Výsledky 1 až 25 z 67

Téma: Subwoofer do auta

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

Standardní Re: Subwoofer do auta

podívej se na Beyma power12
    myslím že už jde o takovou skoro střední třídu.... rozhodně to není o SPL
    A proč to dělá?

Citace Původně odeslal crashpc Zobrazit příspěvek
    podívej se na Beyma power12
    myslím že už jde o takovou skoro střední třídu.... rozhodně to není o SPL
    Asi takhle - konkretne tento model neznam, neslysel jsem ho a vzhledem k cene kolem 250E je na "stavebnici" skutecne drahy, to tedy ano. Nicmene ja to beru spis tak, ze je to pulka ceny JL Audio 10W6, ktery je ve sve tride skoro referencni, zatimco tohle jsem neslysel ani neznam. Experimentuji rad, ale pro co myslis, ze bych se rozhodl? Pokud mi nekdo postavi - jak opet a neustale opakuji - vedle sebe dve auta, identicky osazeny a jedno bude mit jako SW 10W6v2 a druhy tuhle Beymu, poslechnu si to a zjistim, ze Beyma je srovnatelna nebo lepsi, nez 10W6, pak ho vemu na vedomi a rad ho budu doporucovat ostatnim.
    A kdyz jsem tenhle typ hodil do googlu, tak jsem o nem sice zminku v par (vetsinou nemeckejch konferach) nasel, ale co jsem projel, tak v zastavbach do BR ci BP s ozvucnici taky 70 a vice litru. To neni o SPL? Zatimco zminku o closed maleho objemu jsem nikde nevidel...
    Ale ja uz o tomhle fakt nechci diskutovat, ne proto, ze bych nemel argumenty, proc zvolit neco jinyho, ale spis proto, ze co jsem chtel, to jsem myslim nekolikrat vysvetlil a smirlive navrhl, at si dame kazdej do auta, co uzname za vhodne a co se nam libi.
    Takze kontrovat zpusobem - tohle je Beyma a ta hraje dobre a tim ti dokazu, ze ne vsechny Beymy jsou sajrajt - ono by bylo spis dost smutne, kdyby reproduktor podobne provenience v cene 250E nehral alespon trochu slusne.
    Nicmene ja bych stale volil neco jineho a za tuto cenu je myslim zase uz co vybirat.
    Fakt mne prosim nechte si davat do sveho auta komponenty autohifiaudia a fakt je mi skutecne naprosto sumak, jestli tam nekdo vozi treba amplion z predvalecneho gramofonu.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Věk
    38
    Vliv
    246

www.diyfans.org - tam si ho někdo do auta do uzavřené ozvučnice dal. je to český web o DIY hudbě jako takové.
    A proč to dělá?

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Nerozumim prilis tomu, v cem se soutezi na tuning srazech, ale par veci mi z diskuze neuniklo
    1) "autohifi reproduktory jsou odolnejsi" - profi pro PA zvuceni jsou odolnejsi, jen nemaji nablyskane pochromovane kose
    2) kapacitator je nesmysl, baterie je extremne tvrdy zdroj.
    3) do specificky malyho prostoru, jakym je auto bude nejvhodnejsi subwoofer s uzavrenou ozvucnici - nejlepsi impulsni odezva a autosuby nemusi chodit tak nizko jako domaci suby, maly prostor v aute se postara o vyrovnani poklesu charky
    4) proc se nepouzivaji v tuning-auto-hifi uzavrene ozvucnice je zcela evidentni - nejsou videt ty chromovane kose ....
    5) verte-neverte, 12" profik s citlivosti kolem 95-96dB/W/m a prikonem 250W je na tom s SPLMax stejne jako 12" autohifik s citlivosti 90dB/W/m a prikonem 1000W.
    6) nikdy jsem nepochopil, co je skryto za poustenim signalu kolem 5Hz, hluboko pod prahem slyseni do autosubu a nadsene skandovani okolostojicich nad skakajici membranou ...
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Citace Původně odeslal Halen Zobrazit příspěvek
    Nerozumim prilis tomu, v cem se soutezi na tuning srazech, ale par veci mi z diskuze neuniklo
    1) "autohifi reproduktory jsou odolnejsi" - profi pro PA zvuceni jsou odolnejsi, jen nemaji nablyskane pochromovane kose
    2) kapacitator je nesmysl, baterie je extremne tvrdy zdroj.
    3) do specificky malyho prostoru, jakym je auto bude nejvhodnejsi subwoofer s uzavrenou ozvucnici - nejlepsi impulsni odezva a autosuby nemusi chodit tak nizko jako domaci suby, maly prostor v aute se postara o vyrovnani poklesu charky
    4) proc se nepouzivaji v tuning-auto-hifi uzavrene ozvucnice je zcela evidentni - nejsou videt ty chromovane kose ....
    5) verte-neverte, 12" profik s citlivosti kolem 95-96dB/W/m a prikonem 250W je na tom s SPLMax stejne jako 12" autohifik s citlivosti 90dB/W/m a prikonem 1000W.
    6) nikdy jsem nepochopil, co je skryto za poustenim signalu kolem 5Hz, hluboko pod prahem slyseni do autosubu a nadsene skandovani okolostojicich nad skakajici membranou ...
    Mluvis o SPL, o ktere mne osobne vuuubec nejde
    ad 1 - blbost
    ad 2 - kapacitator (za to bys byl ukrizovan, alespon si najdi, ze to je KAPACITOR ) budis, poslechove testy sestav na cca. 500W SIN mluvi o opaku, ale osobne jeho vyznam nezvelicuju
    ad 3 - nevim nevim
    ad 4 - to jsi sebral kde, ze se nepouzivaji uzavrenky? Mozna prave tam, kde jsi na tom parkovisti u Tesca videl nablyskanou S120 se sviticimi ventilky, neony a plastovymi kridly (taky z provenience zmineneho obchodu) a u ni podobne vymodene nadsence, kteri ti tvrdili, ze je to vrchol tuningu a autohifi, tam mozna Jinak se uzavrenka PRAVE pouziva, pokud mluvime o SQ
    ad 5 -blbost a k tomu nicim nepodlozena, porovnej si parametry treba zminenych JL Audio 10W6 ci W7 (nebavim se o vietnamske produkci z trznice)
    ad 6 - pro mne taky spatne pochopitelne, nicmene opet o SPL, ktere tady neresime, takze zase spatne a out of range Navic u SQ fajnsmekru se dava prednost 2x 10" SW, rychly, presny, ucinny a kvalitni bass, 12" uz je na nekoho v aute prilis pomala (a to i extremne tuhy a lehky membrany)
    Naposledy upravil tiktak; 18.10.2007 v 22:02.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Věk
    38
    Vliv
    246

