Výsledky 1 až 25 z 81

Téma: RAID, 2x500 - jaky zvolit?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: RAID, 2x500 - jaky zvolit?

Ne, vytvorim to za 40s primo za behu a klidne po SSH z druheho konce sveta Take mi posila maily kdyz nejaky disk vypadne, muze se take vypnout, proste obrovska vyhoda MD RAIDu je ze je primo v OS a jdou s nim delat psi kusy, napr SMART jede uplne vpohode. To nemluvim o tom, ze kdybych hodne chtel muzu udelat RAID5 treba zesitovych disku a pod. , protoze umi kombinovat LIBOVOLNA block device, takze SAS, SCSI, SATA a IDE dohromady... ze umi veskere mozne operace provadet primo za behu je asi jasne, takze jde napriklad beze ztraty dat za behu provezt konverzi RAIDu 1 na 5, udelat z non-RAID disku RAID a tak dale...vetsinu z toho, mozna i vic, umeji samozrejmne i ty drahe HW radice, ale jak jsem experimentalne zjistil na jednom rackovem HPcku, chovaji se obcas dost podivne...
    O te chybe vim a pokud to neni chyba, ktera zpusobi ztratu dat, tak mi to zas tak hrozny nepripada...navic ja pouzivam distribucni kernely ktere jsou radne otestovane, takze tam neco takoveho moc nehrozi...idkyz vyloucit to nejde...
    Abych o MD RAIDu porad jen nebasnil tak ma i pr chyb, zrovna vcera se mi stalo ze novy kernel zmenil jmena poli, takze jsem musel upravit fstab. Bylo to ale na SuSE 10.2 a tam je bohuzel mozne lecos, protoze nevytvari zaznamy v /etc/mdadm.conf, coz je buga suse.
    Proste vsechno ma sve vyhody a nevyhody, z meho pohledu vyhody MD RAIDu vyrazne prevysuji jeho nevyhody, takze ho pouzivam. A jelikoz vsechny me servery az na jednu vyjimku jendou na linuxu, tak me netrapi, ze je pouze pro linux stale ale tvrdim, ze zdaleka nejvetsi vyhoda MD RAIDu je jeho nezavislost na HW, takze kdyz odejde deska ci radic, vrazim to do jakehokoli kompu a najedu budto normlane, anebo z libovolneho liveCD. toto zadny jiny nez ciste SW RAID neumi a umet nemuze.
    Predpokladam ze jsem uz vsechny zucastnene dokonale otravil a je to timto uzavrene

Citace Původně odeslal Fox!MURDER Zobrazit příspěvek
    vytvoris to za 30 sec primo v biosu?

zas ten MD Raid - ani zadnej jinej - neprecenuj, taky to neni samospasitelnej software ... navic v nem obcas bejvaj chyby ... napr. v nejakem tusim 2.6.20 (mozna 19) kernelu byla chybka a writeperformance odpovidal asi 1/3 jednoho disku
    Naposledy upravil Petrik; 23.08.2007 v 13:11.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání