Výsledky 1 až 25 z 64

Téma: ESI Juli@

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní Re: ESI Juli@

Citace Původně odeslal Erda Zobrazit příspěvek
    Já tvrdím, že rozdíl nejde poznat uchem, kdybych měl spektrální analyzátor, tak na to vlítnu a poznám rozdíl pokaždý stejně jako ty
    Rozdiel medzi dvoma zosikmi alebo repro od roznych vyrobcov v rovnakej cenovej kategorii sa neda podla teba pocut ale len zmerat? Clovece jak ti zavidim, byt hluchy jak ty tak nemam problem s vyberanim komponentov.
    Naposledy upravil Marek; 24.12.2006 v 18:11.
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Citace Původně odeslal Marek Zobrazit příspěvek
    Rozdiel medzi dvoma zosikmi alebo repro od roznych vyrobcov v rovnakej cenovej kategorii sa neda podla teba pocut ale len zmerat? Clovece jak ti zavidim, byt hluchy jak ty tak nemam problem s vyberanim komponentov.
    Vo reprákách sem neřekl ani slovo. Nebo ty snad umíš měřit spektrálním analyzátorem zvuk z repráků, to mě teda nauč.

A prosím další věci bych řešil radši po sz, protože tady jen opakuješ co psali ostatní.
    Pašák erda.

Talking Re: ESI Juli@

tywle... to je zas diskuse. se stavte ke me a ja vyhrabu SB 128 PCI Value... budete me prosit, abych nasel aspon SB Liva :-B

SB 64/128 (napr. ES1370) hraje daleko lip nez SB live@kx na zadni vystupy (lip = jinak, pro me ucho libiveji .
    Ale rozeznat od sebe bych je asi dokazal jen primym porovnanim, na to je ma zvukova pamet kratka Ale obecne ma SB64/128 sussi zvuk a relativne mene basu nez Live.
    Zde je ale diskuze o zesilovacich, kde je vliv na kvalitu velky, po reproduktorech je to nejdulezitejsi clanek retezce (v dnesni dobe relativne kvalitnich zdroju zvuku)
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Junior Member
    Vliv
    0

Celkom zaujmavy topic. Esi juliu som v zivote nepocul a mozno tak skoro ani pocut nebudem@. Zato som pocul: RTL655,RTL888,AW64,Sblive!,SbliveDig5.1,YamahaOPL3 ,CMI97xx z bedni Genius 5.1 HT,Creative 2.1 P380, a home made stereo /Tesla bass35W, stred, vyskac tiez tesla neviem presne w ale kazdy min.15W, samo v dreve a vyhibky a pod. jeden vazi cca 12kg@/ a samo neratam tie plastove sumky v pocte xXx. Zosik Zetawatt 1420/povodne 2x20W po uprave 2x30W/ a potom prerobeny s pouzitim koncakov LM3876 + upravy NE5532, 2ks 4700uf/35V, a najnovsie zosik Major RS8020 /stereo rec.80W RMS, DPA/. Tento hw som pocul vo vacsine /cca85%/ hrat kombinovane /kazdy s kazdym/. Viem, ze medzi hw su priepasne rozdiely ALE.. . Best of kombinacia sa mi osvecila ako RTL888, home ster., a RS8020. Najvacsi rozdiel prekvapujuco nebol v repro, ani zvukovke /nie ze by boli nekvalitne!/ ale v pouziti koncoveho stupna zosilovaca. Nejdem rozoberat rozdiely v zvukovkach a bedniach a zameriam sa na najvyssie % rozdielu. To, ze existuje viac "sposobov" ako vyrobit zosilovac, predurcuje a podstatne ovplyvnuje akymi vlastnostami bude disponovat/podstatnu cast tychto parametrov urcuje pouzitie koncoveho stupna/. Najrozsirenejsie technol. moznosti su intg.obvody, tranzistory, SPV a hight end DPA. Genius 5.1 HT, Creative 2.1 P380, LM3876 su tzv. integrace. To znamena, ze v sebe /chipe/ sa nachadza viacero modulových casti, ktore maju nezavisle na sebe specificke urcenie./ Jednoducho povedane na priklade hodiniek uz nepotrebujeme "velke" mechanicke prevody aby nam otacali rucikou ale mame digitalne hodinky, ktore riadi jeden chip. A to predstavuje jadro "problemu". To prakticky znamena, ze radioprimac-tuner z 60 rokov dnes nema velkost big toweru./ To v praxi znamenalo miniaturizaciu sucasti, sustredenie vyrobcami vacsieho poctu elek. suciastok na mensiu plochu. Z tejto charakteristiky vypliva vyssia miera vzajomneho zarusenia ci uz magnetickeho, frekvencneho... k tomu pridam absenciu stabilizatorov napatia, filtracie zvuku. Imho vyrobci sa snazia o totalne znizenie naklov, uvadzaju nepresne specifikacie, pouzivaju podradne suciastky. Samozrejme nie je mozne za 200 eur kupit hifi,thx, a pod. zosilovac s vykonom 500W a livetime zarukou. Ako odstrasujuci priklad uvadzam http://www.hej.sk/audio-video/obchod...ic-sa-he40e-s/ . Znackovy vyrobca, povestny kvalitou a dlhou zivotnostou........ lol staci si pozriet udaj o vahe 3,8 kg a 500w/rms/!!! Z coho vypliva 500W x 1,5/neefek. spotrebovana elek. - teplo, kondenz, rezerva na spicky,...../ = 750W. Ak vyrobca uvadza pravdivu hodnotu, pravdepodobne prekonal pertetummobile...... 750W a 3,8 kg!!!! Nie je realne. Toroidne trafo dimenzovane na 400w vazi 3,4kg. Subjektivne nepovazujem tento zosik za uplny shit, ale za totalne naddimenzovany. Ono nema vyznam kupovat k repro za 2000 zosik za 15000 takiez nema konecny vyznam porovnavat komponenty len podla ceny. Mno troska som sa rozpysal @. Este ma pobavilo na pctuningu " Všechny disky byly originální tedy bez ztráty zvukové kvality" a to by mal byt mega odrobrnik. Fakt by som si zaplatil cestu do CZ a dal mu original cd a napal. Ci by poznal, ktore je ktore@

Ale samozrejme to mozny je, muze tam byt spinany zdroj, i kdyz to samozrejme neni idealni.
    :: DESKA :: Gigabyte Z68-UD3 :: CPU :: Intel Core i5 2500K :: VGA :: ATI Sapphire Radeon 5700 Vapor Chamber :: RAM :: 4x 4GB Kingston PnP Grey :: HDD :: 1TB WD Black ::

Pokud vim, tak vetsina SB Live a Audigy prevadi jakykoliv stream na 48 kHz, tim vznika zbytecne dalsi zkresleni. Pokud budete delat test napriklad z CD, tak doporucuji pouzit treba tenhle plugin do Winampu http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=144826 a kxdriver.
    A64 3500+, Samsung 2 GB 667 MHz, Gigabyte GA-M55S, Seagate 7900 160 Gb, SB live!, Msi X1300

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. AQ M 20
    Založil jens v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 30.01.2005, 22:53
  2. ESI Waveterminal 192M
    Založil Yngwie v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 26.12.2003, 17:33

Pravidla přispívání