Výsledky 1 až 25 z 81

Téma: ICH9R a AHCI

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ICH9R a AHCI

Citace Původně odeslal Paolo.n Zobrazit příspěvek
    Tož díky za uklidnění,nebudu se tedy bát
    Do Raidu nejdu, víc disků = víc tepla a hluku, Raptor si myslím že je dostatečně výkonnej a ve Windows ten Raid stejně není nějak moc poznat formou rychlejší práce. Video nedělám, takže nemám potřebu. Druhej datovej a odkládací disk už tak výkonnej nepotřebuju, ten vybírám spíš tišší (já vím Barracuda není absolutně nejtišší disk, ale je to tak trochu kompromis.). Zůstane mi jedna IDE mechanika a sice Plextor PX130, a taky chci mít možnost připojení dalšího IDE zařízení, pro případ že mi někdo něco takovýho dotáhne.
    Při instalaci WinXP na GB-965P-DS4 jsem narazil na problémy se zatuháváním a modrou smrtí. Problémy se vyřešily po změně režimu jižního můstku na RAID, ikdyž na něm běžely všechny disky nativně (bez RAIDu). Od té doby je klid a všechno šlape jak má. Vypalovačka je sice Samsung ale IDE a běží na JMicronu taky v pohodě.

IMHO doporučuji přepnout v BIOSu ICH na RAID, disky připojit na oranžové konektory (ICH) a vypalku do fialových (JMicron). Při instalaci budeš potřebovat "F6 disketu".
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Senior Member Avatar uživatele svaca
    Věk
    48
    Vliv
    308

Standardní Re: ICH9R a AHCI

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Při instalaci WinXP na GB-965P-DS4 jsem narazil na problémy se zatuháváním a modrou smrtí. Problémy se vyřešily po změně režimu jižního můstku na RAID, ikdyž na něm běžely všechny disky nativně (bez RAIDu). Od té doby je klid a všechno šlape jak má. Vypalovačka je sice Samsung ale IDE a běží na JMicronu taky v pohodě.

IMHO doporučuji přepnout v BIOSu ICH na RAID, disky připojit na oranžové konektory (ICH) a vypalku do fialových (JMicron). Při instalaci budeš potřebovat "F6 disketu".
    Jedu s XP v ahci v pohode s FSB na 500 MHz ... stabil jak beton, zadna modra smrt ... Mas posladni bios ? To je divny, AHCI davam kazdymu zakaznikovi a OK .. Ale pravda je, ze XP nepouzivam ... Jen na hry .. ale tam to bezi rock stable ...
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání