zdroju s tak kvalitnou kabelážou a pozlátenými kontaktami nič také robiť nebudem okrem toho vôbec niesom elektrikár...

môžem akurát tak skúsiť silnejší zdroj ktorý by mal lepšiu 3,3voltovú vetvu, prípadne možnosť regulácie.

čo sa týka AGP4x...

táto via doska pozná funkciu "PCI bus Timeout". to znamená že pci zariadenie má obmedzený čas vykonať svoju prácu. ak to nestihne tak ho PCI bus preruší a pustí k práci dalšie zariadenie. funguje to so všetkými zariadeniami.

Ak túto funkciu vypnem tak síce dostanem lepší výkon ale mám tu SCSi radič ktorý má priepustnosť 160mb/s. ten so všetkou vervou hádže dáta do PCI a zahlcuje všetky procesy ktoré cez PCI idú - včetne obrazu z TV tunera

akékolvek zahltenie PCI zbernice teda krásne vidím v TV obraze

Možnosti sú dve:
A) zapnúť PCi Bus Timeout
B) Obmedziť prácu SCSI radiča na 80mb/s. to mi ale zníži výkon hdd z 90 na 70mb/s.

agpčko je na nastavení 4x v tomto dosť podobné ale regulácia zo strany PCI busu to velmi nevyrieši (práve preto že PCI a AGP sú nezávislé periférie). zatial som to skúsil vypnúť a urobil test v 3d marku. hlavne ma zaujíma či to niečo spraví s poslednými zvukovými testami kde vela záleží od plynulej komunikácie so zvukovkou.