Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 67

Téma: Subwoofer do auta

Standardní Re: Subwoofer do auta

To víš neskrývám pravdu za metafory nebo hyperboly.
    Prosím Vás, mohli byste mi navrhnout pár kvalitních akcí v Praze, na které nestojí vstup moc peněz? Rád se zajdu podívat na kvalitní autohifi.

Jinak sme si tady nerozuměli akorát ve fundamentální víře, že fyzika prostě u autoreproduktorů neplatí a jsou sestaveny z magických předmětů.
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Citace Původně odeslal check Zobrazit příspěvek
    To víš neskrývám pravdu za metafory nebo hyperboly.
    Prosím Vás, mohli byste mi navrhnout pár kvalitních akcí v Praze, na které nestojí vstup moc peněz? Rád se zajdu podívat na kvalitní autohifi.

Jinak sme si tady nerozuměli akorát ve fundamentální víře, že fyzika prostě u autoreproduktorů neplatí a jsou sestaveny z magických předmětů.
    Hod si do strejdy googla nejaky autohifi ci tunig sraz (myslim vetsi akce), pak pekne popros nekoho, kdo ma vystavene pohary v aute za SQ EMMU ci jine alespon lokalni MR souteze, ci si dojed na Sinsheim az bude za rok a predpokladam, ze zacnes verit v cernou magii, az uslysis nejake slusnejsi SQ ozvuceni...
    Tedy jak jsem predpokladal, do ted jsi ZADNE JINE, nez sve ozvuceni v aute neslysel, chapu, ze pak je teoretizovani v tehle oblasti z tve strany naprosto opravnene...
    A ted mi jeste vycti, ze zase mluvim o ho*ne
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

No zrovna EMMA určuje kvalitu ozvučení jako nezávislý znalec.

1. Nezávislý, ale na stránkách maj víc reklamy na výrobce jak idnes
    2. Co sem tak koukal do těch jejich technik měření, tak mi to furt není jasný, oni ty repra neměří v bezdozvukovce... - jak pak můžou něco porovnávat, když okolní zvuky nedostanou pod cca 10dB - což sou na cháře nepředstavitelné píky.
    3. Měří klidně stereo zvuk vycházející ze 4 rerpo.
    4. Měří to vůbec při stejných výkonech?
    __________________________________________________ _________________

Má tohle jejich měření nějakou vypovídající hodnotu, nebo to je sprostá komerce. Osobně se kloním k tomu druhému.
    Pašák erda.

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek
    No zrovna EMMA určuje kvalitu ozvučení jako nezávislý znalec.

1. Nezávislý, ale na stránkách maj víc reklamy na výrobce jak idnes
    2. Co sem tak koukal do těch jejich technik měření, tak mi to furt není jasný, oni ty repra neměří v bezdozvukovce... - jak pak můžou něco porovnávat, když okolní zvuky nedostanou pod cca 10dB - což sou na cháře nepředstavitelné píky.
    3. Měří klidně stereo zvuk vycházející ze 4 rerpo.
    4. Měří to vůbec při stejných výkonech?
    __________________________________________________ _________________

Má tohle jejich měření nějakou vypovídající hodnotu, nebo to je sprostá komerce. Osobně se kloním k tomu druhému.
    U SQ instalaci je mereni jen bodova relativne podruzna zalezitost, poslechovy testy jsou hlavni. Ze se meri, tak jak se meri jsem nevymyslel, nicmene ono nejak rozumne (a vetsinou na venkovni plose) vymyslet objektivni a presny mereni frekvencni charakteristiky ve vnitrku auta - to je taky docela problem.
    Jak vypada EMMA - vypada jak vypada, je to urcite taky o penezich reklame atd, nicmene pisu ji sem proto, aby bylo jasne, ze zvuk sestavy je "testovan" komisi nekolika rozhodcich, kteri by meli byt relativne nezavisli (ze tomu uplne vzdy tak asi neni, je jasne, nicmene je to tak skoro ve vsech takovychto "sportech"
    O EMMA tady fakt pisu jen pro srovani - ze auto s instalaci, ktere se dobre umisti ve sve kategorii treba tam, urcite nebude hrat vylozene spatne. Jinak to neni pro mne zadne dogma. (nicmene ti rozhodci tomu skutecne rozumej, maj dobry usi a vedi, na co se pri testech kvality zamerit)
    A prave diky tomu, ze temto soutezim prihlizi vzdy spousta a spousta nadsencu ci jenom cumilu, auto je si pak mozno vetsinou poslechnout i na zivo, tak je zarucena urcita objektivita toho, ze ta sestava skutecne hrat dobre bude, pokud je dobre hodnocena. Nic vic, nic min, to na vysvetlenou k EMMA, kterou rovnez nijak neprecenuji.

