Výsledky 1 až 25 z 58

Téma: Nový chladič od Noctua -> Noctua NH-U12P

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    274

Standardní Re: Nový chladič od Noctua -> Noctua NH-U12P

Pro majitele CPU chladičů Noctua: v jaké poloze máte chladič na desce - tak, že jakoby vyfukuje vzduch ze skříně (tak jako já) anebo natočený tak, že fouká vzduch pod sebe/na dno bedny? A nezkoušeli jste si obě varianty, která chladí lépe (pokud to teda není jedno)?
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Od grafiky smerom ku zdroju. Pripadne mozem este opacne, ale to by bola zrejme haluz.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Vliv
    274

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Od grafiky smerom ku zdroju. Pripadne mozem este opacne, ale to by bola zrejme haluz.
    Koukám že si za chvíli napíšeme pěkné MB dat jen tak dál...
    Jestli to chápu správně, tak ho máš natočený tak, že ti defacto fouká vzduch nahoru směrem k fanu ve zdroji, jo? A vzadu v bedně máš normálně 120mm fan? Přijde ti - osobně nebo podle testů nebo jsi se někde dočetl - že to chladí lépe - nebo se tím zlepší cirkulace vzduchu v bedně?
    Já se právě teďko někde dočetl (vzhledem k principu heatpipe), že tohle nastavení CPU chladiče může mít vliv na chlazení CPU. Samo nic velkého, ale každý stupeň dolů je dobrý, že jo.
    Naposledy upravil meteor; 07.02.2008 v 13:34.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Koukám že si za chvíli napíšeme pěkné MB dat jen tak dál...
    Jestli to chápu správně, tak ho máš natočený tak, že ti defacto fouká vzduch směrem k fanu ve zdroji, jo? A vzadu v bedně máš normálně 120mm fan? Přijde ti - osobně nebo podle testů nebo jsi se někde dočetl - že to chladí lépe - nebo se tím zlepší cirkulace vzduchu v bedně?
    Já se právě teďko někde dočetl (vzhledem k principu heatpipe), že tohle nastavení CPU chladiče může mít vliv na chlazení CPU. Samo nic velkého, ale každý stupeň dolů je dobrý, že jo.
    Ja to inac nemozem dat. http://ajsti.ic.cz/abit/065.jpg
    Nemam moznost ho otocit, takze mi taha od grafiky cez CPU k zdroju a hadam aj von odtial.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Citace Původně odeslal meteor Zobrazit příspěvek
    Pro majitele CPU chladičů Noctua: v jaké poloze máte chladič na desce - tak, že jakoby vyfukuje vzduch ze skříně (tak jako já) anebo natočený tak, že fouká vzduch pod sebe/na dno bedny? A nezkoušeli jste si obě varianty, která chladí lépe (pokud to teda není jedno)?
    Já ho mám tak, že fouká zpředu dozadu... tj. o 90 stupňů proti tobě.... a popravdě me to ani jinak nasměrovat nenapadlo a nejsem si jist, že to vůbec jinak na desku (Gigabyte P965-DS4) vůbec uchytit lze...
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Senior Member mince Avatar uživatele rombo
    Věk
    41
    Vliv
    299

kdysi jsem delal testy kdy jsem postupne otacel chladic do vsech pozic a nejlip vychazi ze to fouka dozadu do bedny a outake vetrakem ven .. i nova Noctua nebude vyjimkou
    HOME: Intel Pentium G2120@3348MHz (Ivy Bridge), Gigabyte Z77-D3H r1.1, 8GB DDR3 Crucial Ballistix LP 1600@1512MHz 8-8-8-24 Turbo, Intel HD + Gigabyte ATI Radeon HD4850 1GB w Accelero S1 (Noctua NF-P12) + Virtu MVP, A-DATA XPG SX900 128GB + Western Digital 6400AAKS, LG BD-RE BH08LS20, Gigabyte 3DAurora w Enermax PRO82+ 425W, Primecooler PC-MP1, Samsung 24'' P2450H, Logitech Z-2300 w Creative X-Fi Titanium PCI-E, Microsoft Wireless Laser 7000, =-SILENT PC-=

WORK: HP Mini
    110c :).. servis PC a notebooků v Olomouci

rombo: Taky jsem si doteď myslel (protože jsem to stoprocentně někdy dávno někde vyčetl), že nejvhodnější je umístnění větráku na CPU (pokud je vůbec taková možnost), tak aby se podpořil směr proudu vzduchu a foukat zpředu dozadu na outake mi přišlo smysluplnější. Nenabírám tak teplý vzduch od grafiky a neperu ho nahoru na zdroj, čímž by měl větrák ve zdroji leda tak chuť točit se rychleji... ale snažím si to jen nasměrovat jinak.
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem)... a v případě kritiky nezapomeňte napsat důvod, abych se mohl poučit a polepšit

