Benq FP241W mám cca 1 den na stole. Oproti 19" TN od DELLu je to skok, je to velký moncek jak kráva
Zatím je v záběhu a první dojmy:
na filmy good, hlavně HD, díky velikosti jsou u DVD ripů horší kvality vidět kostky a nedokonalosti v obraze výrazněji (které mizí při sledování z větší vzdálenosti).
na gamesy to vypadá OK, testováno zatím jen na COD4. Velmi rychlé FPS to moc nedává (COD4 on-line) - nevím, jestli je to kombinace větší rozlišení -> méně FPS nebo onen zmiňovaný inputlag. Nicméně obraz se ve hře občas "utrhne". Po chvíli hraní jsem CODa šel hrát na staré 19" TNko od DELLu. Ještě si s tím pohraju, když tak porefejuji.
na běžnou práci OK, barvy vypadají dobře, jen se mi trochu zdá, že obraz má díky své velikosti tendenci jít do světlejších barev směrem k okraji (když sedím proti displeji). Hodně lidí si u tohoto modelu stěžovalo na vrčení při jasu <70. Mohu potvrdit, můj model to dělá už při nastavení jasu pod 90. Vrčení je způsobeno regulátorem jasu, čili HW záležitost. Dá se to přežít a pokud někdo nemá ultra silent PC, bzučení zanikne v ševelení větráků.
Na nějaké konečné rozhodnutí moc brzo, nicméně za ty prachy dobrý monťák, hafo vstupů, zobrazování jen 1080 přes HDMI nemohu potvrdit, nemám konzoli ani HDMI kabel, lehké zklamání přišlo u her (zatím testováno jen u CODu). Doufám, že těch zklamání nebude více.