Jinak vrcholny instalace SQ tady v CR jsou stejne vetsinou v podstate showcar-y firem ci majitelu firem, zabyvajicich se prodejem a instalaci autoaudia zde (je to docela pochopitelne, protoze je to finnancne dost nakladna zalezitost a ne kazdy si proste muze dovolit dat do hudby v aute pul mega jen proto, aby mel dobry pocit

Fakt to neni o EMMA, fakt je to o tom, se na poradne udelany audio v aute jit nekam podivat a poslechnout, to vetsinou nepresvedcene presvedci...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Member Avatar uživatele crashpc
    Věk
    38
    Vliv
    246

Talking Re: Subwoofer do auta

to je jako komuniskus - teoreticky parádní režim, jenže ty lidi......

No, je pravda že zastávám diy, protože je levné, ale nevím proč by nešlo udělat i dražší. dokonce i samotní výrobci kvalitních hi-fi komponent nabízejí své vlastní diy sestavy za mnohem méně peněz!
    A proč to dělá?

Týýjo, tak sem to celý přečetl.
    Tiktaku vysvětli mi prosímtě konkrétní rozdíl mezi autoreproduktorem a normálním reproduktorem ve stejné cenové kategorii.
    Jak víš, že parametry udávané u autoreproduktorů odpovídají skutečnosti, prováděl někdo erudovaný měření?
    Zmiňovaná Tesla/TVM přežila někomu v autě víc než deset let. Do profíka klidně můžeš nalejt vodu.
    Kapacitor nemá smysl, ať už je to při jakém výkonu. Jeho vnitřní odpor je znatelně větší než 12V baterie, za předpokladu že je ona v pořádku. Takže elektricky se prostě nemá šanci projevit. Ovšem když si někdo sedne do auta, kde mu svítí nová modrá ledka, která stála aspoň pět tisíc, tak to musí přeci hrát lépe .
    S narážkou na gramofon míříš špatně. To je parketa zvrhlíků, kteří musejí utrácet tisíce, za nesmyslná technická řešení (jejej co mi to připomíná? ).
    Naposledy upravil check; 14.10.2007 v 18:10.
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Týýjo, tak sem to celý přečetl.
    Tiktaku vysvětli mi prosímtě konkrétní rozdíl mezi autoreproduktorem a normálním reproduktorem ve stejné cenové kategorii.
    Jak víš, že parametry udávané u autoreproduktorů odpovídají skutečnosti, prováděl někdo erudovaný měření?
    Zmiňovaná Tesla/TVM přežila někomu v autě víc než deset let. Do profíka klidně můžeš nalejt vodu.
    Kapacitor nemá smysl, ať už je to při jakém výkonu. Jeho vnitřní odpor je znatelně větší než 12V baterie, za předpokladu že je ona v pořádku. Takže elektricky se prostě nemá šanci projevit. Ovšem když si někdo sedne do auta, kde mu svítí nová modrá ledka, která stála aspoň pět tisíc, tak to musí přeci hrát lépe .
    S narážkou na gramofon míříš špatně. To je parketa zvrhlíků, kteří musejí utrácet tisíce, za nesmyslná technická řešení (jejej co mi to připomíná? ).

