Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
Nasranej jsi tu akorát Ty, že Ti takovou blbost někdo nežere - já nemám žádný důvod k nasranosti...
Ty jsi tu plácnol blábol o něčem, o čem nemáš ani páru, a po mně chceš, abych Ti dokazoval, co se dělalo v době, kdy jsi ještě ani nebyl na světě? MadCape, proboha, nenech se vysmát! Posílej si dál do háje lidi ve věcech, kterým rozumíš opravdu velice dobře, ale nesnaž se mít pravdu úplně ve všem - nikdy se Ti to totiž nemůže podařit...

Jeden příklad za všechny, i když není "analogový" - http://photo.net/philg/digiphotos/20...7/high-key.tcl
A třeba tady máš návody na svícení z roku 1993: http://findarticles.com/p/articles/m...59/ai_13675572
To je cista projekcia Maul - ja nasrany fakt nie som, internetova diskusia uz ma nedokaze rozrusit . Fakt nepotrebujem mat "pravdu", nemam vsak rad ked to niekto generalizuje takym sposobom, ako to robis ty.
Ale k veci - povodne vas tu nakoplo toto
"A ono sa da urobit high-key bez postprocessingu? Nedalo sa imho nikdy, ani v analogovych dobach"
Ten clanok z roku 93 tvrdi, ze to ide so standardnym vyvolanim vdaka okaslaniu expozicie, vysledok tam vsak nevidim, ale budem im verit Mna vsak nakopava to, ked to niekto maximalne zobecni a skoro to vypada ze to fakt nebolo nutne/potrebne a pritom vhodne zasahy pri vyvolani tomu musia VZDY pomocot.

Inak ten navod nie je ani tak o svieteni, ale skor o "ojebani" expozicnej automatiky alebo expozimetra nejakou kritkou - film to vdaka pruznosti proste unese. U digitalu nemozne - musi sa exponovat co najpresnejsie s ohladom na prijatelne prepalenie vramci toho co je cielom a nesledne si prisposobit krivku kontrastu pri post-processingu. Ten subor z dimage by to prave potreboval. (v RAWe je to jednoduchsie, pretoze je to zaznam linearnych dat a az pozeratelny vystup ma nejakym sposobom upravenu krivku - pre high-key aj low-key je nutne ju velmi presne doladit).

Citace Původně odeslal jan555
btw: subjektivně je high-key dost jednoduchá metoda na zpracování, horší je to s nalezením odpovídajícího subjektu, kompozice a světla tak, aby to bylo zajímavé a ne samoúčelné. Low-key je z mého pohledu ve všech ohledech složitější a tak bych uvítal konstruktivní diskuzi spíš na to téma ...
velmi suhlasim pri rozmyslani, co si doma cvaknut high-key, som nic rozumne nenasiel. U low-key je ovela jednoduchsie zvolit subjekt nez vytvorit podmienky :\