tiktak: jestli někdy budu mít peníze, tak ti to ukážu
Není to o tom že bysme (alespoň já) ti chtěli rvát něco převratného, co uplně smete autohifi produkci ze stolu. kvylitní řešení určitě existují. jeden problém je v tom že vyšší třída zaprvé neni zadarmo, a zadruhé si na sebe stejně nevydělá, tak na ní musí vydělat nižší třída značky. nadpoloviční procento reproduktorů nemá dost dobrý poměr cena/ výkon, ale neber si to do pusy. prostě ty nejnekvalitnější šmejdy se vyráběj v největších kvantech....
další tak trošku problém je v tom, že PA a autohifi si až tak silně nekonkurujou, a není to o parametrech jako takových, ani ne o zvuku.... ono totiž není ani možno určit jisté "bitevní pole" které by k porovnávání reproduktorů nebylo pro oba vhodné.
Mě osobně jde jen o to, že moc zatracuješ neznámé konstrukce a značky - které jsi právě neslyšel. DIY reproduktory jako takové jsem ještě neslyšel, ale jak u autohifi, tak u normálního hifi a i PA se dají koupit šmejdy, a taky dobré repráky. Nesrovnávej tedy instalace za statisíce s Dexonem za 1500Kč, nebo dokonce ani s mou oblíbenkyní beymou kolem 5000kč. srovnávej srovnatelné. postav jako protivníka třeba nějaký JBL chrchlák nižší třídy....
"za levno" nikdy nebude moct konkurovat něčemu za x mnoho desítek tisíc...
s citlivostí má Halen poměrně pravdu. tam to není o teorii, to je osvědčené. bohužel ale hifíků s citlivostí 95db není až tak moc - ta Beyma ano.... a u PA je to vzhledem k frekvencím pod 45-50Hz povětšinou beznadějné. tam už ztrácí na citlivosti dost. Nad 50Hz si myslím že už ale téměř bez výjímky.