No coment
    Tedy snad jen maly

- reproduktory jsem rozebiral, pokud stale nechapes, pak nemohu slouzit.
    - kapacitor jsem rovnez rozebiral vyse, technicky jeho prinos nehodnotim, zvukove ho na sve sestave asi nepoznam, v hi-tech instalacich vetsinou byva, pry ku prospechu veci, dale no coment (mne osobne ta oranzova dioda schovana v kufru pod roletkou rozhodne nevadi a koukat se na ni nechodim, takze tak)
    - nikdy a nikde jsem nerekl, ze repro ala TVM/Tesla (proste to, co neni pro auto primarne urceno) v nem nemuze nejakou dobu vydrzet provoz. Muze, ale taky nemusi...
    - ad gramofon - pokud myslis hi-end gramofon stolni a pripada ti jako "nesmyslne technicke reseni" pak
    a) ...jsi opet reprodukci kvalitniho gramofonu s kvalitni deskou pres stejne kvalitni retezec predzesilovace, zesilovace a reproduktoru na vlastni usi neslysel...
    b) ...pokud pohanis produkci gramofonu obecne (a to jak jsem psal i hi-end gramafonu s prislusnym audioretezcem), pak jses pro mne HiFi negramot.
    Nic vic, nic min.
    PS: jen by mne fakt zajimalo, kolik zastaveb audia do auta mas za sebou, kdyz jsem schopen takto fundovane teoretizovat na tema ozvuceni auta...

Ani jedinou a ani mě to neláká. Mě by zajímalo, kolik stran teorie ohledně audia (ne nemyslim Sereho a Vidělo, nebo podobnou automutaci) si za život přečetl. Některé tvoje názory jsou do očí bijící.
    Reproduktory si rozebíral fundamentální větou, že auto hifi musí být lepší, když se to jmenuje autohifi. Uvěď mi nějaký konkrétní konstrukční prvek, díky kterému je autohifi reproduktor odolnější nebo lepší než jiný reproduktor.
    Konkrétně si u auto hifi vychvaloval úžasnou odolnost, a o TVM si říkal, že ten provoz nemůže vydržet. Tady máš protiargument, tak se z toho nevykrucuj.
    Gramofon měl smysl ve své době, páska měla smysl ve své době, cdčko mělo smysl ve své době, všechno to jsou dnes překonané věci.
    Naposledy upravil check; 14.10.2007 v 18:53.

Ani jedinou a ani mě to neláká. Mě by zajímalo, kolik stran teorie ohledně audia (ne nemyslim Sereho a Vidělo, nebo podobnou automutaci) si za život přečetl. Některé tvoje názory jsou do očí bijící.
    Reproduktory si rozebíral fundamentální větou, že auto hifi musí být lepší, když se to jmenuje autohifi. Uvěď mi nějaký konkrétní konstrukční prvek, díky kterému je autohifi reproduktor odolnější nebo lepší než jiný reproduktor.
    Konkrétně si u auto hifi vychvaloval úžasnou odolnost, a o TVM si říkal, že ten provoz nemůže vydržet. Tady máš protiargument, tak se z toho nevykrucuj.
    Gramofon měl smysl ve své době, páska měla smysl ve své době, cdčko mělo smysl ve své době, všechno to jsou dnes překonané věci.
    Vyborne, tedy jses "odbornik" na slovo vzaty, je to presne jak jsem psal, pokud si tedy myslis, ze si prectes prirucky o audiu a bude z tebe tim padem Mark Levinson, prirucku o hokeji a bude z tebe Jarda Jagr, pak nas buh chran, pred podobnymi "samozvanymi" odborniky....
    Konstrukcnich prvku autoreproduktoru, ktere jsou provedeny jinak (odolneji, z jinych materialu atd) jsem uvedl nekolikrat dost, ze neumis cist je fakt jen tvuj problem...

A to je skutecne muj posledni komentar, s takto zkusenem "praktikem" a "znalcem" v oblasti autohifi, ci gramofonovym analfabetem diskutovat skutecne nebudu, je to pro mne opravdu ztrata casu, myslim, ze uz jsem dost veci dostatecne vysvetlil, kdo to chce pochopit nebo se nad tim alepson zamyslet, mel myslim moznost.
    Ze mame diametralne jiny nazor, je samozrejme mozne, akorat ho prosim v ramci nejakych for nerad nikomu, kdo by to chtel myslet s instalaci audia do auta jen trochu vazne, mohl by te pak zakoupenym TVM prastit po jeho poslechu v aute do hlavy...

