Výsledky 1 až 25 z 157

Téma: Quad Core a OC ??

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Quad Core a OC ??

Ale soudruzi, soudruzi - todle by teda nešlo Mam takovej pocit, že oc procesoru má s měrnou tepelnou kapacitou asi takovou souvislost, jako velikost zadku prezidentovo ženy a výše výplaty na vaší výplatní pásce. Nechte těch blbin a jestli chcete probírat tyhle věci, děte na jinej thread. Co se týče spotřeby, nákladů a využití procesoru - vzhledem že každej z vás jede "po svým prkně" ta si myslim, že každému dle chuti
    Jinak q6600 mam, sice je to B3, ale vzhledem k tomu, že mi vodu dělal nějakej Kuncl z Plzně (lidi co sem chodili když to eště mělo nějakou vejšku vědí) tak ho zatim jedu 9x380. Jediný co mě brzdí v rozletu je ten zapráskanej bios 2206. nevíte náhodou někdo, jak na p5W DH Deluxe natlačit přes novější bios starší? Pak to možná pojede takovejch 8x425 (to by se mi asi líbilo víc) díky
    PS: jo a neštěkejte se pořád jak malý děti

Jo a hlavně, abych to nezakecal měl sem dřív nataktovanýho dothana (to bylo dobrý masíčko-super stabilita, wokna chodily sqvěle, prostě pohoda) ale každýmu kdo to nezkusil bych přá práci s quadem ve woknech. Je to strašně návykový- na pozadí běží dvě vypalovaní, čtyři rekódovací softy na video, muzika, stahování a když otevírám prohlížeč, dělá poč, jako by se nic nedělo. Odezvy parádní, rychlost nekutečná, kdo neviděl neuvěří Při testování si k tomu známej po chvilce sed a najednou při práci s netem řiká - ty hele vono je to nějaký línější, aha von běží prime (ten multithreadovej). to jen tak na okraj

Citace Původně odeslal macher Zobrazit příspěvek
    Pretoceno na 3,42GHz, chlazeno Noctua 12-tkou, voltaz nezvysovana (tzn jenom zvednute fsb), cpu nethrotluje, teplota po cca tydnu pri 100% zatazi (boinc) se drzi kolem 67-69.
    EDIT: pro info, cez leto spustena klimoska, teplota mistnosti nastavena na 25C.
    Co to máš prosímtě za desku a revizi Q6600? Nikde jsem nečetl že by na takovým přetaktu nebylo nutné zvedat voltáž CPU. Já jsem ho musel nad 3Ghz zvednout fakt o dost.

Citace Původně odeslal fast76 Zobrazit příspěvek
    Jinak q6600 mam, sice je to B3, ale vzhledem k tomu, že mi vodu dělal nějakej Kuncl z Plzně (lidi co sem chodili když to eště mělo nějakou vejšku vědí) tak ho zatim jedu 9x380. Jediný co mě brzdí v rozletu je ten zapráskanej bios 2206. nevíte náhodou někdo, jak na p5W DH Deluxe natlačit přes novější bios starší? Pak to možná pojede takovejch 8x425 (to by se mi asi líbilo víc) díky
    Včera jsem se taky dostal na 3,4Ghz, ale i když to vypadalo ve všech testech stabilní, tak do rána mně to na výpočtech QMC (projekt BOINC kde jede na každém jádru jeden model) jeden z modelů zmršilo a byl ukončen s chybou a tak jsem se vrátil prozatím k 3,3Ghz.
    Násobek 8x420 jsem také testoval místo 9x378, ale značný rozdíl ve výkonu jsem nezaznamenal.
    Naposledy upravil forest CNT; 02.08.2007 v 07:54.
    Můj PC naleznete zde.

