Citace Původně odeslal Haste Zobrazit příspěvek
Uz jenom fakt, ze nastavujes kontrast "kontrast 85" a brightness neni rizene trubicema, ale softwarove a na takovem monitoru chces kontrast 550, abys mohl editovat fotky? To je vazne pekny vtip. S takovym nastavenim u takoveho monitoru muzes mit klidne 5000:1 a vyjde to nastejno. Uz jenom nastaveni kontrastu (ktere se napriklad u CG rady ani nevyskytuje, jenom podsvetleni + gamma) ti naprosto rozhodi barevne prechody a objevi se banding, pripadne nektere odstiny vubec ani monitor nezobrazi O naprostem rozhozeni gamma krivky ani nemluve. Kontrast je u LCD monitoru jenom soupatko pro lidi, co si mysli, ze jim to v necem pomuze Vskutku nepomuze, jenom presune odstiny do jine skaly, ale kontrast zustane naprosto stejny, ta polozka nema u LCD naprosto zadny vyznam. Teda pokud si zamerne nechces rozhodit barvy nebo v extremnim pripade se podivat, jak vypada tvuj obrazek ve 256 barvach
Vies, naozaj existuju ludia, ktory neskumaju prechody napriec celym monitorom aby si ho vhodne nastavili alebo si dobre odovodnili jeho cenu > prikladom nech su napriklad obvykle problemy s sedym prechodom - aj ked som skusal cumet hodiny do CB fotiek, tak som tam ziaden vyskyt tohoto javu neobjavil i ked v prechode cez cely monitor to samozrejme vidiet je. Myslim, ze nie som sam, co je ochotny prezit iste predikovatelne nedokonalosti a nemusim kazdu noc masturbovat na CG Eizom ... Skoda reci vobec zmenit, ze by to mohlo byt aj inak, ako si myslis? (napriklad ze default jas kontrast je u LP2465 50:80 si tusil? dat si kontrast na 100vku je fakt dost uchylny napad v tomto pripade fakt uchylny napad ...)