Věk
    38
    Vliv
    246

ale onise prodávají právě i reproduktory velmi odolné i bez nálepky "Autohifi" vodě odolné, mechanicky odolné, s dobrými parametry, a to za ceny z hlediska autohifi docela normální až směšné....
    A proč to dělá?

Neuvedl si ani jeden konkrétní prvek, ve kterém by byly autohifi reproduktory lepší než ty ostatní. Můžeš moje otázky a připomínky znevažovat jak chceš, to na ně ale neodpoví.

PS: Když se tu tolik hraje na pravidla, není citování předchozího příspěvku proti pravidlům?
    Naposledy upravil check; 14.10.2007 v 20:42.

PS: Když se tu tolik hraje na pravidla, není citování předchozího příspěvku proti pravidlům?
    nie, praveze je vhodne a vytane, pretoze vidis kontext ... vB ti aj tak nedovoli prilis vnorenu citaciu
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Arrow Re: Subwoofer do auta

Moje prispevky mimo sekci "ostatni" nejsou vubec caste, ale tady po dukladnem precteni vsech prispevku musim neco malo napsat. Tiktakovo audio jsem pred par lety slysel a byl to vazne zazitek. Nemam zadne vetsi zkusenosti co se tyka oblasti hi-fi - na kompu posloucham hudbu v konfigu Senny HD580 + Terratec - ted posledni dobou kvuli hram XFI. Nicmene o to tady naprosto nejde.

Proste sazka na jistotu a nakoupeni autohifi komponent se mi zda lepsi a jelikoz budu v blizke dobe zvucit pristi auto, tak doufam, ze Tiktak nezahorkne a poradi mi nejaky konkretni typ, protoze rozhodne odmitam stravit tolik casu jako stravil nad autohifi on, pro me to je jen okrajove hobby

nicmene check, pokud si libujes v tom "uprimnem" chovani tak ti tady verejne vzkazuji, ze bez ohledu na tve znalosti ( ktere nehodnotim) se formou prispevku chovas jako "videl jsem, stavel jsem, muzu machrovat na foru a neberu ohled na nazor ostatnich (mnohdy zkusenejsich)"

Carpe diem.

EDIT: tak uz jsem dostal nejaky feedback na tenhle prispevek, uvidim podle dalsi - necham to tady par dni a pak to prevdepodobne zmenim
    Naposledy upravil neGryk; 16.10.2007 v 16:44. Důvod: podmety from outside
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Citace Původně odeslal neGryk Zobrazit příspěvek
    Moje prispevky mimo sekci "ostatni" nejsou vubec caste, ale tady po dukladnem precteni vsech prispevku musim neco malo napsat. Tiktakovo audio jsem pred par lety slysel a byl to vazne zazitek. Nemam zadne vetsi zkusenosti co se tyka oblasti hi-fi - na kompu posloucham hudbu v konfigu Senny HD580 + Terratec - ted posledni dobou kvuli hram XFI. Nicmene o to tady naprosto nejde.

Proste sazka na jistotu a nakoupeni autohifi komponent se mi zda lepsi a jelikoz budu v blizke dobe zvucit pristi auto, tak doufam, ze Tiktak nezahorkne a poradi mi nejaky konkretni typ, protoze rozhodne odmitam stravit tolik casu jako stravil nad autohifi on, pro me to je jen okrajove hobby

nicmene check, pokud si libujes v tom "uprimnem" chovani tak ti tady verejne vzkazuji, ze bez ohledu na tve znalosti ( ktere nehodnotim) se formou prispevku chovas jako "rozmazlenej ubrecenej malej parchant, kterej by mel moc rad pravdu, ale argumenty dosly"
    Jestli to nekoho pobouri, jsem ochoten to nejak editnout.

Carpe diem.

