Ano i časové maskování hraje svojí roli. Dokonce sem vyhráb jednu tabulku, kde je vyznačen posun sluchového prahu na ose y a trvání impulsu na x
pro 1ms je posuv sluchového prahu o cca 22db a 0db je to až u cca 500ms, platí pro signál 1kHz
Ano i časové maskování hraje svojí roli. Dokonce sem vyhráb jednu tabulku, kde je vyznačen posun sluchového prahu na ose y a trvání impulsu na x
pro 1ms je posuv sluchového prahu o cca 22db a 0db je to až u cca 500ms, platí pro signál 1kHz
Pašák erda.
Plánujem si kúpiť reproduktory Creative Inspire T7900 a zvukovú kartu Sound Blaster Audigy 2 ZS Notebook. Predpokladám, že sú spolu dostatočne kopatibilné. Tú zvukovú kartu som si vybral kôli Notebooku HP Compaq nx 6310 s využitím na internáte. Ak má niekto skúsenosti s nejakým s týchto produktov, prosím upresnite situáciu...
Řeším teď problém s repro, hodlám do nich investovat 2,5k s DPH a protože mám zatím jen AC97, tak pořádnější zvukovku časem. Celou dobu jsem měl vyhlídnuté Altec Lansing CS21, které sice mají všichni v cenících, ale sehnat je není schopen nikdo.. Tak hledám něco podobně kvalitního a je mi celkem jedno, jestli 2.1 nebo 2.0, i když jsem repro se subwooferem doma nikdy neměl a tím pádem ani nevím, jestli ho využiju. Hry nehraju, na film kouknu občas, sloužily by z 95% času na hudbu (snažím se shánět odpovídající kvalitu, tj flac, přinejhorším mp3 320kbps). Z hudby je to nejvíce elektronika, nějaký chillout a downtempo, čili těch basů bych si nakonec stejně asi neužil, i když jeden nikdy neví.
Momentálně poslouchám na té integ. zvukovce a Genius HF-2.0 800 Blue (20W RMS), hlasitostí celkem stačí a i ten zvuk, co z toho leze, bych označil za vcelku kvalitní - nemám možnost srovnání..
Co jsem se zatím díval, těm Altecům by zvukově mohly odpovídat Logitechy z-2300, ty jsou ale cenou někde jinde. Přemýšlím i o M-Audio Studio Pro 3, celkem mě ale děsí některé reakce, které jsem k nim přečet.
Co byste teda za těch 2500 doporučili? A tip na prodejnu v Ostravě, kde bych si je moh potom třeba i poslechnout?
No, pokud ti vicemene staci, to co mas, tak si dovolim tvrdit, ze nicim, co stoji do 2500kc si nijak vyrazne nepomuzes.
Ja jsem byl spokojeny s Genius HF-1250X (2.0), pripadne jsou taky dobre Creative M80 (2.0; ale ty uz asi nesezenes).
Rekl bych, ze bezne dostupne 2.1 bednicky maji sice velke suby, ale satelitky budou pozadu za slusnejsi 2.0 sestavou.
M-Audio Studio Pro 3 jsou imho moc male. Mozna tak Genius HF 5.1 5000 by i v zapojeni stereo mohly hrat celkem slusne (cena kolem 2500).
Naposledy upravil Anduril; 07.08.2007 v 23:19.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
No moc jsi mě nepotěšil, i když jsem chtěl (a pořád chcu) ty Altecy, tak možná jejich nesehnatelnost mě nutí hledat alternativu.. Možná nakonec skončím u těch 1250x (moje nynější lupou taky, ale jen při zapnutí větráku, světlo jim nevadí), každopádně kdyby měl někdo ještě co říct, budu rád.
Teď jsem narazil na GENIUS SP-HF2.0 2000X, má je minimum obchodů a nikde o nich skoro ani zmínka, nemá někdo zkušenosti? Jsou celkově menší než 1250x, mají tenčí stěnu, ale udávaný výkon 60W.. a designově se opět povedly.
Tomu vykon bych zas tak neveril. Chtelo by je slyset, ale spise bych bral bednu vetsi a s pevnejsi konstrukci.
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)