Chci se zeptat majitelů Noctua NH-U12P -> Jak je to s váhou chladiče. Chlaďák i s fanem má udávanou hmotnost 770g což je hodně. V kombinaci s towerovým provedením mi příjde že to na uchycení (na MoBo) musí vyvíjet pěknou páku.
    Dá se vůbec case s timto chladičem nějak přenášet aby nedošlo k poškození (vypáčení ?). Nebo když máte PC přenést tak radši celej chlaďák sundáte ? Nebo jsou moje obavy zbytečný a držít to tam dobře ?
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Vliv
    274

Citace Původně odeslal theedge Zobrazit příspěvek
    Chci se zeptat majitelů Noctua NH-U12P -> Jak je to s váhou chladiče. Chlaďák i s fanem má udávanou hmotnost 770g což je hodně. V kombinaci s towerovým provedením mi příjde že to na uchycení (na MoBo) musí vyvíjet pěknou páku.
    Dá se vůbec case s timto chladičem nějak přenášet aby nedošlo k poškození (vypáčení ?). Nebo když máte PC přenést tak radši celej chlaďák sundáte ? Nebo jsou moje obavy zbytečný a držít to tam dobře ?
    Tak váha to je, na druhou stranu jsou i těžší chladiče Aby ti to nevyrvalo socket z desky, tak máš na druhé straně sponu, že jo.
    Co se přenášení týče, tak to nějak neřeším: jednak není důvod komp přenášet a když už, tak to není moc daleko, takže IMHO se mu nic nestane. A pro jistotu ho nesu (bednu) převrácený o 90 stupňů, čili chladič CPU a karty v PCI slotech jsou kolmo (vertikálně) k zemi takže asi tak, jinak chladič teda drží dobře.

Tak jsem namontoval Noctuu NH-U12P.
    montaz byla uplne v pohode (snadnejsi nez jsem jsem cekal). Fan jsem zapojil pres redukci U.L.N. (8,8V - 1050 ot.) pastu jsem pouzil tu co byla u Noctuy (je dost husta).

Delal jsem nejake porovnani s AC Freezer 7 Pro ktery jsem tam mel doted ->
    S Freezrem jsem mel v Idle teploty 43°,40° a v burn po 30 min v Orthos 56°,54°
    V idle mi Freezer tocil cca 1200 ot. a v burnu tocil az 2700 ot. což už byl docela rachot (byl zapojeny na regulaci ot. přes desku.
    Kupodivu Noctua mi dává stejný teploty Idle -> 43° a burn 55° (jen o 1° min v burn nez Freezer) ale cely to uchladi pri 1050 ot. přes U.L.N. - možná by stačila i U.L.N.A (7V), ale to jsem ještě nezkoušel.

Case chieftec mám větraný určitě dobře - 2x80mm fan na OUT přes regulaci otacek + 120mm OUT ve zdroji a 1x80mm na IN vpředu pod diskama taky zaregulovanej.

Teploty jsou z CoreTemp na desce Asus P5K Pro s posledním biosem 1001.
    CPU -> C2D E8200 @ 3,4GHz ( 425x8, 1,24V - udaj z CPU-Z).

Čekal jsem že ta teplota bude s Noctuou trošku nižší než s Freezrem - ale je fakt že Freezer v burnu točil 2700 ot. a Noctua 1050 ot. a ta hlučnost je neporovnatelná.
    Core i5 2500K @ 5 GHz, 1,32V | Noctua NH-U12P | ASUS P8P67 PRO | 2 x 4GB Corsair XMS3 DDRIII 1600 CL9 | Sapphire HD6950 @ 6970 | Creative X-Fi Titanium HD | SSD OCZ Vertex 2 60GB | 2x Samsung HD20UI 2 TB SATA II | DVD RW Sony-NEC | Case CHIEFTEC DX-01BLD | regulace ot. Tt Hardcano 8VR | Seasonic SS-HT750 F3 ATX v2.3 | Razer DeathAdder + SteelSeries 4HD | 22" Eizo S2243W | Windows 7 64-bit Home Prem.| Netbox 15 Mbps |
    Canon EOS 20D | Battery grip BG-E2 | EF 28-105/3.5-4.5 II USM | EF 70-200/2.8 L USM | EF 50/1.8 II | Tokina 12-24/4 |4GB SanDisk Ultra III | Lowepro Vertex 200 AW

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI R9800 PRO a nový chladič ?
    Založil Rapier v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 22.07.2004, 06:32

Pravidla přispívání