Výsledky 1 až 25 z 28

Téma: 65nm AMD - vysoká latence

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: 65nm AMD - vysoká latence

Citace Původně odeslal DOC_ZENITH Zobrazit příspěvek
    Takže u tebe rozhoduje maximální teoretickej hrubej výkon CPU a ne jeho reálnej výkon v aplikacích? Aha, tak to už chápu proč se nemůžeme shodnout.
    Hrubý výkon je v některých aplikacích velmi reálný. Jedná se o vysoce náročné programy.

Cache, prostupnosti sběrnice, propustnosti do RAM, latencí do RAM a hlavně výkonu FPU jednotky.
    Ano... až na tu FPU jednotku. Na té už dneska výkon her nestojí. Ostatně C2D je v FPU slabší než K8 a přesto má ve hrách vyšší výkon.

Já bych to shrnul takto. Pentium-M je je v některejch operacích slabší jak o 200mhz míň taktovanej K7, ale v jinejch (o který mě nejvíc jde) sylnější jak o 200mhz víc takotovaná K8.
    P-M je silnější v aplikacích, kde se hodně manipuluje s velkými datovými bloky, a slabé v těch aplikacích, kde se hodně počítá.

Navíc ti tam chyběj herní testy.
    Herní testy jsou na dalších stranách. Více méně z nich vyplynulo, že až na výjimky situace nezvládá grafika, nikoli CPU.

Nemusim ti snad připomínat, že Celeron (bez D) má na 3ghz herní výkon srovnatelnej s Duronem 1ghz.
    Pomalost Celeronu je dána nejen tím, že má menší cache, ale především tím, že tak malá cache mu nabourala účinnost prefetcheru. Výborně je to vidět na výsledcích Linpacku.

K8 má úplně jiný nároky na cache a ani kdyby K8 dali 4mb na jádro tak ji to moc neurychlí.
    Tak to bych se hádal. Sice problém K8 je malá asociativita L1 cache (Intel to má holt udělané lépe), ale stejnak by mu větší cache ve hrách hodně moc pomohla... pokud by byla rychlá.

A kdyby Conroe očesali na 1mb, nebo třeba i 512kb, tak ho to taky niak vražedně nezpomalí.
    Podle mě mu to právě v aplikacích jako hry může dost sebrat. 512 kB už sice není málo, ale stejnak.

Citace Původně odeslal Hazo Zobrazit příspěvek
    Mate nejake zarucene info, ze na CONROE by mali byt CELERONY normalne dvojjadrove celerony
    Budou to jednojádrová jádra 10660h s 1 MB L2 cache s vypnutou půlkou cache. Kódové jméno procesoru je Conroe-L, revize pak A0.

Senior Member
    Věk
    49
    Vliv
    289

Citace Původně odeslal Eagle Zobrazit příspěvek
    Budou to jednojádrová jádra 10660h s 1 MB L2 cache s vypnutou půlkou cache. Kódové jméno procesoru je Conroe-L, revize pak A0.
    mno... skoda... aspom keby ta polka cache isla nejaq zapnut... mno uvidime...
    ASUS P5Q; Quad Q8300 AC Freezer7 Pro; 4x2GB 1066MHz DDR2 Kingston HyperX BE 2x 500GB SATA WD AAKS; 160 GB SATA WD AAJS; Sapphie HD4850 512MB DDR3 Accelero S1; DVD-ROM + DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast DTV2000H; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY EuoCase Silent 550W

Senior Member Avatar uživatele DOC_ZENITH
    Vliv
    270

Citace Původně odeslal Hazo Zobrazit příspěvek
    mno... skoda... aspom keby ta polka cache isla nejaq zapnut... mno uvidime...
    Hm to asi ne, přeci jen, doby kdy jsem si z Durona 1400 udělal CPU na úrovni XP 3000+ už jsou pryč. Kdyby tohle šlo, tak to by jsme si mohli třeba Na Toledu co se prodává jako A64 3700+ odemikat druhý jádro atd, nene bohužel.
    Ale podle mě to bude dobrej CPU. 1mb to ještě ujde a vzhledem k tomu, že máš menší cache a je to jednojádro, tak to bude mnohem míň topit a dost možná to bude mít skvělej OC potenciál. A stane se z něj super CPU na hry, protože to bude levnej celeron a dvoujádro se v hrách stejně moc nevyužije a conroe kolem 4ghz s 1mb L2 by dost možná porazil 3.6ghz s 2mb nebo 3.4ghz s 4mb, já se na tenhle CPU těšim, ba musim přiznat, že to možná bude můj další upgrade.
    The best Unreal Tournament maniac.

Hm to asi ne, přeci jen, doby kdy jsem si z Durona 1400 udělal CPU na úrovni XP 3000+ už jsou pryč. Kdyby tohle šlo, tak to by jsme si mohli třeba Na Toledu co se prodává jako A64 3700+ odemikat druhý jádro atd, nene bohužel.
    Ale podle mě to bude dobrej CPU. 1mb to ještě ujde a vzhledem k tomu, že máš menší cache a je to jednojádro, tak to bude mnohem míň topit a dost možná to bude mít skvělej OC potenciál. A stane se z něj super CPU na hry, protože to bude levnej celeron a dvoujádro se v hrách stejně moc nevyužije a conroe kolem 4ghz s 1mb L2 by dost možná porazil 3.6ghz s 2mb nebo 3.4ghz s 4mb, já se na tenhle CPU těšim, ba musim přiznat, že to možná bude můj další upgrade.
    Cache nebude 1 MB, ale jen 512 kB. Čip má 1 MB, protože byl původně vyvinut pro sérii Pentium, kterou nakonec zrušili.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AMD nefunguje
    Založil Anonymous v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 28.04.2003, 16:39
  2. Genuine Intel, Family 15,step1=???
    Založil imported_Tuleň v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 12.02.2003, 23:50
  3. AMD Athlon™ XP PIB 2600+
    Založil DeeKay v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 9