Senior Member Avatar uživatele macher
    Věk
    41
    Vliv
    252

Citace Původně odeslal forest CNT Zobrazit příspěvek
    Co to máš prosímtě za desku a revizi Q6600? Nikde jsem nečetl že by na takovým přetaktu nebylo nutné zvedat voltáž CPU. Já jsem ho musel nad 3Ghz zvednout fakt o dost.
    revize prekvapive B3 a deska P5B Deluxe + stesti na hodne dobry kus kremiku

Notebook Dell Vostro V13 U7300, 500GB 7200rpm
    DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)
    Sound Harman Kardon AVR445 + Audio-Technica ATH-W5000
    Photo Canon 450D + 18-55 IS + 70-300 IS USM
    Vehicle BMW 525i, full vybava :)

Citace Původně odeslal macher Zobrazit příspěvek
    revize prekvapive B3 a deska P5B Deluxe + stesti na hodne dobry kus kremiku
    Tak to fakt musí být o konkrétním kusu Q6600, protože tu desku jsem měl doma 2 měsíce a moc spokojený jsem s ní nebyl. Jaký má ten CPU VID?
    Můj PC naleznete zde.

Senior Member Avatar uživatele macher
    Věk
    41
    Vliv
    252

Tak to fakt musí být o konkrétním kusu Q6600, protože tu desku jsem měl doma 2 měsíce a moc spokojený jsem s ní nebyl. Jaký má ten CPU VID?
    1,344

jinak po pravde - znovu bych stejnu desku nebral, ale v dane dobe nebylo nic rozumnejsiho k mani.

Notebook Dell Vostro V13 U7300, 500GB 7200rpm
    DesktopIIntel i5 750, Noctua NH-U12@Noctua NF-S12-1200, Intel SSD 80GB X25-M, 6x Samsung 1,5TB, all disk in silentmaxx, Lian Li PC-A10B, Enermax Modu82+ 625W, DVDRW LG GSA-E40L, Logitech MX Revolution, HP 3065+Dell 2007 (secondary)
    Sound Harman Kardon AVR445 + Audio-Technica ATH-W5000
    Photo Canon 450D + 18-55 IS + 70-300 IS USM
    Vehicle BMW 525i, full vybava :)

co se týče toho mýho, asi je to taky celkem povedenej kus. Vzhledem k tomu, že to mam na vodě, tak sem scháněl nějaký info na xtremetechu, jak to jako ty amíci smažej, a neni tam vyjímka přes 1,5V. Tak sem to taky testnul - dal sem 1,5 a vzhledem k tomu, že kvůli tomu biosu nemůžu měnit násobič tak sem nechal 9x400. Prime držel asi 10 minut, teplota nepřelezla podle čidla 58, ale dvě jádra se začaly vzpírat Takže nutně potřebuju změnit násobič. chtěl bych jet 400 (nebo něco málo víc) kvůli pamětem - stačí na těch mejch dominátorech nastavit nízký latence a výkon letí nahoru - 975x je na to skvelej čipset. Ohledně 965 - ze zkušeností co máme v tý naší buňce to neni špatný, ale občes takový nevyrovnaný výkony

jo a ten muj má VID 1,240

Ty to netestujes primem nebo orthosem, ze ti to hazi chyby?

Včera jsem se taky dostal na 3,4Ghz, ale i když to vypadalo ve všech testech stabilní, tak do rána mně to na výpočtech QMC (projekt BOINC kde jede na každém jádru jeden model) jeden z modelů zmršilo a byl ukončen s chybou a tak jsem se vrátil prozatím k 3,3Ghz.
    Násobek 8x420 jsem také testoval místo 9x378, ale značný rozdíl ve výkonu jsem nezaznamenal.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10
    repro: Teufel Concept E Magnum PE 5.1

Citace Původně odeslal Petrik Zobrazit příspěvek
    Ty to netestujes primem nebo orthosem, ze ti to hazi chyby?
    Vždy jen pár minut. V podstatě je BOINC nejlepší test, protože dle zkušeností mnohých v týmu tyhle testy kolikrát projdou ale při pár hodinovém opravdovám zápřahu do výpočtů aplikace vykazují chyby, či nejsou jednotky validovány. Prostě přímé nasazení Do výpočtů je tím nejlepším testem který znám.
    Můj PC naleznete zde.

