1)aha, ja myslel ze SPE je jakoby maly nezavisly procesor s vlastni RAM (=localstore) a ze hlavni RAM je pro nej neco jako datove uloziste kam si pres DMA saha pro data. On tedy muze pouzivat tu hlavni RAM skutecne jako RAM i presto ze je pripojena pres DMA radic? To zni dost komplikovane...
2)zrejme jsem poradne nepochopil tu SW cache, ja myslel ze to funguje tak, ze ty data, u kterych vi, ze je bude potrebovat, necha proste v local storu nebo ze je prefechne tak, aby az je bude potrebovat, tak je bude mit. ale to je jedno, neresme to.
3) ja myslel ze ta 512kB je jen pro PPU, pokud cachuje vsechno, musi byt dost narocne to managovat, nebo ne?
4) to uz zni realneji, ale i tech 25GB per SPE mi pripada jako docela slusny udaj, to nema ani lecktera L2 cache
5)to mi je jasne, ja mel na mysli pouziti pro jine nez graficke vypocty. Na jedne strane tu je snaha zacit pouzivat grafiky pro jine nez graficke vypocty, na druhe tu je snaha intelu a IBM vyvinout resp. protlacit do prodeje hybridni CPU ala Cell. Bude myslim dost zajimave jak tento ousboj dopadne u superpocitacu, chystany roadrunner ma byt hybridni opteron/cell, nejaky jiny ma naopak pouzivat nejake GPU.