Citace Původně odeslal shelll Zobrazit příspěvek
oly nerobi aj vodotosne krytky na objektiv?
Ne a nedělá to imho nikdo. Pokud se nestane něco takového, tak to asi nevadí. Ale mohli by to výrobci dělat, jen nevím z čeho - kov drahé, silikon a spol. netrvanlivé asi.

Citace Původně odeslal shelll Zobrazit příspěvek
si si isty, ze ked u nas donesies (v zaruke) zatecene telo/objektiv, tak ti ho bez reci zadarmo opravia? u nas by som to moc neocakaval
Ano, zcela jistý. Šlehni drahým objektivem o zem tak, že rozhodíš AF, orveš antireflexy, odřeš tělo a odštípneš kousek tubusu, odnes ho do servisu a vrátí ti objektiv jako nový, identifikuješ ho jen podle sériového čísla - alespoň tohle jsem sám viděl. (jen tu rozsekanou sluneční clonu si majitel ušetřil ) S uznáváním reklamací problém není i když budou překvapení a řeknou, že to ještě neviděli, tak to přijmou. Oly servis je v ČR imho ze všech značek nejlepší (min. s Nikonem a Minoltou se to srovnat nedá, Canon je na tom povětšinou zjevně líp), chovají se slušně, když je třeba, tak zajistí a zaplatí dopravu, mají trackování zakázek, atd. Jediná "ale", která já znám, vyplývají z toho, že - pokud se to zase nezměnilo - lokální service center nedělá od jisté doby prakticky nic a všechno jde přes Holandsko - což se možná projevuje na kvalitě, ale taky to znamená, že min. reálný termín je tak 10 dní a víc (v zahraničí prý Oly na vyžádání zdarma půjčuje náhradní, nevím jak tady) a že to může sakra prodražit pozáruční opravu (ty jsou v kategoriích, což u složitých prací problém být nemusí, ale nejnižší sazba za prkotinu jsou nějaké tisíce). Sám jsem naštěstí servis nikdy nepotřeboval a i tenhle si rád nechám ujít ...

btw: o prachu už jsem asi ve třech případech slyšel, o vodě nikdy.