Někdy před vánocema jsem našel P3-S ES, takže jsem zavzpomínal a podělím se:
http://www.hcdvd.net/phpBB/upload/JohnnyC/Jual/All.jpg
http://www.hcdvd.net/phpBB/upload/Jo...iagnostics.jpg
http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=61604
Někdy před vánocema jsem našel P3-S ES, takže jsem zavzpomínal a podělím se:
http://www.hcdvd.net/phpBB/upload/JohnnyC/Jual/All.jpg
http://www.hcdvd.net/phpBB/upload/Jo...iagnostics.jpg
http://forum.coolaler.com/showthread.php?t=61604
Internetová fóra, diskuse, seznamky a chaty jsou plné lidí, kteří o sobě říkají, že něčeho dosáhli. Jde však o pouhý přelud krmený vlastní ješitností. Skutečný život, aniž by o tom tušili, se jim vzdaluje, každým dalším úderem do klávesnice. Za skutečné lidi mluví jejich činy a ne vlastní slova.
Blbý, paměti a RAM jsou asynchro, takže výkon úplně v háji. Kdyby to bylo 150/150 tak by to bylo rychlejší.
The best Unreal Tournament maniac.
to Gestler:
celeron tualatiny hrejú menej než tualatin-S pretože má menšiu cache, rovnako aj Pentium III "tualatin" s 256kb cache hreje menej než S verzia...
tá cache robí dosť veľa celkovej teploty.
čo sa týka AGP8x na týchto doskách (priepustnosť 2133mb/s) tak je to úplne zbytočné, lebo zbernica aj tak komunikuje maximálne rýchlosťou 1066mb/s (+ pretakt) a to je práve rýchlosť komunikácie s RAM. maximálne by mohla byť rýchlejšia komunikácia GPU-CPU. ja som aj tak radšej nastavil agp na 2x aby sa nemuseli ostatné periférie biť o čipset s AGP.
mno a čo sa týka diskov tak nevyberal som nijaký ATA disk, ani nezháňal SATA disk. v oboch prípadoch je obmedzenie do 10k RPM. Tak som vzal SCSI s 15k otáčkami, paritou, bios toolom na správu diskov atd...Ešte tu mám aj SCSI scanner takže sa mi to oplatí.
inak čo sa RAM týka tak tento čipset sa používa aj na dvojjadrovej doske VP6 a tá doska zvláda 2giga ram... to značí tiež že obmedzenie na 1,5 giga ram je tu urobené z dosť zvláštneho dôvodu - asi málo miesta na doske. V biose ktorý mi kamarát pomohol modnúť cez modbin som totiž odomkol možnosť nastavovať latencie aj u štvrtého pamäťového slotu, takže čipset kludne zvládne aj viac - maximálne však 512mb na bank... len to sa ešte trh pozeral na stroje s viac ako giga ram štýlom "a nehrabe vám tak trochu?"![]()
Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE
Absolutní pecka...bych nevěřil že PIII-s zvládne 200MHZ FSB
To DOC ZENITH:tak to mi prosím tě vysvětly....nechci vypadat jako tele,nicméně svým skromným věděním bych se domníval že 50MHz víc na FSB je prostě "VÍC"nehledě na celkovou dosaženou frekvenci CPU....že by až takovej vliv měl synchroní clock FSB/RAMneber to jako útok na tvý vědomsti...chci se přiučit
Naposledy upravil Gestler; 13.05.2008 v 16:35.
v prípade týchto procesorov, ramiek a dosiek je rozhodne synchro najlepšie. ak ho znizis tak ziskany vykon procesora sa kvoli pomalsim pamatiam nijak neprejavi a celkovo sa vykon zhorsi.
okrem toho pri tak nizkom multiplikátore sa tolkemu fsb ani velmi necudujem. kazdy tualatin ide v pohode na 1500-1750mhz - skor bz ma zaujimalo co to bolo za dosku ze tomu nerozdrapilo AGP a PCI...
Abit VH6-T mod "Immolator" * Intel Pentium III-S "Tualatin" 1.400@1,628Mhz * PQI SDR SDRAM PC133CL3 @ 155CL2 - 1,5 Gb * Asus Radeon x850XT 256mb * Pinnacle 300i * Creative SoundBlaster LIVE! * Adaptec 19160 * Intel PRO GT 10/1000 * Seagate Cheetah 15k 73GB * Windows 98SE
No v -HoNY-ho případě jedou ramy na 150MHz a DOC_ZENITH kontruje tvrzením že 150/150 by to bylo lepčítomu nerozumim....zabijte mě asi sem fakt mimo ale nechápu
![]()
ano bolo by to lepšie. tiež som bežal s jadrom na nejakých 1700 mhz a spomalil som ramky ale efekt bol ten že som mal celkovo omnoho menej výkonu celého stroja (vo všetkých meraniach)
Ahačili rozumí tomu správně že pokud muj CPU(nesmějte se mi sem chudý
) P4 Prescot
má FSB 200Mhz a momentálně je nastaven 220FSB a ramky mi jedou 200MHz mám výkon teda menší než kdybych nechal CPU na púvodní FSB200MHz kde ram běží též na 200Mhz
páč podle mých měření šel výkon nahoru co e týče propustnosti ram,rychlosti CPU ve výpočtech i v multimédiích a o dva snímky v prúměru mám + v 3D testu
Naposledy upravil Gestler; 14.05.2008 v 10:06.
Ano rozumíš tomu správně. Ale tvoje paměti teď jedou tak jako procesor. Tím že jsi dal FSB 220, ti paměti jednou taky na 220 , to by jsi jim musel změnit děličku, to tvůj chipset neumí paměti držet na 200 a hejbat s FSB nezávisle. Bios ti píše 133, 166, 200 ale to jsou jen děličky zástoupený pod timhle číslem.
Navíc P4 je Netburst má quaud pumped FSB, je to něco jinýho. Ale na tý P3 potřebuješ co nejvíc vytáhnout prostupnost a to se děje jen když máš FSb a ram 1:1 prostě synchron. Jakmile dáš děličku, tak ti tam strašně rostou latence a je to jako zatahnout brzdu.
Abych to vyjádřil čísly. CPUmark 99 mi s Tualatinem na 1,45ghz dal pří snychro 145fsb/ram asi 128 bodů. Když jsem změnil ty paměti na 110 nebo na kolik by to vyšlo, tak skóre padlo na 86..... to je dost strašná rána.
Co se týče těch velkejch FSB na P3 v kombinaci s dobrym výkonem, tak to dávaly I820 chipsety, s RDram pamětma. Ty to vytáhly k 200 v klidu a paměti člověk nemusel zpomalovat.
S tim synchro režimem to máš dodnes, dodnes to má vliv. Třeba když si vezmeš Core2 Duo E8400 necháš to na Defaultu a paměti dáš na 800, bude to horší jak je dát do synchro na 666. A když taktneš na FSB400, aby paměti běžely na 800 synchro, + jim dáš agresivní časování, neni problém s tim utřít systémy co je maj přes 1200 třeba, protože jim to běží asynchro, jo, jasně neni to jak u /P3 kde jsi tim ztratil 40% výkonu, ale těch 5 - 10% tam furt je.
The best Unreal Tournament maniac.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)