Az na to, ze se muze naprosto realne stat, ze odesilas spatne spocitana data a velmi tak muzes komplikovat dalsi vyzkum....doporucuji to projet primem alespon 3 hodiny, je to hodne spolejlivy test a neriskujes odesilani vadnych vysledku...

Vždy jen pár minut. V podstatě je BOINC nejlepší test, protože dle zkušeností mnohých v týmu tyhle testy kolikrát projdou ale při pár hodinovém opravdovám zápřahu do výpočtů aplikace vykazují chyby, či nejsou jednotky validovány. Prostě přímé nasazení Do výpočtů je tím nejlepším testem který znám.
    desktop: i5-2500K@3700MHz, MSI P67A-C43-B3, 2x4GB Kingston Value, Sapphire 5850 Xtreme 1GB 850/1100, 2xWD10EALX fake RAID-1, LG W2600HP-BF S-IPS,Razer DiamonBack, Seasonic SS-400ET-F3, Windows 7 x64 SP1 + ubuntu x64
    notebook: IBM T41p, 1.7 Pentium M, 14" 1400x1050, 1.5GB RAM, 40GB 4200r, Ubuntu 9.04
    ultraportable: IBM X41, 12" XGA 1.5GHz Dothan, 2GB RAM, 32GB CF Pretec 233x SSD, Ubuntu 9.10

bud prime 4x alebo orthos (ten 2x alebo 1x, zalezi aka verzia), proste vytazenie vsetkych jadier. BOINC ti totiz validuje vysledok az globalne a tym padom to trva dlhsie...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Az na to, ze se muze naprosto realne stat, ze odesilas spatne spocitana data a velmi tak muzes komplikovat dalsi vyzkum....
    Asi nevíš jak výpočty probíhají. Při chybě ve výpočtu jednotka/model nejsou validovány a tudíž se ta jednotka pošle na zpracování dalšímu počtáři.

Výsledky projektů podobné chyby zatěžovat nemohou, to by nemohli fungovat vůbec, jelikož občas nestabilních mašin je mezi těmi miliony zapojenývh do výpočtů po světě spousta.
    doporucuji to projet primem alespon 3 hodiny, je to hodne spolejlivy test a neriskujes odesilani vadnych vysledku...
    Jak jsem již psal, i po stabilních testech na Prime ti v BOINC výpočtech může docházet k chybám a je třeba přetakt snížit. Jednotky některých projektů trvají víc jak 10 hodin a například výpočty změn klimatu i několik stovek hodin. BOINC je tím nejlepším testem stability co znám, protože je při testu zároveň i k užitku.
    Můj PC naleznete zde.

Tak to me teda vazne zajima....jak se pozna, ze to je chyba a ne proste jiny vysledek? Nechci se hadat, ale IMHO jedina moznost jak spolehlive vyloucit vadny vysledek je spocitat to na jine masine...tak se to dela pri hledani mersenovych prvocisel v programu Prime 95: vsechna data jsou pocitana min 2x , pokazde na jinem stroji.

Asi nevíš jak výpočty probíhají. Při chybě ve výpočtu jednotka/model nejsou validovány a tudíž se ta jednotka pošle na zpracování dalšímu počtáři.

Výsledky projektů podobné chyby zatěžovat nemohou, to by nemohli fungovat vůbec, jelikož občas nestabilních mašin je mezi těmi miliony zapojenývh do výpočtů po světě spousta.

Jak jsem již psal, i po stabilních testech na Prime ti v BOINC výpočtech může docházet k chybám a je třeba přetakt snížit. Jednotky některých projektů trvají víc jak 10 hodin a například výpočty změn klimatu i několik stovek hodin. BOINC je tím nejlepším testem stability co znám, protože je při testu zároveň i k užitku.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání