vyhod (perfektni prohlizec safari, maily, mapy atd.), maximalne pokud se pohybujes v oblastech kde je free wifi
- vydrz cca 2 dny pri (20 min volani/den, zapnute wifi, par hodin hudby)
- co se tyka funkci - pokud chces telefon na praci, tak tohle asi NENI telefon pro tebe
- taky to neni telefon pro toho kdo chce mit v telefonu milion funkci ktere vyuzije 1x do roka - iPhone ma (v zakladu) jen ty nejpouzivanejsi, ale zase je ma zpracovane opravdu do detailu
- ad novy software: oficialne to zatim porad nejde, neoficialne uz je urcite par stovek, ne-li tisic aplikaci, od uplnych blbosti az po hodne uzitecne doplnky. Nejjednodusi je instalace pres aplikaci installer - nepotrebujes k tomu nic, jen pristup k internetu, v installeru si vyberes kterou aplikaci chces, stahnes a nainstalujes.
- ad soubory pres BT: zatim to opravdu neumi
- koncem cervna apple asi oficialne uvolni plnou verzi SDK a zprovozni aplikace pro iPhone - takze pak zacnou vyvijet i velke firmy, a softwaru jeste hodne pribude
Co me na nem vadi:
- neumi copy/paste
- safari sice umi taby, ale neumi otevirat linky do noveho tabu (resp. umi s nejakou dodatecnou aplikaci, ale je to opruz)
- vydrz by mohla byt vetsi, nekdy kdyz zapomenu nabit a dalsi den hodne volam tak mi i umre
- zatim neumi pripojeni k wifi s radius serverem - ale to je jen otazka casu az oficialne predstavi firmware 2.0, ktery to uz umi
- neumi exchange - stejne jako predchozi, fw 2.0 uz to umi
- neumi 3G, jen edge (mam o2 ktery ma edge jen malo)
Celkove jsem zatim hodne spokojeny, a nemenil bych ani za nic. Funkcne jsou sice lepsi telefony, ale co do uzivatelske privetivosti to je nejlepsi telefon
PS: Jak pise PetrT - ted o nem ale opravdu nema cenu uvazovat, jedine za extremne dobrou cenu (tak 6k) - 9.6 apple predstavi iPhone 2.0, ktery bude umet 3G a kdovi co jeste