Citace Původně odeslal shelll Zobrazit příspěvek
rypol som si do dva mesiaceho stareho postu. nahodou som si ho vsimol a nedalo mi to zvozil si tam totiz fotku, ktora doostrenim (nie preostrenim) ziska vela detailov. keby bol raw, tak zmizne aj aberacia a fotka je velmi slusna. a pritom na blatove vycvaky z 12-60 davas samu chvalu. a ze si 12-60 nenazval super? nebolo to sice slovo super, ale "Ta 12-60 vypadá fakt skvěle". hmm, je tam "vypada" a nie, ze je. ok... mne to tak pripada, ze akonahle je nieco od konkurencie priemerne alebo slabsie, tak to zvozis a ked nieco vyrobi oly, cokolvek, tak to vychvalis do neba. neviem preco mam ten pocit.
Crop 1:1 od kraje ze stanisovy fotky z E-500 se Zuikem 12-60, f/6.3:

Crop 1:1 od kraje z Askeyho fotky s production sample z 40D s 24-70L, f/8.0:

Ta původně kritizovaná fotka z 24-70L je ještě horší, ale vzal jsem production sample, ať "někdo" nemá zase řeči. Jinak připomínám, že v případě Oly jde o 5x širokoúhlý zoom na samém začátku rozsahu, zatímco u Canonu jde o 2.9x neširokoúhlý zoom uprostřed jeho rozsahu, tedy mnohem méně univerzální a přitom cca 1.5X dražší objektiv. A jak jsem říkal, že jsi slepý, za to nemůžu a není ani třeba řešit, že jedna fotka je ze zastaralého low-endu a druhá z třikrát dražšího zcela nového těla vyšší třídy.