Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 47 z 47

Téma: quad 2 core a komponenty a spotreba

Standardní Re: quad 2 core a komponenty a spotreba

Citace Původně odeslal NeMeM9aA Zobrazit příspěvek
    Distribuovane vypocty vyuzicajici GPU. Uz neco takoveho je, ne? (kazdopadne i tak se je full load 24/7 tezko predstavitelny)
    Ale ano a už hodně dlouho. Distribuované výpočty nejen že využívají GPU a CPU, ale už i třeba PS3 a jsou pro ně i extra fizikální karty pro výpočty.
    Stačí si jen vybrat co chcete pro výpočty využít a ve které oblasti vědy chcete pomoci.

Více můžete najít na stránkách našeho Czech National Teamu, kde naleznete i skutečné testy vaší mašiny. Jedná se o balíčky jak pro jednojádrové CPU a duály, ale nově i Quad Core CPU. Test trvá jen několik minut, ale skutečně zatíží a otestuje výkon vaší sestavy na skutečných výpočtech, né jen všeobecných sintetických testech ala MARK

Svůj výkon můžete porovnat s již skoro 60 PC které byly otestovány a zaneseny do tabulky výsledků. V tabulce naleznete i podrobné informace o taktu FSB, použitých pamětech, chipsetu atd.
    Tabulku výsledků naleznete zde pro Quad Core a pro ostatní CPU zde.

Pokud po testu budete chtít zanést svůj výsledek do tabulky, tak se koukněte do tohoto článku, kde je celý posup podrobně popsán.

Jinak už Q6600 mám doma, takže kdyby se chtěl někdo optat na nějaké detaily či skutečný výkon na BOINC projektech atd. tak se ptejte.
    Naposledy upravil forest CNT; 31.07.2007 v 09:35.
    Můj PC naleznete zde.

ten obrazok laskavo nalinkuj a nevkladaj ( je kurevsky velky) a neviem preco by tu niekto mal liezt do priblbleho national teamu, ked tu je lokalny team fora
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

To není problém, už jsem jej nalinkoval, ikdyž to moc nechápu.

Nepsal jsem nikde že někdo má lést do našeho týmu, jen jsem dával odkaz kde lidi naleznou skutečný test pro svůj PC, tedy test pro lidi které nebaví hodba za přiblblými sintetickými testy, které mají pramalo vypovýdající hodnotu, jak bylo na mnoha distribuovaných výpočtech ověřeno.
    Můj PC naleznete zde.

Uhrovitý puberťák minceVIP Avatar uživatele Darth Maul
    Věk
    56
    Vliv
    373

Citace Původně odeslal forest CNT Zobrazit příspěvek
    To není problém, už jsem jej nalinkoval, ikdyž to moc nechápu.

Nepsal jsem nikde že někdo má lést do našeho týmu, jen jsem dával odkaz kde lidi naleznou skutečný test pro svůj PC, tedy test pro lidi které nebaví hodba za přiblblými sintetickými testy, které mají pramalo vypovýdající hodnotu, jak bylo na mnoha distribuovaných výpočtech ověřeno.
    Píše se "lézt", "syntetický" a "vypovídající" - možná by nebylo od věci na Tvůj nabušený komp doinstalovat ještě výukový program na češtinu.
    Přeci jen člen českého národního týmu by měl umět česky...
    Naposledy upravil Darth Maul; 31.07.2007 v 10:00.
    MAUL: XEON 3350, ASUS P5Q-E, 4GB Corsair DDR2-1066, GB 6850/1GB, 2x1,5TB WD15EADS, Samsung SH-S203B, 24“ LCD DELL 2408WFPp, Antec Solo, Corsair HX620W
    KRISSS: C2D E8400, GB EP35-DS3, 2GB Kingston DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, ASUS CB-5216A, 26“ LG W2600HP-BF, Seasonic 430W
    MAULÍK: C2Q Q6600, GB EP35-DS3R, 2GB Corsair DDR2-1066, GB 4850/1GB, WD5000AAKS, Plextor PX-116A, 22“ LG Flatron L226W, Corsair VX450W

Ehm, ten test je rovnako synteticky ako tie ostatne, len je proste urobeny inak. Vedecke vypocty su specificka kategoria a casto vyuzivaju specificke casti a funkcie procesorov/systemov a preto moze ich vykon byt znacne odlisny od vysledkov komplexnych testov.
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
    Píše se "lézt", "syntetický" a "vypovídající" - možná by nebylo od věci na Tvůj nabušený komp doinstalovat ještě výukový program na češtinu.
    Přeci jen člen českého národního týmu by měl umět česky...
    Se omlouvám, doinstaluji
    Můj PC naleznete zde.

