Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Turion - ako ho prinutit pracovat na 100% ?

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Turion - ako ho prinutit pracovat na 100% ?

Citace Původně odeslal Hazo Zobrazit příspěvek
    Zdravim Vas...

znamy si kupil USB TV kartu WinFast PalmTOP TV ... Po pripojeni na notebook ACER Aspire 5101 (Turion 2GHz, 120GB HDD, ATI1100, 512 MB RAM) chodi TV uplne super (aj zvuk), ale pri pokuse o nahravanie z TV na disk zacne zvuk sekat, pukat a taky je aj na zazname...
    Na notebook som nahodil najnovsie drivery na USB TV kartu, aj najnovsiu verziu softu WinPVR. NEPOMOHLO...
    potom som si vsimol, ze v manualy na tu kartu je min. konfiguracia P4/Athlon 1,2GHz.. Tak som si spustil CPU-Z a ten stale ukazuje, ze Turion bezi len na 780MHz, napriek tomu, ze v spravcovi zariadeni je pri nahravani vytazenie procaku medzi 80-100% ...
    Tak sa mi zda, ze to sekanie je teda sposobene nizkym taktom toho procaku.... Mozete mi poradit, ako toho TURIONa prinutim bezat na 2GHz V BIOSe notebooku som ziadnu ficuru Cool&Quiet ani nic podobne nenasiel....

dufam, ze to nebude uzkym hrdlom USB 2.0 - to by sa predsa prejavilo uz pri pezerani TV a problem je len pri nahravani...

Posim poradte....
    Pokud to je tim, ze notas bezi stale na minimalni frekvenci, je neco blbe nastavene v powermanagementu, kterej se u poslednich Aceru instaluje jejich utilitou, tam se da "vyprofilovat", jak ma system pri urcitych situacich reagovat (typicky minimalne 3 profily - udrzovat stale minimalni frekvenci na baterii, automaticky power management = nejidealnejsi a stale maximalni vykon). Takze prvni bych "pohrabal" tohle, muze to byt tim. Nebo nainstaluj treba Notebook Hardware Control, ten ma svoje profily, vypni Acer power management a koukni, jak se to chova. Samozrejme vliv muze mit cokoliv dalsiho (driver TV karty, kterej taky muze nejak zasahovat do profilu) nebo dalsi veci.
    Je fakt, ze pri nahravani je system zatizen preci jen trochu vice, jelikoz musi pracovat radic disku a data se ukladat, nicmene u novych notebooku ani tohle nedela problem.
    A samostatna vec je to, ze dost poslednich Aceru ma problemy s urcitymi typy TV karet (at uz USB ci PCMCIA) nicmene ty se vetsinou projevujou tak, ze karta vubec nepracuje, nebo se natvrdo seka notas, restartuje atd, takze v tonhle bych problem nevidel.
    Datova prostupnost USB portu ver. 2.0 je v pripade jeho normalni funkce naprosto dostatecna.
    Rovnez je treba specifikovat, co nahravas a jak, respektive vzhledem k tomu, ze se jedna o analogovou TV, pak jde o to, jakym zpusobem je vystup ukladan. Zdali nekomprimovane, nebo v realtime kompresi pres nejaky koder. A pokud ano, pak je s nejvetsi pravdepodobnoswti problem v nem, tedy spise v jeho spatnem nastaveni, jelikoz notebook pak nestiha realne komprimovat zaznam a prevadet do daneho formatu.
    Naposledy upravil tiktak; 16.05.2007 v 15:33.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 26.03.2006, 13:19
  2. Môže ma operátor prinútiť na zmenu programu?
    Založil e1 v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 27
    Poslední příspěvek: 21.07.2005, 22:34
  3. Na ktorý disk dať OS a ktorý použit ako swapovací?
    Založil e1 v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 02.07.2005, 16:32
  4. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  5. FAQ
    Založil sisi v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 16.11.2004, 01:07

Pravidla přispívání