Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: instalace XP na SATA RAID

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní instalace XP na SATA RAID

zdravim

za cely den se mi nepodarilo zprovoznit XP na mem PC
    E6300(7x480) 3360Mhz pri 1.38V, Asus P5B deluxe i965, 2x1GB Geil Ultra 800@960 5-5-5-15 DCH; Sapphire ATI HD3870 512MB GDDR4, 2xWD Raptor 36,8GB-8MB-RAID0 a Samsung 500GB;Audigy 2 ZS; Enermax Liberty 500W

nevim cim to muze byt, XP jsem tam mel driv normalne nainstalovany

pri instalaci samozrejmne davam F6 na nacteni ovladacu pro RAID
    ty jsem si stahl jednak z prilozenyho CD, pak ze stranek Asusu, nakonec jsem jeste zkousel primo od Intelu

v CD chyba nejspis taky nebude, protoze jsem pred tydnem z nej instaloval NB

nevite kde muze byt chyba?

Visty jsem instaloval az po neuspesne instalaci XP

diky za kazdou radu
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Standardní Re: instalace XP na SATA RAID

popis kde je problem, zda se ti nepodari zprovoznit Raid samotny, nebo pada instalace XP na pole ?

mel jsem problemy s raidem pod vistama, ale vyresili to nejnovejsi ovladace pro raid....

Laser G9 + Logitech G930

Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Guide-Bot Zobrazit příspěvek
    popis kde je problem, zda se ti nepodari zprovoznit Raid samotny, nebo pada instalace XP na pole ?

mel jsem problemy s raidem pod vistama, ale vyresili to nejnovejsi ovladace pro raid....
    sakra jsem na to uplne zapomnel

pustim instalaci z CD = F6 = natahnu drivery z FDD, kterou jsem si udelal z CD od desky = vsechno se to jako nacte = pak spoci obrazovka vitame Vas u instalace XP a konec
    tam to proste nekdy sviti, neksy to dole napise Pockejte prosim (cekam jsem 20 minut)
    kdyz nedam F6, tak me to napise, ze to nenaslo HDD(coz je logicky)

mate nejakej napad kde je ten pes?

jenom podotykam, ze predeslou instalaci jsem delal asi pred pul rokem a vsechno normalni, stejny bylo samozrejne i CD
    akorat jsem mel X1900XT a ted si nejsem jistej DVD-romkou, jestli jsem ju mel nebo ne
    ale i tak jsem si zapojil IDE cdromku a s tou to taky nejede

a taky se bojim, ze i kdyz rozdelam raid, stejne budu muset instalovat z diskety drivery, takze situace bude podle me stejna

hm, co nejaky smart na disky, nemuze byt tam problem, ze by ti odchazel nektery z disku ?
    mel jsi pred pul rokem ty same HDD ? nebo doslo ke zmene ?

nejak mi prijde ze se ti nedobre nactou ty ovladace z te diskety. delas to ve dvou krocich ?
    Naposledy upravil GreenOrchid; 09.12.2007 v 21:30.

Laser G9 + Logitech G930

Věk
    41
    Vliv
    298

hm, co nejaky smart na disky, nemuze byt tam problem, ze by ti odchazel nektery z disku ?
    mel jsi pred pul rokem ty same HDD ? nebo doslo ke zmene ?

nejak mi prijde ze se ti nedobre nactou ty ovladace z te diskety. delas to ve dvou krocich ?
    no jak to myslis ve dvou krocich?
    ja mam taky podezreni na ty ovladace z diskety
    ted jsem to samozrejmne zase zkousel a proste u overovani disku to konci
    a sviti disketova mechanika jako z chce nacitat driver, pritom disketa je uvnitr

drivery na diskete jsem si stahl i novy ze stranek Asusu, vysledek stejnej

disky jsou porad ty samy, ze by jeden z nich odchazel se me nezda, v Intel Matric Storage pise ze je disk pole OK(ale tomu tak neverim jak SMARTU, ten na RAID poli ale neudelam)

jeste dodam, ze na Visty normalni instalace
    jsem si rikal, ze si udelam pres nLite i boot CD se zavedenym ovladacem na SATA, abych vyloucil vliv mechaniky

no jestli sviti porad Acko, tak treba i oddelana mechanika, nebo disketa (je to hnusny svinstvo ty 1.44"....)

jinak ty dva kroky, myslim, ze ten driver pro XP se delal tak, ze se z te diskety nacitaly ten ovladac na dvakrat. musel bych nekde zalovit v pameti.

