Ano, tuto diskuzi beru rovnez jako ciste akademickou, a i u hodinek se dle meho nazoru da relativne objektivne podle beznych kriterii stanovit dobre modely cenu/vykon (prave asi nejobjektivneji vztazene k mechanicke stalosti a odolnosti a obecne prijatelneho designu = pokud si mam jit koupit hodinky za treba cca. 10kkc, urcite mi doporucis nekolik modelu ruznych znacek, ktere jsou v ramci vynalozenych penez slusne a bytelne zpracovany a naroky na mereni casu jako takoveho mi bohate pokryji), nicmene jen jsem chtel upozornit, ze u hodinek dle meho vic jak u vetsiny ostatnich podobnych pristroju plati, ze design a priorita majitele je nadrazena "vykonu". Nebot koupi MB S500 ziskam neporovnatelne vyssi vykon, pohodli, doplnky atd. a to vse v "meritelnem" a "hmatatelnem" provedeni treba oproti Fabii s desetinovou cenou.
Porovnavam neporovnatelne, ale presto mi rozpeti kvality a stalosti u hodinek vzhledem k cene nevychazi ani trochu podobne vetsine ostatniho "zbozi", pokud na ne jako na zbozi mam pohlizet.
Jsem schopen si koupit notebook 2x az 3x drazsi proti bezne "plastove" provenienci (a spousta jinych lidi taktez), zatimco u hodinek budu klidne premyslet o modelu treba 20-50x drazsim, nez bude dejme tomu prumer ceny 1000,- kc jako "bezneho" modelu (a rovnez tak bude smyslet dost lidi). Kdezto repraky za melouna ci saty za 500kkc si koupi jen malokdo, ikdyz tech majetnych, pro ktere by to rozhodne nebyl problem financne bude daleko vetsi mnozstvi.