Výsledky 1 až 25 z 529

Téma: Lenovo L220x 22" SPVA

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Lenovo L220x 22" SPVA

IMHO jsou ty fotky v naprostém pořádku.
    Btw za tu cenu ten monitor samozřejmě není dokonalý, ale hldat za každou cenu nedokonalosti nemá IMO smysl.

Sorry za off topic: Kdy má zapnutí Cleartype vůbec smysl? To nechápu. Vždyť to vypadá hnusně. Dobrovolně si rozmazat ostré písmo na displeji by mě ani nenapadlo.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

nevim, cim to je, na crt a TN lcd v praci mi vyhovuje ostre pismo, ale na mem IPS ntb displeji vypada cleartype o dost lip.
    Core 2 Duo E8500[Scythe Ninja] | Gigabyte G33-DS3R[] | A Data 4GB Dual | Sapphire HD 3870[heatpipe] | Seasonic S12 430W | 20.1" S-IPS IBM L200p LCD | 198 Lightsmark 2007, 28414 3DMark03 @ 1024x768 | 7414 3DMark06 @ 1280x1024
    lenovo X41t [ Pentium M 1.6 | 2GB Kingston 4-3-3-9 | 16GB SSD | GMA 900 128MB | 12" IPS tablet LCD ]
    "I've got heatpipe here, I've got heatpipe there, 'n I've got heatpipe everywhere..."

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    Sorry za off topic: Kdy má zapnutí Cleartype vůbec smysl? To nechápu. Vždyť to vypadá hnusně. Dobrovolně si rozmazat ostré písmo na displeji by mě ani nenapadlo.
    ClearType není metoda rozmazání písma, ale metoda vyhlazování písma. To jako bys řekl, že by sis ve hře nikdo dobrovolně nezapl antialiasing, fuj, ble, dobrovolný rozmazaní obrazu. Toť asi ta podstata této funkce.
    Imho je písmo s ClearTypem takový obleješí, plnější a bílý písmo na tmavým pozadí čitelnější, ale je na každým, jestli si to zapne.
    Myšlení zkresluje realitu.

Ja mam prepnuto na 120dpi v nastaveni, cleartype jsem zapnul a subjektivne je to pismo velmi hladke, pekne a ostre.

aaa zajtra ho uz snad budem mat, tiez som vahal po precitani diskusie ,ale oskusam a uvidim. Celkovo som skepticky voci LCD technologii zatial mam v robote len TN ,ale hral som sa uz aj s MVA. TN farby vyblute, MVA akosi ked som vo windowse presuval okna tak bolo vidno "duchov ci smuhy" cize na hry nie moc vhodny, zato film natom vyzeral dobre no a snad zajtra budem mat aj prvu skusenost s SPVA. Predpokladam ,ze na filmy to bude no. 1 ,ale kedze hrajem aj hry tak uvidm. S riaditelom firmy som dohodnuty ,ze keby sa mi nepacilo tak ho odomna odkupi, najradsej by som lcd preskocil a vyzil so svojou 19kou CRT a pockal na OLED ,ale ktovie kedy sa to realne dostane medzi ludi a nehovoriac o cene.

Monitor jsem si taky koupil a jsem zatim velice spokojen. Jediny co mi nefunguje je auto-rotace. Kdyz to zapnu v softwarovym OSD, tak po otoceni monitoru se mi obraz sice taky otoci, ale na druhou stranu! Je tedy vzhuru nohama. Stalo se to nekomu taky? Nevite co s tim? Diky moc za rady.

Citace Původně odeslal Dasein Zobrazit příspěvek
    Monitor jsem si taky koupil a jsem zatim velice spokojen. Jediny co mi nefunguje je auto-rotace. Kdyz to zapnu v softwarovym OSD, tak po otoceni monitoru se mi obraz sice taky otoci, ale na druhou stranu! Je tedy vzhuru nohama. Stalo se to nekomu taky? Nevite co s tim? Diky moc za rady.
    Nevím co máš za grafiku, ale já to dělám přes ovládací panely ATI CCC a jede to v pohodě
    ASUS Rampage II GENE + Intel i7-920 @ 3.8 GHz + Noctua NH-U12P SE1366
    6GB RAM OCZ Intel Extreme XMP 1600MHz / Gainward Geforce GTX470 SLI
    1x30GB SSD OCZ Vertex Turbo (system) / 2x30GB SSD OCZ Vertex RAID 0 (games)
    23.6" Acer GD245HQBID + 3D Vision / PSU Nexus RX-8500 850W / Asus OC STATION

Mam grafiku ATI x700 a taky pouzivam CCC. Operacni system Win XP SP2. Me to jde v pohode otacet obrazem kdyz to nastavim v CCC. Blbne mi akorat funkce auto-rotation. Vypada to, jako by nekdo namontoval ten senzor polohy do myho monitoru obracene, takze si plete levo a pravo, tak by me zajimalo jestli to dela jenom me, nebo nekomu jinymu. Priopadne jestli nekde v tom softwaru nastavit, ze levo = pravo

Citace Původně odeslal bukva Zobrazit příspěvek
    ClearType není metoda rozmazání písma, ale metoda vyhlazování písma. To jako bys řekl, že by sis ve hře nikdo dobrovolně nezapl antialiasing, fuj, ble, dobrovolný rozmazaní obrazu. Toť asi ta podstata této funkce.
    Imho je písmo s ClearTypem takový obleješí, plnější a bílý písmo na tmavým pozadí čitelnější, ale je na každým, jestli si to zapne.
    Ono prave ze na mym trinitron crt je to dost huste rozmazly a na kvalitnim lcd je to krasne ostry. Joo, kde jsou ty casy, co mely gk kvalitni DAC, s ultimatne ostrymi pixely jsem se rozloucil spolecne s ATi Rage Fury Pro.
    Core 2 Duo E8500[Scythe Ninja] | Gigabyte G33-DS3R[] | A Data 4GB Dual | Sapphire HD 3870[heatpipe] | Seasonic S12 430W | 20.1" S-IPS IBM L200p LCD | 198 Lightsmark 2007, 28414 3DMark03 @ 1024x768 | 7414 3DMark06 @ 1280x1024
    lenovo X41t [ Pentium M 1.6 | 2GB Kingston 4-3-3-9 | 16GB SSD | GMA 900 128MB | 12" IPS tablet LCD ]
    "I've got heatpipe here, I've got heatpipe there, 'n I've got heatpipe everywhere..."

Senior Member Avatar uživatele bukva
    Věk
    39
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal weepy Zobrazit příspěvek
    Ono prave ze na mym trinitron crt je to dost huste rozmazly a na kvalitnim lcd je to krasne ostry. Joo, kde jsou ty casy, co mely gk kvalitni DAC, s ultimatne ostrymi pixely jsem se rozloucil spolecne s ATi Rage Fury Pro.
    ClaerType taky obecně není dělanej pro CRT monitory. Sice zapnout jde, ale z fyzikálních důvodů nemůže fungovat tak, jak by měl.
    Myšlení zkresluje realitu.

A já to vidím jinak... na LCD je cleartype hnusně rozmazlej a bez něj to je krásně ostré.... proto jsem se ptal na smyl.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Senior Member Avatar uživatele PetrT
    Vliv
    337

Citace Původně odeslal Connor Zobrazit příspěvek
    A já to vidím jinak... na LCD je cleartype hnusně rozmazlej a bez něj to je krásně ostré.... proto jsem se ptal na smyl.
    mozna zalezi na jakem lcd. Na 19" s 1280x1080 je to hnus, ale na 12" s 1280x800 je to jemne a krasne. Pod Vistou tedy. Pox XP to vypada uplne jinak a hnusne vsude

web: Apple MacMini 2018 | Intel i5 3.0GHz | 16GB RAM | 512GB SSD | Dell U2412M
    games: Intel i5-2500K@4GHz | GB Z68MA-D2H | Kingston HyperX 8GB DDR3 | MSI GTX770 Lightning | Samsung 840 EVO 120GB + Crucial MX300 525GB | Seasonic M12II 620W
    data: Intel G2020 | GB B75M-D3V | Transcend 4GB DDR3 | 4x WD RED 3TB | Ubuntu Server

No, ja to mam pod XP, na L220X je rozliseni 1920x1200 a hnusne mi to neprijde .

Senior Member
    Vliv
    308

Hezká ukázka clear type: http://www.microsoft.com/typography/ClearTypeInfo.mspx

Je tam i nástroj na doladění Clear Type, na některých monitorech se to dá zlepšit.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Monitor Lenovo ThinkVision D221 22"
    Založil Peon v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 11.02.2007, 15:38
  2. 22" Samsung 225BW ver. 22" Asus MW221U
    Založil Visi v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 01.02.2007, 18:25

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání