toto si tu uvadzal uz niekolko krat, rovnako ako som ti ja ukazal niekolko prikladov kedy DC nestoji 2x, v jednom pripade len o 15% a druhom o 22% viac. To, ze si nasiel jeden priklad kedy to tak je, neznamena, ze to tak je vzdy. Znova ti opakujem, treba vidiet aj ine procesory ako E6300, a ze tych procakov je celkom dost... To je skoro ako s tym procesorom co ma najlepsi pomer cena/vykon a vsetky ostatne maju horsi a teda sa neoplatia...
No praveze nie je to jedno, lebo je tam navyse polka cache (ktoru by si vedel tak vyuzit). Co sa tyka tych uvah o jednojadrovom CD, tak na to som uz tiez reagoval. Intel nebude teraz vyvijat novy procak (nutno spravit nove masky pre vyrobu, otestovat atd.) ak uz ma konkurenta lacnym procesorom AMD s podobnym vykonom - Pentium4 a pentiumD, ktoreho cena je podobna (a bude este nizsia) a vykon porovnatelny, a tiez nebude predavat lacne procesory v oblasti, kde mu AMD nemoze konkurovat.Je úplně jedno, že C2D má druhé jádro, protože benefity z něj jsou velmi slabé - chybí optimalizovaný software. Intel moc dobře ví, proč tlačí slogan "Dual-core: Do more". Snaží se tím zákazníkům vnutit, že bez dual-core bude jejich práce na PC nudná a pomalá. Faktem je, že kdyby měl uvést jednojádrový Core 2, tak:
1) To bude muset být za price/performance srovnatelný s AMD, protože se nebude moct opřít o dual-core BS a kdyby to bylo dražší, tak lidi radši půjdou do AMD (= prodejní cena by byla poloviční proti C2D).
2) Významně by tím podrazil prodeje abnormálně drahého C2D, neboť by se v testech ukázalo, že nárůst výkonu není až na výjimky vůbec tak úžasný, jak se Intel snaží tvrdit.
V tom teste "solo" verzie si vypol aj polku cache?
lenze ak si porovnas napr. taky E6400, E6600, tak procak od AMD s rovnakym vykonom stoji viac. To som ti uz tiez pisal, uz sa tu opakujeme dookola. Proste si nasiel jeden priklad E6300 vs 3500+ a na zaklade ich cien robis vseobecne zavery pre vsetky DC procesory. Som zvedavy co budes robit, ked sa za nejaky mesiac-dva pomenia ceny, prides potom prepisovat vsetky tieto posty?To je sice pravda, ale to je naprosto irelevantní. Mě jakožto zákazníka zajímá, jaká je nabídka konkurence. Pokud AMD nabízí prakticky stejný výkon (až na pár aplikací) za poloviční cenu, tak přece nebudu kupovat drahé C2D. A je mi putna, jestli se bavíme o rozdílu 5000 vs. 10000 nebo 1500 vs. 3000 Kč.
Este pripomeniem ten prispevok:
preco pit limonadu, ked mozem vodu? Preco jest maso, ked staci chlieb? A preco vobec trojvalec, ked staci dvojvalec? A co takto motorka? Alebo rovno bycikel, nie este lepsie - pojdem mhd. Ved nakupy sa daju v pohode odniest aj v ruksaku. A vobec vsetky veci ktore nie su absolutne nutne, potrebujes ich tak moc? co takto v zime usetrit na kureni a chodit dnu vo vetrovke?Původně odeslal Eagle
Skratka ak to niekto chce, tak si to kupi a kupi si to asi preto, lebo sa mu to zda ako dobra protihodnota za dane peniaze. Ak by to nechcel, tak si to proste nekupi.
Ty si mu oponoval, ze DC je na h****.Celý tenhle thread začal tak, že tomase postnul screenshot ze Sandry z Kentsfieldu s tím, že AMD má průšvih, načež já jsem mu oponoval, že AMD může být v klidu, protože využití více jader je dneska tak mizerné, že většina lidí multicore vůbec nepotřebuje.
tak si mal brat viu pre A64. Mobile A64 (verzia s 1mb cache) ti splna skoro vsetky poziadavky z toho tvojho zoznamu. Resp. ak sa uspokojis iba s CnQ, tak aj obyc. athlon64.To není tajemstvím. A64 jsem mohl mít velmi levně, ale odmítnul jsem tu právě kvůli platformě. Prostě jsem nehodlal vyměnit můj plně funkční bezproblémový VIA KT600 za nForce, se kterým jsem měl vždycky kvantum problémů
povedzme, ze ten kompiler ma este miesta na zlepsenie, ale zase - co to ma spolocne s tymy reorder buffermi?
velmi to pomoze pri zapisoch, pretoze tie idu do flashky, kde je velmi rychly pristup a az potom neskor (napr. ked idluje) sa prenesu na samotny disk.To vysloveně závisí na typu vytížení. Mně by to určitě nepomohlo, mám hodně random access.
ked uz mozes znizovat voltaz (a tym akoze prichadzas o tu vyrobcom garantovanu stabilitu), tak mozes aj taktovat...Abych získal i něco na první pohled viditelného, budu muset taktovat.