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    Ehm, ten test je rovnako synteticky ako tie ostatne, len je proste urobeny inak. Vedecke vypocty su specificka kategoria a casto vyuzivaju specificke casti a funkcie procesorov/systemov a preto moze ich vykon byt znacne odlisny od vysledkov komplexnych testov.
    Aplikace projektů jsou optimalizované na systémy, i instrukce jednotlivých CPU.
    Můj PC naleznete zde.

Vlastne najlepsi je test realneho nasadenia ... ked iba surfujes na nete, tak ti moze byt jedno, aky brutalny vypoctovy vykon mas... Ked pocitas x=x+1 tak ta nezaujima rychlost vypoctu x=x*2 .
    Core 2 Quad Q8200 @ 3325MHz (1,28V) | Asus Maximus II Formula | Palit 9800GTX+ | 8GB A-Data 800+ EE | Noctua U12F | BenQ FP241W | Logitech MX518 | Logitech G11 | Logitech diNovo Edge

Konecne jsem se dokopal a zprovoznil ten zasuvkovy elektromer.

Q6600@3.15GHz 1.38V (nastaveno v BIOSu, v zatezi vyrazne poklesne bez zateze zase drzi dole EIST), 4x 1GB, 4x HDD, DVD, 8800GTX, Audigy1, sitovka, 2x12cm vetrak 2x8cm vetrak, enermax 620W zdoj.

Bez zateze 260W

4 thready prime - 362W

4 thready prime + 3d gamesa - 395W

Celkova spotreba vcetne 2x lcd (19" a 20"), 5.1 beden, tiskarny ve stand-by, ADSL modem+router+AP:

Plna zatez - 530W
    Bez zateze - 400W

Podle posledniho vyuctovani me stoji 1kWh 4Kc (cast elektrina cast transport). Naklady si tedy kazdy spocita snadno sam Pri max. vytizeni by ta potvora sezrala ~18500 Kc/rok
    Naposledy upravil miho; 15.08.2007 v 16:53.

Senior Member
    Věk
    53
    Vliv
    293

Jestli je celkovy load 530W za 18500kc,tak to je pekna kravina.Uz jen logicky trebas lednice jede 24h denne a veme si cca 1kW za den.Cili jen lednice by podle tvych propoctu mela sezrat 37000kc rocne,coz je jak uznas blbost.To mas 3000kc mesicne za elektriku pouze za lednici. 3000kc mesicne,to nedavam za celej barak.
    Naposledy upravil nex; 15.08.2007 v 16:56. Důvod: hrubky

Citace Původně odeslal nex Zobrazit příspěvek
    Jestli je celkovy load 530W za 18500kc,tak to je pekna kravina.Uz jen logicky trebas lednice jede 24h denne a veme si cca 1kW za den.Cili jen lednice by podle tvych propoctu mela sezrat 37000kc rocne,coz je jak uznas blbost.To mas 3000kc mesicne za elektriku pouze za lednici. 3000kc mesicne,to nedavam za celej barak.
    Prosimte nez neco napises tak vyzkousej nejdrive na chvili zapojit mozek (pozor, vedecke vyzkumy ukazujou, ze lidsky mozek ma prakticky konstantni spotrebu jak kysliku tak energie nezavisle na provadene cinnosti takze se premyslet oplati vzdy). Diky.

Moderni lednice (A+++ trida nebo jak se to znaci) si muze vzit 1kWh/den tedy pri cene 4Kc/kWh to je 4Kc/den. Netusim jaky odber muze mit kompresor lednicky ale 1kW mi prijde jako prilis hodne. No ale budiz. Finta je v tom, ze se zapina na par vterin kazdych n minut tudiz prumerna spotreba neni 1kW nybrz ~42W coz odpovida tomu 1kWh/den.
    Naposledy upravil miho; 15.08.2007 v 17:16.

Citace Původně odeslal nex Zobrazit příspěvek
    To už bylo skoro na K-, spotřeba se uvádí ve (T/G/M/k)Wh - Watthodiny, příkon/výkon se uvádí v (T/G/M/k)W - watty.
    Čili když napíšeš že lednice si vezme 1kW za den, tak je to nesmysl. Když si vezme 1kWh za den, tak je to správně a 365(dní)*1(kWh/den)*4(Kč/kWh)=1460Kč (za rok).
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

Kdo vás kdy a za co ohodnotil uvidíte ve svém Uživatelském panelu.

