Citace Původně odeslal Semik Zobrazit příspěvek
Ono skorej ked si dal RAM cez 2,8-3v to CPU odchadzalo bo pametovy radic v CPU to dlohodobo nerozdychal. Vlastne preto vznikali tie OC pamete so samostatnym pridavnim napajanim, alebo tccd.

Inac suhlas, ovela lepsie sa taktuje ked aj pametiam aspon 2,8v >:} .. Pricom zdvyhnutie napetia pre Nord-South Bridge na "max" je uplna samozrejmost pre dosiahnutie max FSB!

btw..dokonca aj 2 pamete to mozu brzdit. S jednym modulom v spravnom slote moze ist OC dost nahor.
1. Ono ne tak docela, tomu CPU fakt škodí , když se moc změní ten poměr voltáží jádra a paměťového řadiče, ne samotná vysoká voltáž. S 1.8v core se nebojim dát 3.2v na pamětech a jede do doteď v klidu, ale mam přeci jen Venice, ty už na to byly odolnější. Ty paměti s přídavnym napájenim, to vidim spíš jako takovej bonus pro desky co ho neuměly zvedat, nebo jen omezeně. To samý ten OCZ booster, ten se i všeobecně v kombinaci s K8 moc nedoporučuje používat. Ono samo AMD tvrdí, že tohle napájení toho řadiče je velkou brzdou K8, že jim to znemožňuje dosahovat vyskejch frekvencí, a v budoucnu budou mít K8 paměťovej řadič napájenej separátně, což jim umožní vyžší takty, no uvidíme, co z toho vyleze.

2. S tim napětin na Northbridge bych to nepřeháněl, já mám DFI Infinity NF4 ultru a ta dá max zhruba fsb 360, a když jí zvednu napětí tak dá míň, kolem 335 zhruba, čim větší napětí, tim hůř. Je to víceméně tim, že se přehřejvá, je tam takovej malej aktiv, kterej to prostě nedává, takovej má ihmo Omar na svym mb taky.... takže buďto dál lepčí chlazení nebo ani nezvedat, fsb už je tak dost velký. (osobně nechápu, jak to někdo může chladit pasivně.) Jinak pro nejlepší výkon u K8 nedoporučuju si ňák hrát s těma děličkama a hledat optimální poměr FSB/RAM a frekvenci ram / latence ram. K8 potřebuje nutně ty nejagresivnější latence a to u všeho, frekvence je až na druhym místě. Takže nejlepší je nastavit ty nejagresivnější, děličku na 1/2 a zvedat FSB tak vysoko, dokud to jde, přitom pozvolna snižovat násobič na CPU. Já takhle jedu na 8x352 (čili ram jedou taky jako DDR 352) a nejagresivnější latence a naměřil jsem s tim nejlepší výsledky.

3. To se mi nepotvrdilo ani u Venice ani u Winschestera. S jednim modulem to šlo líp tak o 50mhz a to ti absenci dual chanellu nevynahradí. Jedinej problém snad byl, že Clawhammery, Newcastly a Winschestery při použití 4 modulů nedovedou fungovat na poměru 1/1 s ram, ale oficiálně podporujou jen na frekvenci DDR 333. Což nás overclockery ale vůbec netrápí že. U Venice a San diego je to o něco horší, tam totiž nastává problém, že při použití hodně modulů musíte přepnout na 2T timing což snižuje výkon. Viz můj venice, když tam Vrazim 2x512mb tak v pohodě 1T timing pořád. Když tam vrazim 4x512mb, tak bez 2T timingu nepřelezu 2.3ghz.