Výsledky 1 až 25 z 67

Téma: Subwoofer do auta

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Subwoofer do auta

Mně tedy tahle debata trošku připomíná slavný Eaglův thread o zbytečnosti a nevyužitelnosti DC procesorů Praktické zkušenosti vs teorie. Zarážející ovšem je, že někdo s teoretickými znalostmi se snaží přesvědčit někoho s praktickými.
    Respektive - budu věřit někomu, kdo si přečetl knížku o zákonech fyziky zvuku a následně mi doporučil reproduktory podle parametrů, které odpovídaly knížce, nebo někomu, kdo slyšel desítky či stovky reproduktorů a s nejlepším úmyslem vybral něco zapadající do mých kritérií?
    Trošku mi to připadá na hlavu postavené
    E2140 w/Gemin II, P35-DS3, 2GB Vitesta 800+, 8800GTS 512, Hitachi T7250, Samsung F3 HD502HJ, Logitech G5, Logitech K300, Dell 2209WA, Corsair HX520
    Olympus E-300 + ME-1|ZD 1445|ZD 4015|Auto-Yashinon DX 50/1.7|Pentacon Electric 135/2.8 MC
    Dali 850 Red Line (Seas + Vifa) | Rotel RC-971 | 2x SPV100p+ | Onkyo SE-200 | Paolo speaker cable
    Dell D610 (P-M Sonoma 2.26GHz, 2GB DDR2, 80GB 7.2k, Radeon X300, DVDRW, BT, IrDA, WiFi, 14.1" SXGA+)
    Xbox 360 | 120GB

Citace Původně odeslal Dismembered Zobrazit příspěvek
    Mně tedy tahle debata trošku připomíná slavný Eaglův thread o zbytečnosti a nevyužitelnosti DC procesorů Praktické zkušenosti vs teorie. Zarážející ovšem je, že někdo s teoretickými znalostmi se snaží přesvědčit někoho s praktickými.
    Respektive - budu věřit někomu, kdo si přečetl knížku o zákonech fyziky zvuku a následně mi doporučil reproduktory podle parametrů, které odpovídaly knížce, nebo někomu, kdo slyšel desítky či stovky reproduktorů a s nejlepším úmyslem vybral něco zapadající do mých kritérií?
    Trošku mi to připadá na hlavu postavené
    Bohuzel nejen tobe :

Pokud bych diskutoval s nekym, kdo by mel nejake zkusenosti z instalace autoaudia, pak bychom si mohli obhajovat kazdy nejaky - byt treba rozdilny nazor.
    Takhle mne fakt docela udivuje, jakym zpusobem mne napadaji za me nazory uzivatele, kteri prakticke zkusenosti nemaji, ale z prirucek o audiu vycetli, ze jejich oblibeny domaci reproduktor musi hrat v aute uplne stejne dobre a neni tedy treba nic specializovaneho, bohuzel draheho.
    Kdyby to takhle jednoduse slo, fakt budu jeden z tech, co maji auto vybaveno "za levno" a klidne doporucovanymi reproduktory, mne osobne skutecne vubec nejde o to, jake znacky mam zabudovane v aute, ke vsemu jak opakuju skoro vsechny zakryte.
    Je to o mem dobrem pocitu z urciteho stupne kvality zvukove produkce, ktere jsem budoval dlouhodobe a o mem uspokojeni,slusnejsim zvukem pri jizde.
    Fakt je mi uplne sumak, co si kdo narve do auta, hlavne kdyz z toho ma radost. Jen se snazim eleiminovat zklamani tech, co chtej nejak zacit a je jim doporucovano neco, co pak vyvojem zjisti, ze nemelo ani smysl do auta davat.
    Problem je v tom, ze spatne pobiram kvalifikovane rady, ktere jsou kvalifikovane proto, ze si nekdo v prirucce nebo na internetu precetl papirove parametry a z tech dovodil, ze neco bude hrat dobre a neco spatne.
    Naposledy upravil tiktak; 19.10.2007 v 22:28.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    255

tiktak: jestli někdy budu mít peníze, tak ti to ukážu
    Není to o tom že bysme (alespoň já) ti chtěli rvát něco převratného, co uplně smete autohifi produkci ze stolu. kvylitní řešení určitě existují. jeden problém je v tom že vyšší třída zaprvé neni zadarmo, a zadruhé si na sebe stejně nevydělá, tak na ní musí vydělat nižší třída značky. nadpoloviční procento reproduktorů nemá dost dobrý poměr cena/ výkon, ale neber si to do pusy. prostě ty nejnekvalitnější šmejdy se vyráběj v největších kvantech....

další tak trošku problém je v tom, že PA a autohifi si až tak silně nekonkurujou, a není to o parametrech jako takových, ani ne o zvuku.... ono totiž není ani možno určit jisté "bitevní pole" které by k porovnávání reproduktorů nebylo pro oba vhodné.
    Mě osobně jde jen o to, že moc zatracuješ neznámé konstrukce a značky - které jsi právě neslyšel. DIY reproduktory jako takové jsem ještě neslyšel, ale jak u autohifi, tak u normálního hifi a i PA se dají koupit šmejdy, a taky dobré repráky. Nesrovnávej tedy instalace za statisíce s Dexonem za 1500Kč, nebo dokonce ani s mou oblíbenkyní beymou kolem 5000kč. srovnávej srovnatelné. postav jako protivníka třeba nějaký JBL chrchlák nižší třídy....