Laser G9 + Logitech G930

Věk
    41
    Vliv
    298

no jestli sviti porad Acko, tak treba i oddelana mechanika, nebo disketa (je to hnusny svinstvo ty 1.44"....)

jinak ty dva kroky, myslim, ze ten driver pro XP se delal tak, ze se z te diskety nacitaly ten ovladac na dvakrat. musel bych nekde zalovit v pameti.
    kdyz na tu disketu nahravam ovladac, tak pise vsechno OK
    navic disketu jsem projel formatem, tak si myslim ze jsem udelal vsechno, co se dalo, jako nemuzu si byt na 100% jistej ze je OK

Citace Původně odeslal MISKOBOSS Zobrazit příspěvek
    kdyz na tu disketu nahravam ovladac, tak pise vsechno OK
    navic disketu jsem projel formatem, tak si myslim ze jsem udelal vsechno, co se dalo, jako nemuzu si byt na 100% jistej ze je OK

pokud ta mechanika pak porad sviti (bez prestani), tak je to bud mechanika, nebo disketa...

Laser G9 + Logitech G930

Věk
    41
    Vliv
    298

pokud ta mechanika pak porad sviti (bez prestani), tak je to bud mechanika, nebo disketa...
    kazdopadne diky, vyzkousim
    ted se pokousim vytvorit XP s SATA ovladacem pres program nLite
    abych obesel FDD
    stejne pri instalaci na NB s SATA se to bude jenom hodit

pak dam samozrejmne vedet

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Skusal si ci sa daju skopirovat ovladace z diskety na HDD? Moznoze ma flopak problem s citanim dat.
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal daggy Zobrazit příspěvek
    Skusal si ci sa daju skopirovat ovladace z diskety na HDD? Moznoze ma flopak problem s citanim dat.
    no to nevim jak bych to udelal, protoze pri instalaci XP to jaksi nedava na vyber

ja jsem si nahral ovladace pres utilitku nLite primo na bootovaci CD, abych obesel FDD a porad ta stejna zavada
    proste jak me to napise, Vitame vas v pruvodci instalace a ja dam Enter pro pokracovani, tak me to dole napise overovani a to muze svitit do nekonecna

ja fakt nevim co s tim a menit doskovy pole se me kvuli tomu nechce, jeste navic kdyz to driv jelo
    fakt nevim kde je chyba

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Jak mas nakonfigurovan ten Raid? Jak to mas nakonfigurovane v biosu? zkousel si stahnout aktualni ovladace od intelu? Kde mas zapojenou DVD mechaniku? Mel sem podobny problem na Gigabyte GA-965P-DQ6.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Arg Zobrazit příspěvek
    Jak mas nakonfigurovan ten Raid? Jak to mas nakonfigurovane v biosu? zkousel si stahnout aktualni ovladace od intelu? Kde mas zapojenou DVD mechaniku? Mel sem podobny problem na Gigabyte GA-965P-DQ6.
    raid mam nakonfigurovany na dva raptory
    je to komplet ciste vytvorenej RAID
    ovladace jsem zkousel jak z Intel stranek tak ze stranek Asus(vyrobce desky)
    Raid ma dohromady 68GB, mam tam 128 stripe size
    nazev pole je Misko

pri instalaci Vist probehlo vsechno v pohode
    ja porad podeziram ovladace, ale opravdu uz nevim jaky tam dat aby si to chytlo

a hlavne, opet opakuju, ze driv to proste ty XP sezraly, s diskama jsem nedelal nic, ani jsem je nerozdelaval, maximalne jsem jinak mel zapojeny kabely
    jinak zapojeny myslim ze jsem je z desky pichl do jinyho SATA konektoru na HDD
    ale pri ciste instalaci by to nemel byt problem

