Citace Původně odeslal BeachKEN Zobrazit příspěvek
Souhlas, jenom je problém v tom, že každý si pod pojmem "klubové focení" představí něco jiného. Jeden to bere z pohledu zarytého fotografa a já např. spíš z pohledu člověka, který se věnuje hudbě a chci se pokusit zachytit tu atmosféru, která k určitým typům akcí prostě patří (v "posh" klubech je to celkem buřt, tam jde na fotkách o to, aby vynikly tak možná drahý hadry). Blesk je pro mě bohužel likvidátorem takové atmo, alespoň tak to vidím já.
To si hodne protirecis - neptal si se na klubove foceni, ale na foceni v klubech. A tom se bavime furt a foceni v klubech, kde je tma je proste problem.
Jen takova blbost pro mit svetelny objektiv: objektivy s vyssi clonou nez 4 treba temer ve tmen neostri, kdyz si vyberes krajni ostrici bod. Na prostredni jakztaz funguji, ale i tak maji problem. Svetelny skla na krajni body sice ostri, ale maji taky problemy, protoze je proste malo svetla.
Dalsi blbost proc mit kvalitni sklo idealne s HSM: fotit budes pohybujici se lidi a potrebujes proto rychle zaostrit a exponovat, protoze kdyz budes fotit bez blesku tudis na plnou diru budes mit sakra malou hloubku ostrosti a kdyz spravne a rychle nezaostris tak ti ten objekt z HO proste utece a nebudes to mit ostry, kde je potreba.
Je toho hodne, se vsim se da nejak bojovat, ale na to musis mit praxi a to jak chapu nemas v umyslu, chces jen cvaknout a jit, jenze tak to vetsinou nejde. Sebelepsi (sebedrazsi) fotak neni vsemohouci buh, ktery to vyfoti jak to vidis na vlastni oci. Na to by byla asi lepsi kamera. Do fotaku musis investovat sveho ducha a nabit nejaky skill abys vedel co a jak.

Jestli Ti na to bude stacit Pentax netusim, neznam ho, nemam s nim osobni zkusenost, predavam pouze co znam a mam overeno.