Citace Původně odeslal Gestler Zobrazit příspěvek
Ahačili rozumí tomu správně že pokud muj CPU(nesmějte se mi sem chudý) P4 Prescotmá FSB 200Mhz a momentálně je nastaven 220FSB a ramky mi jedou 200MHz mám výkon teda menší než kdybych nechal CPU na púvodní FSB200MHz kde ram běží též na 200Mhzpáč podle mých měření šel výkon nahoru co e týče propustnosti ram,rychlosti CPU ve výpočtech i v multimédiích a o dva snímky v prúměru mám + v 3D testu
Ano rozumíš tomu správně. Ale tvoje paměti teď jedou tak jako procesor. Tím že jsi dal FSB 220, ti paměti jednou taky na 220 , to by jsi jim musel změnit děličku, to tvůj chipset neumí paměti držet na 200 a hejbat s FSB nezávisle. Bios ti píše 133, 166, 200 ale to jsou jen děličky zástoupený pod timhle číslem.

Navíc P4 je Netburst má quaud pumped FSB, je to něco jinýho. Ale na tý P3 potřebuješ co nejvíc vytáhnout prostupnost a to se děje jen když máš FSb a ram 1:1 prostě synchron. Jakmile dáš děličku, tak ti tam strašně rostou latence a je to jako zatahnout brzdu.

Abych to vyjádřil čísly. CPUmark 99 mi s Tualatinem na 1,45ghz dal pří snychro 145fsb/ram asi 128 bodů. Když jsem změnil ty paměti na 110 nebo na kolik by to vyšlo, tak skóre padlo na 86..... to je dost strašná rána.

Co se týče těch velkejch FSB na P3 v kombinaci s dobrym výkonem, tak to dávaly I820 chipsety, s RDram pamětma. Ty to vytáhly k 200 v klidu a paměti člověk nemusel zpomalovat.

S tim synchro režimem to máš dodnes, dodnes to má vliv. Třeba když si vezmeš Core2 Duo E8400 necháš to na Defaultu a paměti dáš na 800, bude to horší jak je dát do synchro na 666. A když taktneš na FSB400, aby paměti běžely na 800 synchro, + jim dáš agresivní časování, neni problém s tim utřít systémy co je maj přes 1200 třeba, protože jim to běží asynchro, jo, jasně neni to jak u /P3 kde jsi tim ztratil 40% výkonu, ale těch 5 - 10% tam furt je.