EDIT: tak uz jsem dostal nejaky feedback na tenhle prispevek, uvidim podle dalsi - necham to tady par dni a pak to prevdepodobne zmenim
    ...A to jsi pred lety slysel moji cca. treti instalaci, ktera hrala po strance poslechove jeste diametralne hur, nez ta soucasna asi tak 6ta, 7dma
    Staci mit slusne usi (coz mas, jinak by sis nekupoval Senny a Terrateca ) a rozdil je diametralni. Byla samozrejme ode mne od pocatku hloupost hodnotit poslech sestavy za relativne malo prostredku a prumerne moji, nicmene za tim faktem, ze vybrat se dnes uz da z bezne produkce slusne a cenove prijatelne audio do auta z "auto" produktu.
    Ja bych to skoro uzavrel tim, ze tomu, kdo si proste chce dat do auta nejake lepsi "zvucidlo" a zvukove mu to pak vyhovuje, nemam nic proti tomu, at si tam da cokoliv. Pokud chce ovsem casem upgradovat a hledat jeste vyssi kvalitu, nevyhne se stejne nakupu osvedcenych znacek a typu pro autohifi produkci, jinak to proste bohuzel nejde a vyvojem k tomu stejne dospeje.
    Jelikoz sam vim dobre, ze spousta lidi v autohifi s nim zacala prave "experimentovanim" se zastavbou repro ze stavebnicovych produktu, ruznym "vymyslenim" jiz lepe vymyslenych reseni atd.
    Nicmene kazdy mame svuj nazor, nekdo ho muze oprit i o realne zkusenosti a pokud mne nekdo predvede vozidlo ozvucene komplet TVM/Beyma/Dexon atd, ktere bude zvukove srovnatelne s relativne podobne drahym (mozna tedy pro poradek lehce drazsim) ozvucenim renomovanych firem, rad svuj nazor prehodnotim.
    Ono je to pomerne logicke - pokud by se dalo vytvorit stejne kvalitni ozvuceni levnymi komponenty stavebnic, malokdo rozumny by si x krat (spis xy krat) drazsi komponenty koupil. A ja bych nebyl vyjimkou - vyhazovat prachy za "zvucnou nalepku" na zesilovaci, reproduktoru ci subwooferu, (ktere mam stejne schovane ), bych taky nehodlal.
    V tom mi check-u muzes zase klidne verit

No jestli mě někdo nepochopil, tak nepochopil, s tím těžko něco nadělám.
    Pravda, pustil sem si trochu hubu na špacír, ale ono to někdy není na škodu.
    Názory Vám brát nebudu. Snažil sem se poradit, rady ste mi vyvraceli. Když sem se ptal po důvodech, relevantni odpovědi se mi nedostalo.

Errando discimus.

Arrow Re: Subwoofer do auta

No jestli mě někdo nepochopil, tak nepochopil, s tím těžko něco nadělám.
    Pravda, pustil sem si trochu hubu na špacír, ale ono to někdy není na škodu.
    Názory Vám brát nebudu. Snažil sem se poradit, rady ste mi vyvraceli. Když sem se ptal po důvodech, relevantni odpovědi se mi nedostalo.

Errando discimus.
    Ja bych to tak nebral, nebyt tech koncovych vylevu nebylo to zly. Kdyby jsi byl nejaky uplny noob, tak pochybuji, ze by si dal Tiktak tolik prace a reagoval by na Tebe tak dlouho. Jelikož jsi nereagoval vztekle na moji provokaci a odpustil jsi si podobne hanliveho prizviska, tak jdu opravit to moje tvrzeni o Tobe.

Nicmene tohle je proste diskutabilni tema, kazdy si prosazuje svou, ale clovek si ve finale muze vybrat jen jednu cestu. Timto tady svoje v podstate OT prispevky koncim.

PS: Doufam, ze nekdy uslysim tu Tiktakovo 7gen audio v aute
    "Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD

Věk
    38
    Vliv
    246

tiktak: ajajaj, to sis to zavařil. Zkusím ty lidi sehnat, ale beyma dělá i kvalitní věci, dokonce i přímo autohifi a competition repráky, takže se dá sehnat její plné osazení uplně v pohodě. A dexon s TVM nemá nejmenší právo se s ní rovnat.