"za levno" nikdy nebude moct konkurovat něčemu za x mnoho desítek tisíc...

s citlivostí má Halen poměrně pravdu. tam to není o teorii, to je osvědčené. bohužel ale hifíků s citlivostí 95db není až tak moc - ta Beyma ano.... a u PA je to vzhledem k frekvencím pod 45-50Hz povětšinou beznadějné. tam už ztrácí na citlivosti dost. Nad 50Hz si myslím že už ale téměř bez výjímky.
    A proč to dělá?

Citace Původně odeslal crashpc Zobrazit příspěvek
    tiktak: jestli někdy budu mít peníze, tak ti to ukážu
    Není to o tom že bysme (alespoň já) ti chtěli rvát něco převratného, co uplně smete autohifi produkci ze stolu. kvylitní řešení určitě existují. jeden problém je v tom že vyšší třída zaprvé neni zadarmo, a zadruhé si na sebe stejně nevydělá, tak na ní musí vydělat nižší třída značky. nadpoloviční procento reproduktorů nemá dost dobrý poměr cena/ výkon, ale neber si to do pusy. prostě ty nejnekvalitnější šmejdy se vyráběj v největších kvantech....

další tak trošku problém je v tom, že PA a autohifi si až tak silně nekonkurujou, a není to o parametrech jako takových, ani ne o zvuku.... ono totiž není ani možno určit jisté "bitevní pole" které by k porovnávání reproduktorů nebylo pro oba vhodné.
    Mě osobně jde jen o to, že moc zatracuješ neznámé konstrukce a značky - které jsi právě neslyšel. DIY reproduktory jako takové jsem ještě neslyšel, ale jak u autohifi, tak u normálního hifi a i PA se dají koupit šmejdy, a taky dobré repráky. Nesrovnávej tedy instalace za statisíce s Dexonem za 1500Kč, nebo dokonce ani s mou oblíbenkyní beymou kolem 5000kč. srovnávej srovnatelné. postav jako protivníka třeba nějaký JBL chrchlák nižší třídy....

"za levno" nikdy nebude moct konkurovat něčemu za x mnoho desítek tisíc...

s citlivostí má Halen poměrně pravdu. tam to není o teorii, to je osvědčené. bohužel ale hifíků s citlivostí 95db není až tak moc - ta Beyma ano.... a u PA je to vzhledem k frekvencím pod 45-50Hz povětšinou beznadějné. tam už ztrácí na citlivosti dost. Nad 50Hz si myslím že už ale téměř bez výjímky.
    Ale jiste, ja s timhle znenim prakticky souhlasim, ze je na necem napsano "autohifi" reproduktor rozhodne neznamena, ze je dobry. Jen rikam, ze je v dnesni dobe trosku kontraproduktivni pokouset se davat stavebnicove reproduktory do autoinstalaci, kdyz uz je v dnesni dobe trh pomerne nasycen a to oboustranne. Tedy velke procento produkovanych menicu pro autohifi jsou smejdy, to bezesporu, nicmene rovnez se najde pomerne velke mnozstvi slusnych repraku za priznivou cenu, ktere uspokoji prevaznou vetsinu zajemcu, o slusnejsi nez koncernove ozvuceni. O tom to je.
    A kdyz uz tahle hadko-diskuze zacala - nebyla zase rec o neautohifi x autohifi? Protoze jak jsi sam uvedl, ta Beyma co ji propagujes (a muze hrat i slusne) je z produkce autohifi teto znacky
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    255

ano, ano, už v zápalu boje přestáváme vědět o co se kočkujem. pravda je na obou stranách nejhlavnější průšvihy PA jsou
    1) velikost ozvučnicí - to pravděpodobně nikdy nepůjde napravit
    2)citlivost na kmitočtech pod 50Hz - dobré PA repráky si s tím poradí, ale s odkazem na 1) - příliš velké ozvučnice.

pak už z toho ale plynou jen výhody. bohužel, nevýhoda č1 i 2 je poměrně dost velká nevýhoda, takže přesto že by se Autohifi produkci PA reproduktor nějakym způsobem vyrovnal nebo dokonce vyhrál, nemůže sloužit tak dobře. kdo pak by asi chtěl ultra dobrý mobilní telefon velký jako bagr že?
    A proč to dělá?

Prekvapive jste se na necem schodli, i tak je obsah celeho threadu pro nezucastneneho naprosto nepristupny. Vse uz bylo receno, pokud mate nekdo nejaky vecny poznatak k puvodnimu smyslu threadu, rad ho odemknu.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Subwoofer k mikrosystému
    Založil al.ish v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 13.07.2007, 17:58
  2. Subwoofer nejede
    Založil Neo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.04.2006, 17:08
  3. Pri vetsim zesileni prestane hrat subwoofer...
    Založil PhoB v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.01.2005, 21:14
  4. Genius 5.1 HT 3600W // aneb co je to subwoofer ???
    Založil Lubopp v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.09.2003, 14:02

Pravidla přispívání