na svethardware me velice zaujaly testy podani barev, primo tedy mereni odchylky dE od realu. no a vzhledem k tomu ze sem do prace objednal take jednu sondu xRITE Display 2. tak jsem si to mohl zkusit i ja. ono ne asi kazdy da 8000,- za sondu aby si to zkalibroval a pak mu lezela ladem.
pri koupi HP LP2065 sem si rikal jak si povede toto stare LCD s S-IPS a sRGB barevnym prostorem.taky kdyz jsem poridil zrcadlovku a upravoval fotky a na kazdem lcd (doma/prace) byly strasne rozdily v barve.
no a musim rict, ze po kalibraci je videt krasny rozdil i na shitovejch TN 17" za 4000,-.tam je to znat skoro jeste vic, protoze ty maji vetsinou ty barvy rozhazeny ze dE je i pres 20 a po kalibraci treba "pouhe" 3
pokud nekdo mate sondu,tak by bylo super kdyby jste sem nahodily vysledky. ja zatim testoval tyto monitory:
HP LP2065 - 0,87 S-IPS
EIZO 2031W - 0,46 S-PVA
BENQ (17") - 1,58 - TN
ACER notebook - 3,3
IBM T60 - 2,5
stalo se mi ze 1. sonda byla vadna. po kalibraci sem mel obraz a i ostatni lide do cervena. tak sem si rikal ze asi neco delame spatne.takze pokud nekdo budete mit na me dotazy jak tu kalibraci spravne provest tak se klidne ozvete.i kdyz na tom nic neni
taky kdyby mel nekdo zajem o zkalibrovani monitoru, tak po Praze muzu kamkoliv prijet a kalibraci provest za nejaky rozumny poplatek
jo jeste: pouzivam soft. EYE ONE MATCH 3.6.2