Ano. Tak je to tady. Už mám pokrk těch chybějících nastavení, absolutně nedostačujících rozsahů veškerého nastavení a hlavně šumu při focení na vyšší citlivosti.
Jediné a pravé vysvobození spatřuji v DSLR. hledám nějaké definitivní řešení (mám na mysli tělo), které nebudu muset mnoho let měnit. Mé nároky jsou stále konstatntní ale nikdy je žádný kompakt nebo EVF neuspokojil.
Moje hlavní požadavky jsou:
1)nízký šum při vysokých citlivostech při současném zachování detailů - nepřekousnu žádné ultra odšumování a následnou mazanici.
2) výdrž alespoň 300-400 fotek. náhradní akumulátor určitě dokoupím.
3) co nejvíce nastavení a vychytávek - bracketing, předsklopení zrcátka a tak podobně
rozhodně prioritu má ten šum. Ergonomie mě moc nezajímá. zatím sem něměl problémy s žádným foťákem. To se ale může změnit s nákupem nějakého "dlouhého" objektivu. to ale nemam kde posoudit. vždycky si poradim.
Mým favoritem se zatím stal Canon EOS 30D, na který ale bohužel nemám, takže by eventuelně mohl být akorát bazarovej. to beru jako dost velké mínus, a nikdo nikdy neví, co s tim předešlý majitel dělal. Nikdy jsem si nekupoval použité věci, a když ano, nedopadlo to nejlíp. Pokud se mi podaří sehnat nějaký věrohodný, bude to určitě on. pokud ne, uvítal bych nějakou radu, ohledně levnější nové zrdcadlovky stylu EOS 350D/400D nebo Nikon D40x. Ze začátku by to bylo asi se setovým sklem, ale později samozřejmě upgraduju.
za případné rady děkuji.