Výsledky 1 až 25 z 76

Téma: Eizo S2231W - mala review

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    317

Standardní Re: Eizo S2231W - mala review

Myslim ze se prete naprosto zbytecne panove...

ja bych to shrnul tak ze jsou tri zasadni postoje k tyhle veci

1)lidi co jdou po price/performance ratio a jsou ochotni v urcitem smeru ustoupit (nekomu nevadi ze cerna neni cerna, nekomu ze monitor maze, nekomu zase ne uplne dokonale barvy)

2)lidi co chteji temer to nejlepsi co jde za jeste zaplatitelnou castku koupit i presto, ze maji danou vec jen jako konicek "nadoma". (Tam je to podobne jako u audia... ale to by zase patrilo jinam) Pochybuju ze tadle skupina lidi nejak vyrazne benefituje z vlastnosti daneho zarizeni, napriklad ze fotka upravena tim clovekem na CGcku posadi ostatni naprdel proti fotce upravene na HP2465. Co si budeme povidat, v tomdle pripade jde vic o um daneho cloveka nez o pristroj samotny.

3)lidi kterym vadi spousta negativnich vlastnosti a blbe se s nimi smiruji, zaroven si ale sami pred sebou nedovedou vnitrne opodstatnit vysokou investici do profi zarizeni, kde uz pak pomer price/performance silne pada na hubu. Zvlast kdyz takova vec neslouzi k dalsimu vytvareni pridanych hodnot tzn. nezaplati se....a tam se hrde hlasim ja

Takze ja napriklad chapu pro domaci amaterskou urpavu fotografii preferenci Eiza S2431 nad HP2465 ,ale uz mi nepride adekvatni rozdil mezi S2431 a CG ekvivalentem.

Pro prepress bysme se pak bavili o necem uplne jinem...
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Přesně tak, zbytečně ... To může Haste 1000x vysvětlovat, že HP je odpad a Eizo flawless, když tomu tak není - v reálu uvidí 97% lidí větší rozdíl v designu než v obraze a radikální rozdíl mezi těma dvěma panely neuvidí nikdo, prostě protože tam radikální rozdíl není. A byť má Eizo skvělou elektroniku a podsvícení, tak od té doby, co houfně začali používat laciné PVA panely (o TN nemluvě) radikálně lepší být oproti jiným kvalitním panelům ani nemohou.

Haste: a co se týče toho editování fotek, tak předpokládám, že když si vedle sebe postavíš čtyři panely z aktuální nabídky Eiza (ať zůstaneme doma), po jednom zástupci s SA-SFT, MVA, PVA a TN, tak pravděpodobně (jako většina ostatních) dojdeš k závěru, že to pořadí odpovídá i preferenci pro foto editaci. A když do té řady doplníš PVA od HP, tak díky tomu srovnání asi snadno zjistíš, že tak, jak to od tebe zní, PVA od Eiza lepší v reálu ani omylem není.

Tahle celá "diskuze" (spíš konfrontace) je, bohužel, opravdu úplně zbytečná, nakonec přístup "všechno špatně" je relevantní skutečně málokdy.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Opet si prekroutil vsechna fakta tak, aby se ti to hodilo Holt SPVAcka od Samsungu jsou pro tebe "laciné PVA panely", zvlast kdyz v nich ma EIZO vlastni podsviceni a nektere z nich byly vyrobene na zakazku, tak to uz je uplny odpad, ze? A proc EIZO ted preferuje Samsung je z jistych duvodu, ktere ti rad vysvetli pan Svec ze servisu EIZO, se kterym by sis o tom mohl promluvit, protoze ja uz na to nemam silu. Z ucty k memu review to tady ted utnu a nebudu sem dodavat zadne dalsi OT, pokud si chces dal vylevat zlost na svet a EIZO zvlaste, potom pouzij nejakou jinou cestu...
    Black holes are where God divided by zero. - Steven Wright
    2600K s AC HF14 | P8P67Deluxe s 16GB DDR3 | GTX1080 s LP2480zx | EVO850 s ICH10R | X-Fi s HD555 | TripleXtreme 360 s HPPS+ | Windows 10 + 7

Všechny PVA panely jsou oproti IPS panelům levné, to je těžko popiratelný fakt stejně jako to, že není tak málo lidí, kteří z hromadného přechodu na PVA u Eiza fakt nadšení nejsou. Ok, pomohlo to snížení cen a nepochybně zároveň i zvýšení ziskovosti.

Já zlost nemám, Eizo mám rád, jen není lautr nic, co bych si od něj aktuálně koupil a to ale opravdu není problém můj. Vadí mi jen, že někteří jedinci pějí na Eizo obecně takové chvalozpěvy, že je to ve výsledku spíš kontraproduktivní.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Všechny PVA panely jsou oproti IPS panelům levné, to je těžko popiratelný fakt stejně jako to, že není tak málo lidí, kteří z hromadného přechodu na PVA u Eiza fakt nadšení nejsou. Ok, pomohlo to snížení cen a nepochybně zároveň i zvýšení ziskovosti.
    Nevím které panely S-IPS máš na mysli,ale HITACHI ,ID Tech, Mitsubichi jako špičkový výrobci S-IPS panelů už na trhu nejsou a zůstal tady pouze LG-Philips (start do plného jasu 53 min, po 24 měsících jas na 50% to zrovna nevypovídá o kvalite srovnatelné s S-PVA),které vyplnilo díru na trhu(...i jednooký je mezi slepými králem)
    Chci jenom upozornit, že když dva dělají totéž není to totéž
    Já zlost nemám, Eizo mám rád, jen není lautr nic, co bych si od něj aktuálně koupil a to ale opravdu není problém můj. Vadí mi jen, že někteří jedinci pějí na Eizo obecně takové chvalozpěvy, že je to ve výsledku spíš kontraproduktivní.
    Já zlost taky nemám, LG-GoldStar docela snesu, jen není lautr nic, co bych si od něj aktuálně koupil a to ale opravdu není problém můj. Vadí mi jen, že někteří jedinci chtějí vytvořit dojem, že LG se S-IPS panelem je poslední spása. No aď se každý spalí sám. Naštěstí je tady trh, který to vyřeší.
    Ale vytvářet tady dojem, že stačí S-IPS panel a reálné barvy jsou na světě je poněkud najivní a zavádějící.

