PC: P4E 3.0GHz (1MB cache) / Asus P5GD1-VM (i915G) / 2*512 MB DDR Kingmax (400; 2,5-3-3-4) / x800GTO Fireblade 12 ppl ( 400/980@560/1240) / Seagate 80GB (SATA, 7200 rpm, 8MB cache, NCQ) / Maxtor 20GB (UltraATA 133, 7200 rpm, 2MB cache) / integrovaná zvukovka (7.1) / Eurocase 350W PSU / Hyundai B70A (17" LCD, 700:1, 500cd^m2)
NB: Asus M6VA / Pentium M 750 1.86GHz (2MB cache) / chipset i915PM / 2*512 MB DDR2 (533; 4-4-4-12; kingston + infineon) / x700 128MB + 128MB HyperMemory / Hitachi (UltraATA 100, 5k4 RPM, 8MB cache) / DualStereo
Jarko:
Cervena farba v grafe nehovori o vytazeni CPU ale o vytazeni CPU systemovymi (kernel) procesmi.
Co je podla teba "jadro CPU"?
Teplota CPU taktiez nenapoveda uplne dokonale o jeho zatazi. Ak mas aplikaciu stavanu presne na urcite jadro a jej autor vie, ako su v nom rozlozene jednotlive vypocetne jednotky a tie, ktore su napr. blizko seba nasledne zamerne velmi zatazuje, dosiahne procesor vyssiu teplotu (napr. stary znamy CPU Burn).
Prime95 svojimi vypoctami vyuziva male mnozstvo jednotlivych jednotiek CPU a nezatazuje velmi pamat ani zbernicu pocitaca, preto je lepsie mu tam este "prsknut" nieco dalsie, najlepsie narocne na zbernicu, co zaroven pozaduje vela aj od procesora, pretoze ten je potom nuteny robit prerusenia a striedat udaje... Je vacsia pravdepodobnost, ze nastane chyba a zaroven testujes stabilitu pri realnejsej zatazi...
Naposledy upravil PiT; 08.01.2007 v 15:12. Důvod: preklepy
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
No prave to nove prime ma na vyber small ffts - ktore vojdu do cache a zatazuju pamat a zbernicu malo, potom large fft - tam to ide co najviac cez pamat, a potom nejaky blend rezim, nieco medzi tym. Takze ak chces otestovat procesor, tak small ffts by mal byt ten spravny test. Ak das velke (da sa nastavit aby zabralo aj 80% ramky) ffts, tak to je skor test pamate. Napr. takto mozes testovat timing ramiek. Takze ak ti to pada pri takychto nastaveniach, nemusi to byt len procesorom, ale moze to byt sposobene aj tym, ze to nejak nezvladaju ramky...
3570K, 16G, x25-m, itx
xj40
And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will
He he no len tak laicky podla mna nim bude vsetko okrem L1 a L2 cache![]()
Ja som len pisal to co pise v Task Manageri (Show Kernel Times). Sam netusim co je jadro CPU a ci sa vobec takyto pojem rozlisuje. Mne prislo divne ze tam vobec nieco take je, teda to kvazy "jadro cpu". Ale skor sa asi priklonim k tomu ze doslo k omylu z mojej strany. za vysvetlenie dakujem![]()
Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...
Jeden o voze, druhý o koze........rozlišuj jádro CPU a jádro operačního systému (kernel)
.
Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr
chapem a urcite to ma nejaky vplyv na teplotu v bedni a tym aj procesora, ale v tomto priipade si nemyslim ze toto malo vplyv na zvysenie teploty cpu. pretoze akonahle som spustil "DX9 Real-Time ... " teplota stupla pomerne rychlo a preto pochybujem ze by behom tak kratkej doby sa chladic VGA (Primecooler VGAHG2 na 5V) zohrial na taku teplotu aby ovplyvnil teplotu CPU.
Master: Gigabyte H97M-HD3, i5 4670, Kingston 8GB RAM, Intel HD 4600, 24" Samsung 245B, ...
Slave: Asus K50IJ-SX259, C2D T9500, 3GB RAM, X4500MHD, 15,6" HD Ready, WiFi, BT, ...
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)