Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: ATi Radeon 7000

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: ATi Radeon 7000

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Jo tak máš celerona D tak s tim už něco půjde, ale stejně bych se zaměřil prvořadě na ten tvůj CPU. Ty FPS co jsi měl ve vlaku ti nedělala grafika.

To No-x. Tohle jsem si myslel taky a postupně jsem došel k závěru, že je to spíš záležitost konkrétních her. Dám příklad: Kyro 2 mi v 3dmarku GF2 taky vyklepne a to i na slabym CPU a jede tam v SWTnL modu.

Vemte si třeba ten Halflife 2. Už ten fakt že v DX6 modu nejde s žádnou kartou měnit žádná nastavení jinak hra spadne dost smrdí. A teď praxe - jak je možný že gf256 co tu mám, která má podtaktovaný jádro na 100mhz, oddělanou půl pamětí takže má 16mb 64bit sdram, tak v 800x600 medium (high se nevejdou textury do paměti eh) to má v geometricky náročnejch scénách 40fps. Dám tam voodoo5 nebo kyro2 a jsou tam 3fps. A teď zapnu na Kyro2 TnL emulaci..... je to asi jediná karta kde pod D3D alespoň částčně funguje - a najednou několikanásobný FPS v tý samý lokaci když hra detekuje kartu jako DX7. Ale chyba, nejsou vidět postavy.... prostě ten emulátor plně nefunguje. Jaktože SW emulovaná HWTnL může bejt několikanásobě rychlejší jako přirozená SWTnL? Ňáký divný ne?

A teď naprosto opačná situace: Halo - hra který vůbec DX6 karty nepodporuje a minimum má psáno DX7 HWTnL kartu třídy GF2mx. Sice je ta hra bez shaderů ohavná ale jde to na těhle kartách hrát. Na žádný DX6 to nejde. No jo ale jde upravit pár souborů a ještě pár drobností a na SWTnL voodoo5 se to dá spustit a jakýto je? Naprosto stejný jak na GF2. Žádný propadny FPS se nekonaj jde to všude dobře. A to i na místec kde je hodně trojůhelníků třeba pohled na krajinu - pláž se skálou nad ní. Jaktože to jde plynule a v HL2 to tak prasilo?

Druhej exrém Unreal2 engine to samý naprosto. HWTnL jde parádně, SWTnL jakmile narazíte na složitější krajinu tak jste v háji. I na nejhorší TnL jednotce čili GF256 je to jasně cejtit. Tam se v tom ani člověk nemusí vrtat když na ní chcete vyřadit TnL tak otevřete ini od tý hry a vypněte si to tam u D3D nastavení ... a půjde to i na ní hnusně.. s CPU kterej toho spočítá několikanásobně víc jak ta TnL jednotka tý karty.

Docla bych řekl, že kdyby se podařilo vnutit tomu HL2 že je to třeba R7200 prostě ho 3Danalyze emulovat tak by to chodilo ok. Já to teď bohužel nezkusim, už tu ten R7000 nemám.

Já prostě tvrdim, že za to může marketing firem kterej ovlivňuje vývojáře her. A nestojí za tim jen Nvidia jako průkopník TnL ale i ATI. Obě firmy nemaj zájem aby se ukázalo že tato technologie ve svý době neměla vůbec opodstatnění.... a dnes v době vertex shaderůl už vůbec nemá a ani tu v podstatě nikdy nemusela bejt.
    Lol tak to je zajímavé . Mno každopádně si tě pak (jesli budeš chtít) dám třeba na icq a až jí budu mít tak o tom pokecáme a zkusíš mi dát rady jak to zprovoznit . Mno . A co San Andreas? Jak to běží na GF2 a na R7000 ? Zkoušel si to ? A nebo vyděl si někde nějaké testy s fps jak dopadly ? dík.

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

Standardní Re: ATi Radeon 7000

Citace Původně odeslal Smaky Zobrazit příspěvek
    Lol tak to je zajímavé . Mno každopádně si tě pak (jesli budeš chtít) dám třeba na icq a až jí budu mít tak o tom pokecáme a zkusíš mi dát rady jak to zprovoznit . Mno . A co San Andreas? Jak to běží na GF2 a na R7000 ? Zkoušel si to ? A nebo vyděl si někde nějaké testy s fps jak dopadly ? dík.
    San andreas nevím. Řeknu to asi tak že nejssem zrovna moc fanouškem téhle herní série. Jinak co bych ti měl radit. Stáhni si nejnovější verzi 3Danalyze, tam pak emuluj vendor ID a device ID a HwTnL. Bacha, zálohuj si před tim opengl32.dll ze system32 ve win, občas ho to přemaže svym, hlavně u HL2 se mi to stávalo, ačkoliv je to D3D hra, a pak by ti nešly OGL aplikace.
    The best Unreal Tournament maniac.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání