Za koho mluvíš? Vím, že tuto diskusi čtou uživatelé, pro které tyhle informace zajímavé jsou. Takže pokud to nikoho z vás nezajímá, tak to nečtěteAle nás to zajímá a vzhledem k tomu, že jde o thread určený pro pre-NDA spekulace, nevidím jediný důvod, proč by tu tyhle informace nemohly být.
Pokud víš, který výrobní proces je dražší, který levnější a jak je cena závislá na ploše jádra, tak ti stačí matematika prvního stupně ZŠ, aby sis dokázal spočítat přibližný rozdíl ve výrobních nákladech.... to je takové to počítání s písmenky... nepotřebuješ žádné konkrétní cifry a přesto si můžeš spočítat procentuelní rozdíl
Kdo dneska používá NV40?O výhodách do budoucna se můžeme bavit v horizontu dvou let. Analyzovat, zda na >3,5 roku staré kartě lze spustit novou hru a dělat z toho závěry o future-proof konceptu je nesmyslné, protože to nikomu nic nepřináší - uživatelů high-end verzí NV40 se dnes budou počítat na desetiny procent.
Za DX10.1 neplatíš. Cena karty není o podporu téhle technologie nijak navýšena a odvíjí se čistě od poměru cena/výkon. Takže i v případě, že by přínos byl naprosto nulový, to pro zákazníka není žádné negativum. Jakýkoli přínos už je ale výhoda oproti produktu, tkerý DX10.1 nepodporuje. Tvrdíš, že RV670 dojde "dech" dřív, než DX10.1 hry vyjdou, ale opomíjíš dvoučipovou verzi. A v neposlední řadě znamená podpora DX10.1 výhodu pro uživatele budoucích produktů ATi, neboť u vývojářů to funguje stylem "kdo dřív přijde..."
a přečetl sis vůbec, co jsem původně napsal? asi ne, protožes to nejdříve označil za vtip hodný Hulána a nyní to tu intepretuješ sám, jako obecně známou věc. Napsal jsem:
a teď mi řekni, co z toho je v rozporu s tím, co tvrdíš ty?GF8800GT... vždyť jich bylo vyrobeno 50 tisíc - to je na nový produkt pro mainstream neskutečně málo
to pouze inquirer... jenže oni to srovnávají s high-end čipy a nikoli s mainstreamem, což je poněkud mimózní
Warran: akcelerace h.264 je u G92/RV670 stejná; u VC-1 ale na G92 běží VLC/CAVLC/CABAC decoding softwarově, což znamená o nějakých 5-25% vyšší zátěž (podle konkrétního CPU)