Výsledky 1 až 25 z 39

Téma: instalace XP na SATA RAID

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    299

Standardní Re: instalace XP na SATA RAID

tak jen doplnim, ze jsem to opet zkousel a nepodarilo se mi to
    pak jsem si rekl, ze teda na raid kaslu, ze budu disky pouzivat zvlast!

rozdelil jsem raid, dostal jsem 2 samostatny disky, prepl jsem SATA as IDE v BIOSu a samozrejmne se me nepodarilo nainstalovat XP na PC
    coz je ale jeste vetsi sranda, nepodarilo se mi nainstalovat ani Visty
    psalo to, ze to nemuze na disk nainstalovat, ze tomu neco chybelo, pritom disk byl po naformatovani!

coz uz teda ale opravdu nechapu, navic pri instalaci to videlo jenom jeden disk(raptor)

ja nedokazu pochopit, jak je mozny, ze na ty disky to nejde nainstalovat i kdyz jsou pripojeny jako ,,normalni,, IDE
    to uz opravdu pozbyva rozumny chapani

jsem si jistej, ze u 99% PC to pojede, nevim co to mam za Peska v PC
    (at si je radsi na okruhu a neleze me to PC)

mate nekdo nejaky napady co s tim?

samozrejmne ze pote, co jsem dal raptory zase do raidu vsechno jede jako predtim, tzn nainstalovany visty a zadnej problem, vykon stejnej
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Citace Původně odeslal MISKOBOSS Zobrazit příspěvek
    rozdelil jsem raid, dostal jsem 2 samostatny disky, prepl jsem SATA as IDE v BIOSu a samozrejmne se me nepodarilo nainstalovat XP na PC
    coz je ale jeste vetsi sranda, nepodarilo se mi nainstalovat ani Visty
    psalo to, ze to nemuze na disk nainstalovat, ze tomu neco chybelo, pritom disk byl po naformatovani!

coz uz teda ale opravdu nechapu, navic pri instalaci to videlo jenom jeden disk(raptor)

ja nedokazu pochopit, jak je mozny, ze na ty disky to nejde nainstalovat i kdyz jsou pripojeny jako ,,normalni,, IDE
    Ty máš ty dva Raptory na jakých SATA konektorech? SATA 1 a SATA 2? V manuálu k tvý desce je totiž uvedeno, že pokud používáš SATA řadič bez RAIDu, tak na konektorech 1,2,5,6 (červené) je možné instalovat systém pro bootování. Na konektorech 3,4 (černé) pouze disky pro data bez možnosti bootu. To by možná vysvětlovalo tu situaci, kdy ti instalátor zobrazuje jeden Raptor..

Nicméně chyba při instalaci RAIDu, kterou jsi uváděl shora je divná. Instaloval jsem už takhle pár polí a všechno šlo ok..
    Intel Core2Quad Q6600@3.0GHz, Cooler Master Hyper 212, Asus P5E - X38, 4x 1024MB A-Data Extreme, Sapphire HD 4870 512MB, Corsair HX520, WD 640GB Black series, LG GH22LS30, X-Fi Xtreme, Cooler Master Elite + 2x 120mm in/out, 32" Philips LCD TV :-) , Wifi (shit)net

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    299

Citace Původně odeslal Troy-C Zobrazit příspěvek
    Ty máš ty dva Raptory na jakých SATA konektorech? SATA 1 a SATA 2? V manuálu k tvý desce je totiž uvedeno, že pokud používáš SATA řadič bez RAIDu, tak na konektorech 1,2,5,6 (červené) je možné instalovat systém pro bootování. Na konektorech 3,4 (černé) pouze disky pro data bez možnosti bootu. To by možná vysvětlovalo tu situaci, kdy ti instalátor zobrazuje jeden Raptor..

Nicméně chyba při instalaci RAIDu, kterou jsi uváděl shora je divná. Instaloval jsem už takhle pár polí a všechno šlo ok..
    no prave ze ja to taky nechapu, ty XP jsem tam predtim mel a slapalo to v pohode
    ted to najednou nejde

konektory mam samozrejmne v cervenych SATA slotech
    v cernym mam jen datovej disk
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Realtek AC97 + instalace na XP = restart
    Založil meteor v sekci fóra Zvukové karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.04.2007, 08:20
  2. GB DS3 - instalace win na SATA
    Založil JEDLATOR v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 27.02.2007, 22:48
  3. Zapojenie dvoch SATA diskov bez RAID pola
    Založil TuKE v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4