"Proste sazka na jistotu a nakoupeni autohifi komponent"
    - autohifi komponenta obecně není sázka na jistotu.....
    stejně tak jako komponent jiných značek. Když víš kam sáhnout, vždycky dobře vybereš.

"Pokud chce ovsem casem upgradovat a hledat jeste vyssi kvalitu, nevyhne se stejne nakupu osvedcenych znacek a typu pro autohifi produkci, jinak to proste bohuzel nejde a vyvojem k tomu stejne dospeje."

odkdy kvalitu určuje autohifi tam jde jen o ten "kompromis" kvality a odolnosti. z toho 30% autohifi produkce jsou ojebávky a dalších 50% SPL drtičky mozků, a ne kvalitní repráky.
    stejně tak jako hodně stavebnic jsou ojebávky. není ale nad to co jsem řikal - koupit celé kvalitní komponenty, a jen to doma sestavit.
    A proč to dělá?

NA to lze rict jen jedno - zajed si prosim nekam na soutez v SQ produkci, obejdi auta majitelu a OPIS si jejich sestavy, schalne, zda tam na Beymu narazis.
    Ja jejich produkci nezatracuju a priznam se, ze o ni vim jen pomalu, nicmene zastavbu tvorenou Beyma reproduktory, kterou je mozno kvalitou srovnavat byt s low endovymi komponenty treba Rainbowu jsem proste ani nevidel ani neslysel. A kdyz jsem slysel levne subwoofery postavene na tebou oblibene znacce, tak jsem z nich pocit kvalitni reprodukce nemel. Bohuzel
    To, ze je maj namontovany kamaradi, co nekde u pumpy nebo parkovisti Tesca pak predvadej svou produkci okolo jdoucim zakaznikum - to skutecne za kvalitativni ukazatel neberu. Ono hodne lidi chodi v keckach od vietnamcu ci ma doma jako hlavni audiosystem "vez" od sikmoocku z trznice, ktera vic nez svym zvukovym projevem udivuje mnozstvim blikajicich svetylek, nicmene to neni smerodatny ukazatel kvality reprodukce.
    Jak asi po 20te jen v tomhle threadu opakuju - ja netvrdim, ze to nebude hrat, a ze to spoustu lidi neuspokoji, ale tvrdim, ze to nema se skutecne kvalitni reprodukci co spolecneho a ani se ji to vetsinou vubec nepriblizuje.
    Ale jak rikam, ma uz lety vybudovane specificke naroky na to, jak by melo auto hrat k obrazu memu, uz jen treba ten fakt, ze ma nekdo v aute zesilovac ci HU bez moznosti plynuleho fazoveho posuvu pro SW je pro mne neprekonatelne a produkce se mi tim padem nelibi...
    Ale jak rikam, je to o prioritach, financich, zkusenostech atd.
    Jinak je mi skutecne uplne jedno, co kdo v aute ma, kdyz mu to vyhovuje, nicmene fakt, ze jsou nekomu podobne zastavby doporucovany jako "skvela volba" levneho ozvuceni je pro mne rovnez neprezitelnej...
    Ale asi jsem divnej, tak mne - budouci nebo soucasni majitele SW Beyma - prosim nechte mit svuj nazor.

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    .. uz jen treba ten fakt, ze ma nekdo v aute zesilovac ci HU bez moznosti plynuleho fazoveho posuvu pro SW je pro mne neprekonatelne a produkce se mi tim padem nelibi...
    IMO tam žádnej fázovej posuvák bejt nemusí, pokud sou všechny výhybky na aspoň trochu slušný úrovni, tak s fází není problém.
    Pašák erda.

