To je cista projekcia Maul - ja nasrany fakt nie som, internetova diskusia uz ma nedokaze rozrusit. Fakt nepotrebujem mat "pravdu", nemam vsak rad ked to niekto generalizuje takym sposobom, ako to robis ty.
Ale k veci - povodne vas tu nakoplo toto
"A ono sa da urobit high-key bez postprocessingu? Nedalo sa imho nikdy, ani v analogovych dobach"
Ten clanok z roku 93 tvrdi, ze to ide so standardnym vyvolanim vdaka okaslaniu expozicie, vysledok tam vsak nevidim, ale budem im veritMna vsak nakopava to, ked to niekto maximalne zobecni a skoro to vypada ze to fakt nebolo nutne/potrebne a pritom vhodne zasahy pri vyvolani tomu musia VZDY pomocot.
Inak ten navod nie je ani tak o svieteni, ale skor o "ojebani" expozicnej automatiky alebo expozimetra nejakou kritkou - film to vdaka pruznosti proste unese. U digitalu nemozne - musi sa exponovat co najpresnejsie s ohladom na prijatelne prepalenie vramci toho co je cielom a nesledne si prisposobit krivku kontrastu pri post-processingu. Ten subor z dimage by to prave potreboval. (v RAWe je to jednoduchsie, pretoze je to zaznam linearnych dat a az pozeratelny vystup ma nejakym sposobom upravenu krivku - pre high-key aj low-key je nutne ju velmi presne doladit).
velmi suhlasimPůvodně odeslal jan555
pri rozmyslani, co si doma cvaknut high-key, som nic rozumne nenasiel. U low-key je ovela jednoduchsie zvolit subjekt nez vytvorit podmienky :\

Odpověď s citací