to bych se podíval aby reproduktor s tuhou a lehkou membránou byl pomalej heh to nebude tím průměrem. 12" silný reproduktor dokáže vyvinout na volném prostranství takový tlak o velké dynamice a impulznosti, že když stojíš kousek od něj, máš vážně pocit, že tě nějaký metrákový chlápek přátelsky poplácává po zádech

ad 5) od halena - záleží na jaké frekvenci.
    A proč to dělá?

to bych se podíval aby reproduktor s tuhou a lehkou membránou byl pomalej heh to nebude tím průměrem. 12" silný reproduktor dokáže vyvinout na volném prostranství takový tlak o velké dynamice a impulznosti, že když stojíš kousek od něj, máš vážně pocit, že tě nějaký metrákový chlápek přátelsky poplácává po zádech

ad 5) od halena - záleží na jaké frekvenci.
    no a o poplacavani po zadech tlakem u SQ prave vubec nejde

www.diyfans.org - tam si ho někdo do auta do uzavřené ozvučnice dal. je to český web o DIY hudbě jako takové.
    A jsme zpatky u korene...

Vynatek z textu na ktery poukazujes
    ... Zvuk je pro mě po všech stránkách ideální, basy jsou silné, rázné, rychlé a žádné hučení a když chce, dokáže i zatlačit. Bednu žene Rodek R2180i v můstku, rádio je Pioneer DEH-P6800MP, přední kompa Oxygen Audio Air2 6 Pro, zadní Oxygen Audio Spiral 6 a žene je čtyřkanál Pyle QA 4400 III, který v tomto roce doufám vyměním za něco lepšího. Dělící kmitočet sub/kompa je 80Hz o který se stará rádio. Celá sestava je namontována v Mazdě 323F BJ....

Co "tlaci" takovyto sub v male closed ozvucnici? Mozna tak oci z dulku jejiho majitele, closed se pouziva PRAVE PROTO, ze jde o rychly pevny a kratky bass s minimalnim "funenim" ze subu, tedy bud
    closed na SQ poslech bez "tlaceni"
    BR na slusny poslech i lehky tlak
    BP na SPL, maximalni tlak a "hluk"

Takze uz jen ta zminka o "tlaku" mne trosku nuti k usmevu, ze majitel tohoto ozvuceni trosku nevi, co vlastne sestavil a na jaky poslech... :

Jinak nerikam, ze to cely nehraje spatne, Pioneer mam tez (Alpina mi na moji hudbu tolik nesedela), Oxygen Audio budis (ikdyz bych osobne volil jinak), Rodek v mustku je dobra volba (sam mam Rodek 680A ve skrini z nostalgie schovanej ), Pyle je asi nejhorsi z celeho retezce a tu Beymu skutecne neznam, nehlede na to, ze 50% kvality zvuku SW dela spravny navrh ozvucnice a jeho umisteni.

Takze opet a naposledy - hrat to bude, jak presne dobre se neda rict, dokud se to cely neslysi pusteni a na zivo, nicmene pokud SW v cene 250E, asi bych stejne volil jinak, nicmene budis

Jinak nebyla uplne v pocatku debaty rozprava o cele sestave (reproduktorove) ze stavebnice? Ja jen ze z "neautohifi" sestavy vidim jen tu Beymu
    Naposledy upravil tiktak; 18.10.2007 v 21:46.

Věk
    38
    Vliv
    246

hhh já si myslim že 30cm long throw reprák dobře živenej hejbající se s výchylkou +-1cm zatlačí i v closed bedně.
    http://usspeaker.com/beyma%20power12-1.htm
    tu máš přesné parametry.

já si nemůžu pomoct ale i s mou Eminencí s xmax kolem 5mm už mi rozonuje uplně všechno, skla zpětných zrcátek se klepou, a to to krmím 150 watty v můstku. při té citlivosti to i zatlačí.
    Musel bys poslechnout. Je jasné že jentak z obrázků nevěříš, a já zas nemam peníze na to abych něco takového udělal a ukázal.
    Ona tam je totiž papírová lehká membrána, a BL faktor je 17 což se středně měkým závěsem způsobí slušné kopance do zad, místo táhlého bůůůů
    A proč to dělá?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Subwoofer k mikrosystému
    Založil al.ish v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 13.07.2007, 16:58
  2. Subwoofer nejede
    Založil Neo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.04.2006, 16:08
  3. Pri vetsim zesileni prestane hrat subwoofer...
    Založil PhoB v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.01.2005, 20:14
  4. Genius 5.1 HT 3600W // aneb co je to subwoofer ???
    Založil Lubopp v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.09.2003, 13:02

Pravidla přispívání