Výsledky 1 až 25 z 204

Téma: Cell

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Cell

cell mám v ps3 a mimo linuxu YDL5.0 jsem tam nic jinýho nezkoušel, podle tvrzení sony by tam mělo fungovat vícero os, mě zajímá jakých? Nikde jsem se nedopátral, mimo různých linuxových mutací pro ps3, k funkčnímu os který třeba používá ibm na strojích které používají stejný cell.. Jak se jmenuje os který třeba běhá na IBM BladeCenter QS20? Já to nějak nemůžu najít

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    cell mám v ps3 a mimo linuxu YDL5.0 jsem tam nic jinýho nezkoušel, podle tvrzení sony by tam mělo fungovat vícero os, mě zajímá jakých? Nikde jsem se nedopátral, mimo různých linuxových mutací pro ps3, k funkčnímu os který třeba používá ibm na strojích které používají stejný cell.. Jak se jmenuje os který třeba běhá na IBM BladeCenter QS20? Já to nějak nemůžu najít
    z whitepaperu IBM
    Software:
    The Cell B.E. Processor Based Blade Server will run the LinuxTM operating system with
    extensions to utilize the data parallel SPEs. Each blade will have one OS image. Each
    blade is a 2-way SMP. Given that the base software is Linux, we can expect that
    middleware and applications that run in the Linux environment will run properly here.
    Applications compiled for the Power Architecture or the PowerPC® ISA are binary
    compatible with the PPE.
    jeste tam asi pujde netbsd a vubec na ppc fungujici veci ... ale jak v tom jdou rozchodit SPU netusim. na druhou stranu, k cemu vic OS na takovy CPU ?
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

no chtěl bych udělat takové své vlastní porovnání jak stejné aplikace naportované na různé os fungují na ps3 a intelPC, je to čistě zvědavost a takové to: když už to mám tak to musím zkusit

V současný době linux vidí 2 jádra, jendo je PPC a druhý "chuchvalec" 6 SPE jednotek. Na PS3 běžej dneska snad všechny distribuce linuxu, bsd taky nebude problém a dokonce už nějakej borec píše svůj uplně vlastní systém, nicméně pořád pod restrikcemi hypervisora. A jinak 99% aplikací cella vůbec nevyužívá, protože všechno obstarává jen a jen řídící ppc jádro, pro využití SPE by se musely aplikace přepsat pro jejich využití.. takže žádný porovnání aplikací nebude uplně objektivní, dokud by se nenapsal nějakej jednoduchej prográmek speciálně pro cell a jeho bráška pro x86, pak by se už asi dalo něco vymyslet, jinak cell s velkou pravděpodobností vždy prohraje.
    lullu
    Sony Playstation 3, HP w2408, Logitech Z-5500 Digital

co jsem našel nějaký info tak bsd zatím jen bootuje a víc nic, mě to připadá jako velká škoda, že není nějaký kvalitní os který by využil cell architekturu na ps3 plnohodnotně i když nikdo netuší co všechno sony časem na svém herním os povolí..

Citace Původně odeslal Rache Zobrazit příspěvek
    co jsem našel nějaký info tak bsd zatím jen bootuje a víc nic, mě to připadá jako velká škoda, že není nějaký kvalitní os který by využil cell architekturu na ps3 plnohodnotně i když nikdo netuší co všechno sony časem na svém herním os povolí..
    vsak linux to umi vyuzit, nevim, kde je problem ... spis pro to nejsou aplikace, protoze se pro to a) blbe programuje (prodavam jak jsem koupil)
    b) je to silene specifickej kus HW ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Je to bohuzel presne tak, jak rikas, hlavni problem je, ze je to relativne dost novej kousek hw a vyzaduje trosku jinej styl programovani.. ani si nemyslim, ze pro sikovnejsiho programatora by to mel bejt nejakej extra kamen urazu, jenze kdo provozuje IBM bladecluster si potrebnej soft napise a bude si chrochtat jak to slape, ale zcela jiste to nebude sw pro bezny pouziti. A pro ostatni programatory nebude ps3 dvakrat lukrativni platforma, protoze uzivatelska zakladna je titerna a navic je desktop linux na ps3 opravdu linej diky mnozstvi operacni pameti a do budoucna s sebou tudiz dvakrat nic perspektivniho nenese, tak "proc se patlat s prepisovanim kodu pro SPE, kdyz to vlastne ani nikdo nevyuzije.." Prezentuju tady teda jenom svuj soukromej nazor, ale myslim, ze daleko od pravdy nebudu.. ps3 je uzasna masinka, ale je desiva skoda, ze sony nepritlacila na pameti, i na ukor ceny, ja bych si neskonale rad priplatil.. ..a btw zrovna vcera se vyjadrili i vyvojari farcry2, ze je ps3 skvelej, ale ze highend pc budou mit grafiku nepatrne lepsi, prave protoze jim chybi na ps3 pamet.. jdu chrapat, dobrou
    lullu
    Sony Playstation 3, HP w2408, Logitech Z-5500 Digital

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Procesory Cell - PS3
    Založil Kooca v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 07.02.2005, 20:44
  2. Nvidia podvádí i v Beyond3d's Splinter Cell benchmark?
    Založil Spajdr v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 03.06.2003, 20:00

Pravidla přispívání