Znova - otvor oci, existuju aj ine procaky ako E6300, x2 4200 a 3500+.Ano, to opravdu mám. Mám to totiž podepřeno testy. A jelikož se jedná o objektivní, nikoli subjektivní věc...
Mozno im nestal ten vykon za omnoho vyssiu cenu (nie len ze cena procesorov bola 2x vacsia, ale este ti trebalo aj skoro 2x drahsiu dosku). Dnes si kupis obycajnu dosku a trocha drahsi procak. Je to skratka omnoho pristupnejsie a teda sa to moze oplatit aj ludom, ktory to druhe jadro nevyuziju na 100%, ale povedzme iba na 30%.... což jinými slovy znamená, že to zas tak moc nepotřebovali. Spousta lidí tady tvrdí, jak si život bez DC už nedokážou představit a že v multitaskingu je to něco úžasného. Pak se tedy ptám - proč si to nekoupili už tehdy, když je to tak úžasné?
Hm, ale ze ramky sa v poslednom case zrychluju este pomalsie ako procaky. Hlavne latence sa skoro vobec nezlepsili. Prescott v pohode zvladal 1ipc, aj cache mal dost velku a aj freq., ale predsa nemal tak dobry celkovy vykon (uz len v porovnani s northwoodom, ktory mal este aj mensiu cache - a pritom mali oba rovnaky radic pamate).Výkon dneska nestojí na paralelizaci, protože už i na instrukční úrovni je to u majority programů hodně slabé (IPC 1, někdy dokonce i menší), ale naopak na frekvenci a rychlosti komunikace s RAM.
Lenze finta je v tom, ze ku kolizii ti dochadza malokedy, kym sa nejake dve veci zrazia, kolko framov predtym a potom este "letia" nezrazene? V pripade zrazky sa to proste zamkne a thready sa pockaju...Už se to tady řešilo a dospěli jsme k závěru, že udělat kolizní proces paralelně je dost obtížné.
lenze ono tam jaksi spravidla tych scen byva viac, teraz su v interieroch v mode kadejake kamery a monitory a vonku zase fici voda. Proste hra, ktora nema peknu vodu a dobre kamery sa berie akoze menej kvalitna. Bohuzial, dnes predava najma grafika.
Predovsetkym nam vyslo, ze si si to bud neprecital, alebo tomu nerozumies. V tom texte je napisane, ze sa zamky pouzivaju - a teda nedochadza k nacitaniu zastaralych dat. Ziadna prasarna tam nie je, je to ciste, elegantne riesenie.Tohle už jsme tady probíralo a vyšlo nám, že buďto je to udělané jinak nebo je to totální kravina, protože načítání zastaralých dat by byla prasárna nade vše.
ty si to skratka asi nepochopil a vymyslel si si nejaku teoriu o praseni a o neviem com a teraz nas tu presviedcas, ze to tak musi byt...Neříká nic o tom, nakolik je to čisté.
To je prave ta konkurencia medzi tymito troma velkymi firmami, ktore vyvijaju vlastne enginy (id, epic, valve), v podstate akysi middleware pre tvorenie hier. Je pre nich dolezite, aby ich engin bol lepsi ako konkurencny a aby vyuzival vsetky vyhody a prostriedky, ktore mu mozu byt k dispozicii. Kedze dnesne hry su velmi detailne a vytvaranie obsahu zabera vela casu, vyrobcovia by najradsej tu istu hru predavali na vsetkych druhoch konzol a tiez na PC. No a vsetky tieto maju spolocne viacjadrove procesory, tak preco ich nevyuzit...ad Half-Life: Hry jsou především o tom, jak to zaonačit, aby to připomínalo realitu, protože to prodává a generuje prachy. O kvalitě programování to už dávno není. A tenhle úryvek v podstatě jen říká, že budou chtít cosi přidat, což přináší víc prachů a ztěžuje život konkurenci. Neříká to nic o tom, zda je to na současném HW proveditelné bez prasáren.
Swarm&fyzika - pozri sem.
Btw. co vyhravam za najdlhsi post? Alebo este ide niekto somnou sutazit?![]()