No u těch notebooků je to právě problém. Přítelkyně má nějakého ASUSe s integrovanou grafikou a potřebovala externí displej. Pořídila si 22" wide a na obraz se nedalo koukat. Tak dala displej své sestře, která má ntb s integrovanou ati grafikou, kde to bylo výrazně lepší a sobě si koupila 19", na který se prý už koukat dá (osobně jsem zatím neviděl), ale také to asi nebude žádný zázrak.
Pokud by chtěla lepší/větší obraz, tak je bohužel jediná možnost koupit zcela nový notebook. Koukal jsem jen tak pro informaci na trh a sice už se prodávají notebooky s DVI, ale je jich véélmi málo a jsou ve vyšších cenových relacích. Je až s podivem, jak je v tomto z historického důvodu trh zdeformován, vždyť D-Sub výstup je technologicky složitější než DVI, nemýlím-li se... No a díky tomu se stále prodávají displeje pouze s analogem, protože je prostě mnoho lidí, kteří zapojení DVI nemohou využít - viz. případ mé přítelkyně.
EDIT: Ještě vlastně můžu přihodit vlastní zkušenost: Mám IBM X40, který má samozřejmě také jenom analogový výstup a denně pracuji ještě s externím 19" LCD. Obraz je ostrý a pro mě zcela dostačující, ale pamatuji si, že jsem hned den po prvním zapojení kupoval pořádný kabel na propojení, protože jsem tu původně měl nějaký tenký a nedostatečně odstíněný a ten obraz to prznilo šíleně.