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek
    IMO tam žádnej fázovej posuvák bejt nemusí, pokud sou všechny výhybky na aspoň trochu slušný úrovni, tak s fází není problém.
    Asi si nerozumime - ja mylsim plynule nastavitelnou casovou fazi pro SW vystup pripadne pro kompletni sadu. A v tom te muzu ubezpecit, ze plynulou casovou fazi pro SW disponuji skutecne az velmi slusnejsi zesilovace, z HU (autoradii) pak opet jen skoro top modely a jeden z nejpropracovanejsich systemu ma Alpine se svymi ruznymi typy "Bass Engine Pro". Nebavime se o vyhybkach pro frekvencni pasma, to je neco jineho
    Vim, ze mas vyborne teoreticke i prakticke znalosti v oblasti Hifi, ale ted mluvime kazdej o necme jinem

Věk
    38
    Vliv
    246

podívej se na Beyma power12
    myslím že už jde o takovou skoro střední třídu.... rozhodně to není o SPL
    A proč to dělá?

Citace Původně odeslal crashpc Zobrazit příspěvek
    podívej se na Beyma power12
    myslím že už jde o takovou skoro střední třídu.... rozhodně to není o SPL
    Asi takhle - konkretne tento model neznam, neslysel jsem ho a vzhledem k cene kolem 250E je na "stavebnici" skutecne drahy, to tedy ano. Nicmene ja to beru spis tak, ze je to pulka ceny JL Audio 10W6, ktery je ve sve tride skoro referencni, zatimco tohle jsem neslysel ani neznam. Experimentuji rad, ale pro co myslis, ze bych se rozhodl? Pokud mi nekdo postavi - jak opet a neustale opakuji - vedle sebe dve auta, identicky osazeny a jedno bude mit jako SW 10W6v2 a druhy tuhle Beymu, poslechnu si to a zjistim, ze Beyma je srovnatelna nebo lepsi, nez 10W6, pak ho vemu na vedomi a rad ho budu doporucovat ostatnim.
    A kdyz jsem tenhle typ hodil do googlu, tak jsem o nem sice zminku v par (vetsinou nemeckejch konferach) nasel, ale co jsem projel, tak v zastavbach do BR ci BP s ozvucnici taky 70 a vice litru. To neni o SPL? Zatimco zminku o closed maleho objemu jsem nikde nevidel...
    Ale ja uz o tomhle fakt nechci diskutovat, ne proto, ze bych nemel argumenty, proc zvolit neco jinyho, ale spis proto, ze co jsem chtel, to jsem myslim nekolikrat vysvetlil a smirlive navrhl, at si dame kazdej do auta, co uzname za vhodne a co se nam libi.
    Takze kontrovat zpusobem - tohle je Beyma a ta hraje dobre a tim ti dokazu, ze ne vsechny Beymy jsou sajrajt - ono by bylo spis dost smutne, kdyby reproduktor podobne provenience v cene 250E nehral alespon trochu slusne.
    Nicmene ja bych stale volil neco jineho a za tuto cenu je myslim zase uz co vybirat.
    Fakt mne prosim nechte si davat do sveho auta komponenty autohifiaudia a fakt je mi skutecne naprosto sumak, jestli tam nekdo vozi treba amplion z predvalecneho gramofonu.

Věk
    38
    Vliv
    246

www.diyfans.org - tam si ho někdo do auta do uzavřené ozvučnice dal. je to český web o DIY hudbě jako takové.
    A proč to dělá?

Senior Member mince Avatar uživatele Halen
    Věk
    57
    Vliv
    297

Nerozumim prilis tomu, v cem se soutezi na tuning srazech, ale par veci mi z diskuze neuniklo
    1) "autohifi reproduktory jsou odolnejsi" - profi pro PA zvuceni jsou odolnejsi, jen nemaji nablyskane pochromovane kose
    2) kapacitator je nesmysl, baterie je extremne tvrdy zdroj.
    3) do specificky malyho prostoru, jakym je auto bude nejvhodnejsi subwoofer s uzavrenou ozvucnici - nejlepsi impulsni odezva a autosuby nemusi chodit tak nizko jako domaci suby, maly prostor v aute se postara o vyrovnani poklesu charky
    4) proc se nepouzivaji v tuning-auto-hifi uzavrene ozvucnice je zcela evidentni - nejsou videt ty chromovane kose ....
    5) verte-neverte, 12" profik s citlivosti kolem 95-96dB/W/m a prikonem 250W je na tom s SPLMax stejne jako 12" autohifik s citlivosti 90dB/W/m a prikonem 1000W.
    6) nikdy jsem nepochopil, co je skryto za poustenim signalu kolem 5Hz, hluboko pod prahem slyseni do autosubu a nadsene skandovani okolostojicich nad skakajici membranou ...
    AMD A64-7750-X2-BE 2700@3000MHz (15x200/1,3V) | AC Freezer Extreme | 4xArctic FAN Pro TC 80x80 | Gigabyte MA78G-DS3H | A-DATA 2x2GB 1066Mhz 5-5-5-15-2T | WD 320GB/16MB | Samsung 500GB/16MB | Samsung SH-S223F | SAMSUNG 226BW | SB X-Fi Fatal1ty Champion+Thomson DPL2000+HomeMade bedny+subwoofer 12" 30-125Hz (-3dB) | Leadtek PX8800GT default+AC Accelero+ AC fan 12-1000ot/m | Microsoft Intelli Mouse Explorer 3.0 | Chieftec MATRIX SILVER+ FORTRON Blue Storm 400W |
    3DMk01 3DMk03 3DMk05

Citace Původně odeslal crashpc Zobrazit příspěvek
    www.diyfans.org - tam si ho někdo do auta do uzavřené ozvučnice dal. je to český web o DIY hudbě jako takové.
    A jsme zpatky u korene...

Vynatek z textu na ktery poukazujes
    ... Zvuk je pro mě po všech stránkách ideální, basy jsou silné, rázné, rychlé a žádné hučení a když chce, dokáže i zatlačit. Bednu žene Rodek R2180i v můstku, rádio je Pioneer DEH-P6800MP, přední kompa Oxygen Audio Air2 6 Pro, zadní Oxygen Audio Spiral 6 a žene je čtyřkanál Pyle QA 4400 III, který v tomto roce doufám vyměním za něco lepšího. Dělící kmitočet sub/kompa je 80Hz o který se stará rádio. Celá sestava je namontována v Mazdě 323F BJ....

Co "tlaci" takovyto sub v male closed ozvucnici? Mozna tak oci z dulku jejiho majitele, closed se pouziva PRAVE PROTO, ze jde o rychly pevny a kratky bass s minimalnim "funenim" ze subu, tedy bud
    closed na SQ poslech bez "tlaceni"
    BR na slusny poslech i lehky tlak
    BP na SPL, maximalni tlak a "hluk"

Takze uz jen ta zminka o "tlaku" mne trosku nuti k usmevu, ze majitel tohoto ozvuceni trosku nevi, co vlastne sestavil a na jaky poslech... :

Jinak nerikam, ze to cely nehraje spatne, Pioneer mam tez (Alpina mi na moji hudbu tolik nesedela), Oxygen Audio budis (ikdyz bych osobne volil jinak), Rodek v mustku je dobra volba (sam mam Rodek 680A ve skrini z nostalgie schovanej ), Pyle je asi nejhorsi z celeho retezce a tu Beymu skutecne neznam, nehlede na to, ze 50% kvality zvuku SW dela spravny navrh ozvucnice a jeho umisteni.

Takze opet a naposledy - hrat to bude, jak presne dobre se neda rict, dokud se to cely neslysi pusteni a na zivo, nicmene pokud SW v cene 250E, asi bych stejne volil jinak, nicmene budis

Jinak nebyla uplne v pocatku debaty rozprava o cele sestave (reproduktorove) ze stavebnice? Ja jen ze z "neautohifi" sestavy vidim jen tu Beymu
    Naposledy upravil tiktak; 18.10.2007 v 21:46.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Subwoofer k mikrosystému
    Založil al.ish v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 13.07.2007, 16:58
  2. Subwoofer nejede
    Založil Neo v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 19.04.2006, 16:08
  3. Pri vetsim zesileni prestane hrat subwoofer...
    Založil PhoB v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 18.01.2005, 20:14
  4. Genius 5.1 HT 3600W // aneb co je to subwoofer ???
    Založil Lubopp v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.09.2003, 13:02

Pravidla přispívání