Citace Původně odeslal BlackMC Zobrazit příspěvek
Ono to nekdy muze byt i tak ze treba simtoolkitova aplikace na GSM banking odesila pozadavek jako sms a nemusi kazdy uvedomit ze kdyz nepise sms, muze to za nej vlastne udelat sim toolkitova aplikace. Taktez si musis byt 100% jist ze z telefonu neodeslal sms nekdo jiny nez ty v dobe kdy nemas telefon pod 100% kontrolou.

Prvky(SMS centra), ktere zajistuji uctovani SMS, dodavaji komercni firmy s pusobnosti na celem svete. (Nokia,Siemens,Ericsson)
Software instalovany na tyto prvky pouzivaji stovky operatoru na celem svete. Je to opravdu obri obchod. Je velice nepravdepodobne, aby prvek generoval smsky s jinou identitou, nedej boze SMS ktere vubec nebyly odeslany. Jeste tak muze dojit k tomu ze se neco vubec nevygeneruje, ale ze by generoval SMS "navic"
Namitka o chybach ... uvedomte si ze "testovaci zakladna uzivatelu" cita stovky milionu lidi, a pravdepodobnost ze si vyskytu takove zasadni chyby nikdo z nich nevsimne je ..... doplnte sami.

Navic operatori maji obecne mnoho moznosti jak vydelat penize. Na chybach nebo na umyslnych chybach zadny bussines case postaven NENI ... to je scifi.
Ja tohle chapu, a jak opakuju - to co jsem nastinil jsou trosku paranoidni predstavy, sam vim, ze "generovat" SMS nahodne ze strany operatora, ci generovat neexistujici pozadavky na platbu - to je asi skutecne technicky dost nepravdepodobne.
Nicmene bych skutecne rad zjistil pricinu, proc mi na lince, ktera je jako GO Data Nonstop (ci jak se to ted jmenuje), naskakuje relativne pravidelne cca. 14 dni platba ve vysi nekolika korun za cca. 3-4 odeslane SMS, kdyz
- k telefonu nema nikdo pristup mimo mne
- telefon v urcitych obdobich pouzivam jen a ciste na data GPRS/EDGE/UMTS, ktere mam v ramci tarifu zdarma bez omezeni
- nevyuzivam zadnych textovych ani SimToolkitovych sluzeb
- citace telefonu i nainstalenej software mam pod kontrolou (neukazuji treba 2 mesice zadnou odeslanou textovku ani hovor treba na infotextovou sluzbu), nepouzivam zadnou aplikaci, ktera by pouzila textovych ci toolkitovych sluzeb
- telefon kazdy mesic relativne pravidelne nabijim castkou 850-900,- Kc
nic vic, nic min a presto
Jak rikam, zily mi to netrha, jen to proste lehce nechapu, proc mi co 14 dni dorazi SMS, ze mi strhavaji x korun za x odeslanych SMS