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Ja sem mel problem v tom, ze sem mel SATA DVD pichlou do Gigabytackyho radice a windows to nepobraly. Tak sem DVD dal do Intelackeho a ten GB zakazal. Coz asi tvuj problem neni protoze tvuj MB ma asi jen ten INTELackej. (na jeji vybavu sem nekoukal). Zkus tedy Raid smazat a vytvorit znovu. A ten ovladac ti nedava na vyber vic moznosti? Zvolil si tu spravnou?
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Věk
    41
    Vliv
    298

Ja sem mel problem v tom, ze sem mel SATA DVD pichlou do Gigabytackyho radice a windows to nepobraly. Tak sem DVD dal do Intelackeho a ten GB zakazal. Coz asi tvuj problem neni protoze tvuj MB ma asi jen ten INTELackej. (na jeji vybavu sem nekoukal). Zkus tedy Raid smazat a vytvorit znovu. A ten ovladac ti nedava na vyber vic moznosti? Zvolil si tu spravnou?
    no je pravda, ze na desce mam jeste radic Jmicron, tak ho zkusim zakazat
    ani nevim, ze bych ho kdy pustil
    dava me samozrejmne vic moznosti, ale jak jsem si udelal to boot CD, tak uz to po me ani zadnej ovladac nechce
    i kdyz jsem ovladac daval z diskety, tak to dopadlo stejne, urcite davam spravnej, na to jsem si daval jooooooo pozor

ale i tak diky za pomoc

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

No schvalne ho zkus zakazat. Tu mechaniku mas tedy ATA nebo SATA?

Věk
    41
    Vliv
    298

No schvalne ho zkus zakazat. Tu mechaniku mas tedy ATA nebo SATA?
    vyzkousim
    mechaniku mam SATA, ale zkousel jsem to i s ATA mechanikou
    vysledek byl stejnej

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Jak to dopadlo?

Edit: tak to sme na tom stejne, bud 40 hodin, nebo mit nejakeho klona LOL
    Naposledy upravil Arg; 15.12.2007 v 20:39.

Věk
    41
    Vliv
    298

Jak to dopadlo?
    abych se priznal, jeste jsem na to nesedl, instaloval jsem si NB a tolik casu nemam, musim delat i jiny veci(pristi tyden zapoctovej)
    skoda ze den nema 40hodin
    Naposledy upravil MISKOBOSS; 15.12.2007 v 17:05.

Věk
    41
    Vliv
    298

tak jen doplnim, ze jsem to opet zkousel a nepodarilo se mi to
    pak jsem si rekl, ze teda na raid kaslu, ze budu disky pouzivat zvlast!

rozdelil jsem raid, dostal jsem 2 samostatny disky, prepl jsem SATA as IDE v BIOSu a samozrejmne se me nepodarilo nainstalovat XP na PC
    coz je ale jeste vetsi sranda, nepodarilo se mi nainstalovat ani Visty
    psalo to, ze to nemuze na disk nainstalovat, ze tomu neco chybelo, pritom disk byl po naformatovani!

coz uz teda ale opravdu nechapu, navic pri instalaci to videlo jenom jeden disk(raptor)

ja nedokazu pochopit, jak je mozny, ze na ty disky to nejde nainstalovat i kdyz jsou pripojeny jako ,,normalni,, IDE
    to uz opravdu pozbyva rozumny chapani

jsem si jistej, ze u 99% PC to pojede, nevim co to mam za Peska v PC
    (at si je radsi na okruhu a neleze me to PC)

mate nekdo nejaky napady co s tim?

samozrejmne ze pote, co jsem dal raptory zase do raidu vsechno jede jako predtim, tzn nainstalovany visty a zadnej problem, vykon stejnej

rozdelil jsem raid, dostal jsem 2 samostatny disky, prepl jsem SATA as IDE v BIOSu a samozrejmne se me nepodarilo nainstalovat XP na PC
    coz je ale jeste vetsi sranda, nepodarilo se mi nainstalovat ani Visty
    psalo to, ze to nemuze na disk nainstalovat, ze tomu neco chybelo, pritom disk byl po naformatovani!

coz uz teda ale opravdu nechapu, navic pri instalaci to videlo jenom jeden disk(raptor)

ja nedokazu pochopit, jak je mozny, ze na ty disky to nejde nainstalovat i kdyz jsou pripojeny jako ,,normalni,, IDE
    Ty máš ty dva Raptory na jakých SATA konektorech? SATA 1 a SATA 2? V manuálu k tvý desce je totiž uvedeno, že pokud používáš SATA řadič bez RAIDu, tak na konektorech 1,2,5,6 (červené) je možné instalovat systém pro bootování. Na konektorech 3,4 (černé) pouze disky pro data bez možnosti bootu. To by možná vysvětlovalo tu situaci, kdy ti instalátor zobrazuje jeden Raptor..