Senior Member
    Věk
    53
    Vliv
    293

Omlouvam se,to je tim horkem,cili mihovo PC by si teoreticky vzalo 12kWh/d pri teoretickych 500W nonstop za 24h...

Citace Původně odeslal miho Zobrazit příspěvek
    Konecne jsem se dokopal a zprovoznil ten zasuvkovy elektromer.

Q6600@3.15GHz 1.38V (nastaveno v BIOSu, v zatezi vyrazne poklesne bez zateze zase drzi dole EIST), 4x 1GB, 4x HDD, DVD, 8800GTX, Audigy1, sitovka, 2x12cm vetrak 2x8cm vetrak, enermax 620W zdoj.

Bez zateze 260W

4 thready prime - 362W

4 thready prime + 3d gamesa - 395W
    Asi ti nejedou furt ty 4 HDD na plno že? Je to tedy spotřeba udávaná jen při tom testu. Osobně mám 2 HDD, ale ten jeden je jen na zálohu a po 10 minutách nečinnosti se zaparkuje a nežere těch 20Wh, ale jen 1Wh, což u 3 zaparkovaných/nezaparkovaných HDD může dělat velký rozdíl ve výsledku.

Celkova spotreba vcetne 2x lcd (19" a 20"), 5.1 beden, tiskarny ve stand-by, ADSL modem+router+AP:

Plna zatez - 530W
    Bez zateze - 400W

Podle posledniho vyuctovani me stoji 1kWh 4Kc (cast elektrina cast transport).
    Už jsem to psal u mě a prakticky u každého kdo má dvousazbové hodiny je to třeba i jenom 1kc/kWh, ale beru že to uvádíš na sebe.

Naklady si tedy kazdy spocita snadno sam Pri max. vytizeni by ta potvora sezrala ~18500 Kc/rok
    To je scestný údaj. Celý rok ti nepojedou určitě všechny 4HDD a nebudeš mít non-stop puštěná ta dvě LCD, takže tahle kalkulace je sice správná, ale tohodle čísla asi nikdy nikdo nedosáhne. A to ještě máš asi nejdražší možnou elektriku v republice

Ten druhý test v zátěži bereš zase s tou gamesou? To jsi nějak zapomněl poznamenat, jelikož v takovém případě ti žere další Wh grafárna, což by se taky nedalo brát jako normální provoz.
    Naposledy upravil forest CNT; 16.08.2007 v 09:18.
    Můj PC naleznete zde.

Asi ti nejedou furt ty 4 HDD na plno že? Je to tedy spotřeba udávaná jen při tom testu.
    Disky jedou nonstop. Porad na ne neco saha... Jinak disk ma prikon (kdyz se jen toci) ~10W, pri cteni/zapisu jen o trochu vice. ady se nejak extra setrit neda

Už jsem to psal u mě a prakticky u každého kdo má dvousazbové hodiny je to třeba i jenom 1kc/kWh, ale beru že to uvádíš na sebe.
    http://www.tzb-info.cz/t.py?t=4&i=14&h=3 1Kc/kWh je z rise snu a pohadek. Babicka Karkulky takovy tarif mozna ma.

Celý rok ti nepojedou určitě všechny 4HDD a nebudeš mít non-stop puštěná ta dvě LCD, takže tahle kalkulace je sice správná, ale tohodle čísla asi nikdy nikdo nedosáhne.
    To myslim doslo kazdemu.
    Naposledy upravil miho; 16.08.2007 v 09:52.

Disky jedou nonstop. Porad na ne neco saha... Jinak disk ma prikon (kdyz se jen toci) ~10W, pri cteni/zapisu jen o trochu vice. ady se nejak extra setrit neda
    mně žere PC o 15Wh více když ten druhej disk najede, takže x3 to dělá docela dost, ale pokud ti jedou všechny furt, tak to sedí.

http://www.tzb-info.cz/t.py?t=4&i=14&h=3 1Kc/kWh je z rise snu a pohadek. Babicka Karkulky takovy tarif mozna ma.
    Koukni na www.eon.cz na tarif D45. i kdybych počítal průměr tak mně to vyjde kolem 1,6kč/kWh.
    1,1kč/kWh to bylo loni, pak snížili měsíční sazbu za hodiny a zvetli sazby za kWh. I tak to je dost velkej rozdíl oproti 4kč/kWh.
    Naposledy upravil forest CNT; 16.08.2007 v 12:17.
    Můj PC naleznete zde.

