Citace Původně odeslal check Zobrazit příspěvek
Týýjo, tak sem to celý přečetl.
Tiktaku vysvětli mi prosímtě konkrétní rozdíl mezi autoreproduktorem a normálním reproduktorem ve stejné cenové kategorii.
Jak víš, že parametry udávané u autoreproduktorů odpovídají skutečnosti, prováděl někdo erudovaný měření?
Zmiňovaná Tesla/TVM přežila někomu v autě víc než deset let. Do profíka klidně můžeš nalejt vodu.
Kapacitor nemá smysl, ať už je to při jakém výkonu. Jeho vnitřní odpor je znatelně větší než 12V baterie, za předpokladu že je ona v pořádku. Takže elektricky se prostě nemá šanci projevit. Ovšem když si někdo sedne do auta, kde mu svítí nová modrá ledka, která stála aspoň pět tisíc, tak to musí přeci hrát lépe .
S narážkou na gramofon míříš špatně. To je parketa zvrhlíků, kteří musejí utrácet tisíce, za nesmyslná technická řešení (jejej co mi to připomíná? ).

No coment
Tedy snad jen maly

- reproduktory jsem rozebiral, pokud stale nechapes, pak nemohu slouzit.
- kapacitor jsem rovnez rozebiral vyse, technicky jeho prinos nehodnotim, zvukove ho na sve sestave asi nepoznam, v hi-tech instalacich vetsinou byva, pry ku prospechu veci, dale no coment (mne osobne ta oranzova dioda schovana v kufru pod roletkou rozhodne nevadi a koukat se na ni nechodim, takze tak)
- nikdy a nikde jsem nerekl, ze repro ala TVM/Tesla (proste to, co neni pro auto primarne urceno) v nem nemuze nejakou dobu vydrzet provoz. Muze, ale taky nemusi...
- ad gramofon - pokud myslis hi-end gramofon stolni a pripada ti jako "nesmyslne technicke reseni" pak
a) ...jsi opet reprodukci kvalitniho gramofonu s kvalitni deskou pres stejne kvalitni retezec predzesilovace, zesilovace a reproduktoru na vlastni usi neslysel...
b) ...pokud pohanis produkci gramofonu obecne (a to jak jsem psal i hi-end gramafonu s prislusnym audioretezcem), pak jses pro mne HiFi negramot.
Nic vic, nic min.
PS: jen by mne fakt zajimalo, kolik zastaveb audia do auta mas za sebou, kdyz jsem schopen takto fundovane teoretizovat na tema ozvuceni auta...