Výsledky 1 až 25 z 67

Téma: Subwoofer do auta

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Subwoofer do auta

Ani jedinou a ani mě to neláká. Mě by zajímalo, kolik stran teorie ohledně audia (ne nemyslim Sereho a Vidělo, nebo podobnou automutaci) si za život přečetl. Některé tvoje názory jsou do očí bijící.
    Reproduktory si rozebíral fundamentální větou, že auto hifi musí být lepší, když se to jmenuje autohifi. Uvěď mi nějaký konkrétní konstrukční prvek, díky kterému je autohifi reproduktor odolnější nebo lepší než jiný reproduktor.
    Konkrétně si u auto hifi vychvaloval úžasnou odolnost, a o TVM si říkal, že ten provoz nemůže vydržet. Tady máš protiargument, tak se z toho nevykrucuj.
    Gramofon měl smysl ve své době, páska měla smysl ve své době, cdčko mělo smysl ve své době, všechno to jsou dnes překonané věci.
    Naposledy upravil check; 14.10.2007 v 18:53.
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Citace Původně odeslal check Zobrazit příspěvek
    Ani jedinou a ani mě to neláká. Mě by zajímalo, kolik stran teorie ohledně audia (ne nemyslim Sereho a Vidělo, nebo podobnou automutaci) si za život přečetl. Některé tvoje názory jsou do očí bijící.
    Reproduktory si rozebíral fundamentální větou, že auto hifi musí být lepší, když se to jmenuje autohifi. Uvěď mi nějaký konkrétní konstrukční prvek, díky kterému je autohifi reproduktor odolnější nebo lepší než jiný reproduktor.
    Konkrétně si u auto hifi vychvaloval úžasnou odolnost, a o TVM si říkal, že ten provoz nemůže vydržet. Tady máš protiargument, tak se z toho nevykrucuj.
    Gramofon měl smysl ve své době, páska měla smysl ve své době, cdčko mělo smysl ve své době, všechno to jsou dnes překonané věci.
    Vyborne, tedy jses "odbornik" na slovo vzaty, je to presne jak jsem psal, pokud si tedy myslis, ze si prectes prirucky o audiu a bude z tebe tim padem Mark Levinson, prirucku o hokeji a bude z tebe Jarda Jagr, pak nas buh chran, pred podobnymi "samozvanymi" odborniky....
    Konstrukcnich prvku autoreproduktoru, ktere jsou provedeny jinak (odolneji, z jinych materialu atd) jsem uvedl nekolikrat dost, ze neumis cist je fakt jen tvuj problem...

A to je skutecne muj posledni komentar, s takto zkusenem "praktikem" a "znalcem" v oblasti autohifi, ci gramofonovym analfabetem diskutovat skutecne nebudu, je to pro mne opravdu ztrata casu, myslim, ze uz jsem dost veci dostatecne vysvetlil, kdo to chce pochopit nebo se nad tim alepson zamyslet, mel myslim moznost.
    Ze mame diametralne jiny nazor, je samozrejme mozne, akorat ho prosim v ramci nejakych for nerad nikomu, kdo by to chtel myslet s instalaci audia do auta jen trochu vazne, mohl by te pak zakoupenym TVM prastit po jeho poslechu v aute do hlavy...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

ale onise prodávají právě i reproduktory velmi odolné i bez nálepky "Autohifi" vodě odolné, mechanicky odolné, s dobrými parametry, a to za ceny z hlediska autohifi docela normální až směšné....
    A proč to dělá?

Neuvedl si ani jeden konkrétní prvek, ve kterém by byly autohifi reproduktory lepší než ty ostatní. Můžeš moje otázky a připomínky znevažovat jak chceš, to na ně ale neodpoví.

PS: Když se tu tolik hraje na pravidla, není citování předchozího příspěvku proti pravidlům?
    Naposledy upravil check; 14.10.2007 v 20:42.
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Citace Původně odeslal check Zobrazit příspěvek
    PS: Když se tu tolik hraje na pravidla, není citování předchozího příspěvku proti pravidlům?
    nie, praveze je vhodne a vytane, pretoze vidis kontext ... vB ti aj tak nedovoli prilis vnorenu citaciu
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Arrow Re: Subwoofer do auta

Moje prispevky mimo sekci "ostatni" nejsou vubec caste, ale tady po dukladnem precteni vsech prispevku musim neco malo napsat. Tiktakovo audio jsem pred par lety slysel a byl to vazne zazitek. Nemam zadne vetsi zkusenosti co se tyka oblasti hi-fi - na kompu posloucham hudbu v konfigu Senny HD580 + Terratec - ted posledni dobou kvuli hram XFI. Nicmene o to tady naprosto nejde.

Proste sazka na jistotu a nakoupeni autohifi komponent se mi zda lepsi a jelikoz budu v blizke dobe zvucit pristi auto, tak doufam, ze Tiktak nezahorkne a poradi mi nejaky konkretni typ, protoze rozhodne odmitam stravit tolik casu jako stravil nad autohifi on, pro me to je jen okrajove hobby

nicmene check, pokud si libujes v tom "uprimnem" chovani tak ti tady verejne vzkazuji, ze bez ohledu na tve znalosti ( ktere nehodnotim) se formou prispevku chovas jako "videl jsem, stavel jsem, muzu machrovat na foru a neberu ohled na nazor ostatnich (mnohdy zkusenejsich)"

Carpe diem.