Nicméně chyba při instalaci RAIDu, kterou jsi uváděl shora je divná. Instaloval jsem už takhle pár polí a všechno šlo ok..
    Intel Core2Quad Q6600@3.0GHz, Cooler Master Hyper 212, Asus P5E - X38, 4x 1024MB A-Data Extreme, Sapphire HD 4870 512MB, Corsair HX520, WD 640GB Black series, LG GH22LS30, X-Fi Xtreme, Cooler Master Elite + 2x 120mm in/out, 32" Philips LCD TV :-) , Wifi (shit)net

Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Troy-C Zobrazit příspěvek
    Ty máš ty dva Raptory na jakých SATA konektorech? SATA 1 a SATA 2? V manuálu k tvý desce je totiž uvedeno, že pokud používáš SATA řadič bez RAIDu, tak na konektorech 1,2,5,6 (červené) je možné instalovat systém pro bootování. Na konektorech 3,4 (černé) pouze disky pro data bez možnosti bootu. To by možná vysvětlovalo tu situaci, kdy ti instalátor zobrazuje jeden Raptor..

Nicméně chyba při instalaci RAIDu, kterou jsi uváděl shora je divná. Instaloval jsem už takhle pár polí a všechno šlo ok..
    no prave ze ja to taky nechapu, ty XP jsem tam predtim mel a slapalo to v pohode
    ted to najednou nejde

konektory mam samozrejmne v cervenych SATA slotech
    v cernym mam jen datovej disk

maximalne jsem jinak mel zapojeny kabely
    jinak zapojeny myslim ze jsem je z desky pichl do jinyho SATA konektoru na HDD
    Ty kabely jsi hodil zpět jak jsi je měl zapojený dřív? A ten JMicron řadič máš vypnutej?
    Intel Core2Quad Q6600@3.0GHz, Cooler Master Hyper 212, Asus P5E - X38, 4x 1024MB A-Data Extreme, Sapphire HD 4870 512MB, Corsair HX520, WD 640GB Black series, LG GH22LS30, X-Fi Xtreme, Cooler Master Elite + 2x 120mm in/out, 32" Philips LCD TV :-) , Wifi (shit)net

Věk
    41
    Vliv
    298

Citace Původně odeslal Troy-C Zobrazit příspěvek
    Ty kabely jsi hodil zpět jak jsi je měl zapojený dřív? A ten JMicron řadič máš vypnutej?
    s tema jinak zapojenyma kabelama to bylo mysleny tak, ze jsem treba raptor 1 zapojil do SATA 2 a naopak
    jinak zapojeny kabely nebyly
    Jmicron je urco vyplnej, v BIOSu jsem se dival nekolikrat

a v čem si vytvářel oddíl na tom RAIDu?
    WS - iPentium D 945+ 3,4 GHz | self - made water cooling | Asus P5WD2 Premium | Transcend DDR2 2GB (2x1GB/800) | Matrox Millenium P650 | EIZO FlexScan L568 (17") | Hitachi HDT72250VLA380 (4x 250GB SATA2 - RAID 0 + 10) | LG GSA-4163B | Logitech Internet Navigator Keyboard | Logitech MX1000 Laser | Aver TV | Adaptec AHA 2940AU | CanoScan FS4000US | HP 930c | MSI Bluetooth USB |
    NB - Asus V1S

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Realtek AC97 + instalace na XP = restart
    Založil meteor v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.04.2007, 08:20
  2. GB DS3 - instalace win na SATA
    Založil JEDLATOR v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 27.02.2007, 22:48
  3. Zapojenie dvoch SATA diskov bez RAID pola
    Založil TuKE v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4