O LG a spol. tu přece řeč vůbec nebyla, já mluvím jen a výhradně o tom, že kdyby Eizo používalo ve více monitorech IPS panely, tak by to zřejmě pro většinu lidí byly ještě lepší monitory (pro mě rozhodně).

A co se týče těch dostupných panelů s IPS, tak s tím prohlášením nesouhlasím, stačí se nakonec podívat, jak skvělý monitor je třeba NEC 2690WUXi s poslední generací H-IPS A-TW.

O LG a spol. tu přece řeč vůbec nebyla, já mluvím jen a výhradně o tom, že kdyby Eizo používalo ve více monitorech IPS panely, tak by to zřejmě pro většinu lidí byly ještě lepší monitory (pro mě rozhodně).

A co se týče těch dostupných panelů s IPS, tak s tím prohlášením nesouhlasím, stačí se nakonec podívat, jak skvělý monitor je třeba NEC 2690WUXi s poslední generací H-IPS A-TW.
    Nakoukni sem http://lcdtech.no-ip.info/en/data/lc...n.monitors.htm

V tomto s tebou souhlasím určitě by to bylo skvělé, ale zřejmě se výroba S-IPS panelů popředným výrobcům nerentuje. Dnes je požadavek:
    - vysoký jas při nastavení na max(450cd/m2 a více )
    - kontrastní poměr 1000:1 a více
    - Adobe RGB prostor (u S-IPS pouze za vyšší cenu)
    - rychlý response time

Při dnešní úrovni S-PVA ,bohužel S-IPS v těchto vyjmenovaných parametrech pokulhává a to nemluvím o LG.

.

Naprosty souhlas mam Nec 2690 SpectraView coz je vlastne totozny monitor jako NEC 2690WUXi, pouze panel je vybiran selekci a testovanim plus dostavas kryt na monitor a software na kalibraci (btw: za to si rekne Nec o temer 10tis kc vice) a mohu to srovnat s 24'' PVA Samsungem ,ktery mam taky doma a Nec je opravdu nekde uplne jinde...Po pocatecni skepsi a rikani si ,ze to byly vyhozene penize tak ted jsem z Necu opravdu nadseny. Nemuzu a nechci srovnavat s Eizem,protoze ho nemam doma
    Snad nekomu pomuze toto co jsem nasel na netu
    Q9450,Asus P5E-X38 ,4 GB ram HDD-WD - 250GB Fortron 550W, Logitech MX518, Case-Thermalrock Dragon, Creative Labs X-Fi Fatal1ty +Sluchatka Sennheiser HD580,monitor LCD 26" Nec 2690 spectraView

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    303

Citace Původně odeslal NANAO Zobrazit příspěvek
    Nevím které panely S-IPS máš na mysli,ale HITACHI ,ID Tech, Mitsubichi jako špičkový výrobci S-IPS panelů už na trhu nejsou a zůstal tady pouze LG-Philips (start do plného jasu 53 min, po 24 měsících jas na 50% to zrovna nevypovídá o kvalite srovnatelné s S-PVA),které vyplnilo díru na trhu(...i jednooký je mezi slepými králem)
    Chci jenom upozornit, že když dva dělají totéž není to totéž

Já zlost taky nemám, LG-GoldStar docela snesu, jen není lautr nic, co bych si od něj aktuálně koupil a to ale opravdu není problém můj. Vadí mi jen, že někteří jedinci chtějí vytvořit dojem, že LG se S-IPS panelem je poslední spása. No aď se každý spalí sám. Naštěstí je tady trh, který to vyřeší.
    Ale vytvářet tady dojem, že stačí S-IPS panel a reálné barvy jsou na světě je poněkud najivní a zavádějící.
    Prosim te, bud od te lasky a kontroluj svoje prispevky pred tim, nez je odesles, protoze jejich gramaticka uroven je prinejlepsim strasna. Takze bacha na hrubky...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Citace Původně odeslal Zilla Zobrazit příspěvek
    Prosim te, bud od te lasky a kontroluj svoje prispevky pred tim, nez je odesles, protoze jejich gramaticka uroven je prinejlepsim strasna. Takze bacha na hrubky...
    Díky za upozornění.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Canon A70 firmware hack
    Založil RayeR v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 124
    Poslední příspěvek: 07.09.2009, 04:20
  2. Co by mala mat idealna zakladovka?
    Založil MaVo v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 30.08.2003, 15:13
  3. Co by mala mat idealna zakladovka?
    Založil MaVo v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 3