EDIT: tak uz jsem dostal nejaky feedback na tenhle prispevek, uvidim podle dalsi - necham to tady par dni a pak to prevdepodobne zmenim
    Naposledy upravil neGryk; 16.10.2007 v 16:44. Důvod: podmety from outside
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Citace Původně odeslal neGryk Zobrazit příspěvek
    Moje prispevky mimo sekci "ostatni" nejsou vubec caste, ale tady po dukladnem precteni vsech prispevku musim neco malo napsat. Tiktakovo audio jsem pred par lety slysel a byl to vazne zazitek. Nemam zadne vetsi zkusenosti co se tyka oblasti hi-fi - na kompu posloucham hudbu v konfigu Senny HD580 + Terratec - ted posledni dobou kvuli hram XFI. Nicmene o to tady naprosto nejde.

Proste sazka na jistotu a nakoupeni autohifi komponent se mi zda lepsi a jelikoz budu v blizke dobe zvucit pristi auto, tak doufam, ze Tiktak nezahorkne a poradi mi nejaky konkretni typ, protoze rozhodne odmitam stravit tolik casu jako stravil nad autohifi on, pro me to je jen okrajove hobby

nicmene check, pokud si libujes v tom "uprimnem" chovani tak ti tady verejne vzkazuji, ze bez ohledu na tve znalosti ( ktere nehodnotim) se formou prispevku chovas jako "rozmazlenej ubrecenej malej parchant, kterej by mel moc rad pravdu, ale argumenty dosly"
    Jestli to nekoho pobouri, jsem ochoten to nejak editnout.

Carpe diem.

EDIT: tak uz jsem dostal nejaky feedback na tenhle prispevek, uvidim podle dalsi - necham to tady par dni a pak to prevdepodobne zmenim
    ...A to jsi pred lety slysel moji cca. treti instalaci, ktera hrala po strance poslechove jeste diametralne hur, nez ta soucasna asi tak 6ta, 7dma
    Staci mit slusne usi (coz mas, jinak by sis nekupoval Senny a Terrateca ) a rozdil je diametralni. Byla samozrejme ode mne od pocatku hloupost hodnotit poslech sestavy za relativne malo prostredku a prumerne moji, nicmene za tim faktem, ze vybrat se dnes uz da z bezne produkce slusne a cenove prijatelne audio do auta z "auto" produktu.
    Ja bych to skoro uzavrel tim, ze tomu, kdo si proste chce dat do auta nejake lepsi "zvucidlo" a zvukove mu to pak vyhovuje, nemam nic proti tomu, at si tam da cokoliv. Pokud chce ovsem casem upgradovat a hledat jeste vyssi kvalitu, nevyhne se stejne nakupu osvedcenych znacek a typu pro autohifi produkci, jinak to proste bohuzel nejde a vyvojem k tomu stejne dospeje.
    Jelikoz sam vim dobre, ze spousta lidi v autohifi s nim zacala prave "experimentovanim" se zastavbou repro ze stavebnicovych produktu, ruznym "vymyslenim" jiz lepe vymyslenych reseni atd.
    Nicmene kazdy mame svuj nazor, nekdo ho muze oprit i o realne zkusenosti a pokud mne nekdo predvede vozidlo ozvucene komplet TVM/Beyma/Dexon atd, ktere bude zvukove srovnatelne s relativne podobne drahym (mozna tedy pro poradek lehce drazsim) ozvucenim renomovanych firem, rad svuj nazor prehodnotim.
    Ono je to pomerne logicke - pokud by se dalo vytvorit stejne kvalitni ozvuceni levnymi komponenty stavebnic, malokdo rozumny by si x krat (spis xy krat) drazsi komponenty koupil. A ja bych nebyl vyjimkou - vyhazovat prachy za "zvucnou nalepku" na zesilovaci, reproduktoru ci subwooferu, (ktere mam stejne schovane ), bych taky nehodlal.
    V tom mi check-u muzes zase klidne verit
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

No jestli mě někdo nepochopil, tak nepochopil, s tím těžko něco nadělám.
    Pravda, pustil sem si trochu hubu na špacír, ale ono to někdy není na škodu.
    Názory Vám brát nebudu. Snažil sem se poradit, rady ste mi vyvraceli. Když sem se ptal po důvodech, relevantni odpovědi se mi nedostalo.

Errando discimus.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Subwoofer k mikrosystému
    Založil al.ish v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 13.07.2007, 16:58
  2. Subwoofer nejede
    Založil Neo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.04.2006, 16:08
  3. Pri vetsim zesileni prestane hrat subwoofer...
    Založil PhoB v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.01.2005, 20:14
  4. Genius 5.1 HT 3600W // aneb co je to subwoofer ???
    Založil Lubopp v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.09.2003, 13:02

Pravidla přispívání