No a ja ti na to jen odpovidam, ze u profi sestav, o kterych se ted konkretne bavime (ne u beznych sestav), je cilem dynamika a rychlost zmeny takova, ze ji lepe docili 2x 10" (lepe i 3x 10") sub, nez 12". Nicmene to uz se skutecne bavim o sestavach skutecnych profiku, u "bezne" je to pri volbe slusneho subu neznatelne.
Ne, tohle "teoretizovani" je skutecne o nicem, mame kazdy rozdilny nazor a ty jses alepson schopny pochopit, o cem mluvim. Mne bohuzel jen irituje ta skutecnost, ze mne presvedcuji o sve pravde (ktera pravdou podle realnych zkusenosti z profi instalaci neni) asi spis lide, kteri maji dobre teoreticke znalosti pripadne i zkusenosti ohledne akustiky a principu pripadne s DIY, ale realne spickovou hudbu v aute nikdy neslyseli. To je skutecne jen teoretizovani, ci citovani principu principu akustiky u reproduktoru. Ja bych byl jen rad, aby si zastanci DIY ozvuceni vozidla zajeli nekam poslechnout skutecne profi ozvuceni treba nejake SQ predvadecky nejakeho Autohifi shopu na urovni a pak mne napsali nazor, ze to slyseli a ze jim to pripada stejne jako subwoofer z DIY produkce. Nic vic, nic min. Ja uz bohuzel podobne DIY home made suby slysel, lepsi i horsi, bohuzel i ty lepsi byli na urovni prumerne SW produkce znamejsich firem.
To je mym cilem. Ze mne nekdo tezko presvedci, ze nemam pravdu, je dano poslechem jak zmineneho home made, tak poslechem lepsich instalaci, ktere jsou zvukove diametralne odlisne. Bohuzel a samozrejme i vynalozenymi naklady. Ale jinak to skutecne nejde.