Koukni na www.eon.cz na tarif D45. i kdybych počítal průměr tak mně to vyjde kolem 1,6kč/kWh.
    1,1kč/kWh to bylo loni, pak snížili měsíční sazbu za hodiny a zvetli sazby za kWh. I tak to je dost velkej rozdíl oproti 4kč/kWh.
    Koukám koukám, do tarifů a sazeb platných od 1.1.2007 - http://www.eon.cz/cs/customers/citiz...primotop.shtml
    A můžu si oči vykoukat, ale v nízkém tarifu je to 1,79 Kč/kWh a ve vysokém 2,08 Kč/kWh. Použiji-li vážený průměr (1,79/24*20) + (2,08/24*4) = 1,84 Kč/kWh. Jestli mi chceš tvrdit, že jsi počítal cenu bez DPH, tak možná, ale jako domácnost (i s přímotopem) ji určitě platíš včetně DPH.

Jasně, běžná domácnost netopí elektřinou (akumulačkami nebo přímotopem) a nemá tepelné čerpadlo, proto nemá sazby D35 a vyšší
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím hodnocení/reputaci/karmu - prostě ikonku s vahami pod avatarem.

ma napadlo, ze vlastne pokial ma clovek silny pocitac, tak v zime nemusi v danej izbe ani kurit.
    Moze rovno vypnut radiator, ved nejaky riadny comp
    zo silnou grafikou v pohode zozere do 400W + nejaky ten 24`Lcd dalsich 100W.
    HP PAVILION Slimline s5210.cs/ P DC E6300/ 4GB DDR3/ G210 512MB/ 320GB 7.2k

Citace Původně odeslal Majo1 Zobrazit příspěvek
    ma napadlo, ze vlastne pokial ma clovek silny pocitac, tak v zime nemusi v danej izbe ani kurit.
    Moze rovno vypnut radiator, ved nejaky riadny comp
    zo silnou grafikou v pohode zozere do 400W + nejaky ten 24`Lcd dalsich 100W.
    To souhlasí, pokud není venku méně než -4°C, tak nepotřebuju v místnosti, kde běží dvě PC, topit Podle UPSky je trvalý odběr (bez monitorů) 460W, s monitorama a když se něco dělá tak 690W při náročné aplikaci/hře 880W.

Citace Původně odeslal Paolo Zobrazit příspěvek
    Koukám koukám, do tarifů a sazeb platných od 1.1.2007 - http://www.eon.cz/cs/customers/citiz...primotop.shtml
    A můžu si oči vykoukat, ale v nízkém tarifu je to 1,79 Kč/kWh a ve vysokém 2,08 Kč/kWh. Použiji-li vážený průměr (1,79/24*20) + (2,08/24*4) = 1,84 Kč/kWh. Jestli mi chceš tvrdit, že jsi počítal cenu bez DPH, tak možná, ale jako domácnost (i s přímotopem) ji určitě platíš včetně DPH.

Jasně, běžná domácnost netopí elektřinou (akumulačkami nebo přímotopem) a nemá tepelné čerpadlo, proto nemá sazby D35 a vyšší
    OK, toho DPH jsem si nějak nevšimnul, tak 1,8kč/kWh, i tak to není žádná hrůza a méně než polovina ze 4kč
    Můj PC naleznete zde.

Citace Původně odeslal PiT Zobrazit příspěvek
    Funguje to presne naopak )

Ak mas 500W zdroj s ucinnostou 0.8 (co je mimochodom uz dost slusne), tak dokaze komponentom poskytnut spickovy vykon 400W a pri nom si zoberie zo siete 500W...
    IMHO to nie je pravda, lebo vyrobcovia na zdrojoch neuvadzaju vstupny prikon ale vystupny vykon. Aj z hladiska marketingu je lepsie tento udaj uvadzat takto, lebo prikon (o 20 - 30%) vyssi si BFU nevie spocitat a nevie ze ten 500W zdroj moze zrat aj 700W (vyrobca ani nechce aby to vedel).

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Ono aby to bolo este komplikovanejsie, tak ucinnost zdrojov je premenna velicina. Vacsinou max. ucinnost dosahuju pri max. zatazeni, znizujucim sa odberom ucinnost klesa.
    Toto tiez nie je pravda, najvyssia ucinnost je v okoli 50-75%.

Na obhajenie svojich tvrdeni Vas odkazem napr. na tento (aj ked neobjektivny) clanok. AmOK, checkni obrazok, PiT ty zase tabulku.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Vykon sa udava vzdy ten, co vie (mal by) zdroj poskytnut na vetvach aj v celkovych wattoch, tj. 500W zdroj v plnom stitkovom zatazeni bude zrat zo siete cca 570-650W v zavislosti na jeho kvalite

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání