A ako prosim poznas, ze je nieco urobene vo Worde ak je vystupom PDF bez signatury vytvarajuceho programu? Precitaj si tu vetu po sebe znova a daj si facku, nechapem dovod, preco by mal byt ktokolvek penalizovany za pouzitie akehokolvek softu ak dosiahne vystup zodpovedajuci patricnym ISO normam.
Ja suhlasim, ze v TeXu dosiahnes slusny vystup velmi rychlo, ale priamo to v nom pisat je uplna kravina - komfort jazykovych nastrojov plnotucnych editorov to nedosahuje ani nahodou a ani nekusaj navrhnut, ze by to studenti FSI VUT nepotrebovali (jazykovu korekturu). To sustredenie na obsah je potom u nich hrozne poznat napriec doslova exkrementami co v sa v mnohych BP a DP nachadzaju - takmer na ziadnej VS studentov neucia pisomnemu prejavu a pre vacsinu z nich je typografia cudzie slovo.
Vlastna skusenost je taka, ze mesacne napisem zhruba 100k textu - pravda, nie v jedinom dokumente. Ale vsetko co tvorim stylujem a nemam pocit, ze by to zaberalo cas a nastavenie tej sablony trvalo tak 20 minut (pri 100k dlhej diplomke priatelky som tym zabral asi 30 minut a nakoniec som vystup kontroloval asi 10, fakt hovadsky dlho to trvalo ... urcite by bolo jednoduchsie ju naucit TeX co?)