Chcel ti povedať že sa o rok vyplatí kúpiť novú grafiku ale nové CPU nie lebo dnešné C2D budú patriť aj v roku 2007 k špičke a nebudú takou brzdou ako staršie GPU.

Ja osobne si myslím že navyšovanie počtu jadier má zmysel do 4 možno 8 na jednom CPU. Som si istý že veľké percento hier v roku 2008 už dokáže využiť aspoň 2, v lepšom prípade 4 jadrá. K tomu aby sa dalo hovoriť a hrách s podporou 2+ jadier netreba aby tie jadrá boli využité na 100%. Stačí keď budú mať rozdelné úlohy. Prvé (prípadne aj druhé) jadro bude mať na starosti výpočty pre grafiku, ďalšie bude mať na starosi len zvuk, tretie, AI, štvrté fyzikálne vlastnosti, atď. Možno k výpočtu AI bude stačiiť 0,5GHz výkonu, ale podstatné je to, že o to bude odhlačnené jadro ktoré pri bežnej ST hre vypočítava všetko, a takto bude môcť svoj plný výkon použiť iba na výpočty ktoré potrebuje GPU.
Ale aby som nehovoril iba o hrách. Niektoré aplikácie sú už dnes zčasti prispôsobené pre DT alebo MT a určite sa to bude zlepšovať. Keď bude chcieť výrobca SW ponúknuť kvalitný a konkurencieschopný produkt, bude musieť ísť smerom DT a neskôr MT optimalizácie, lebo rýchlosti jadier už stagnuje ale nároky programov na HW naďalej stúpajú. Už je vydieť, źe najnáročnejšie 3D aplikácie podporujú DT alebo MT už dnes. Do roka to podľa mňa bude podobne aj u aplikácií so strednou HW naročnosťou (video a 2D aplikácie). Nakoniec sa toho možno dočkáme aj pri Java a Flash aplikáciach a jeden pekný deň to bude takmer bežná vec (nenáročný SW asi nebude prepísany - napr. pri WA alebo TC by to nemalo moc veľký zmysel - ale kto vie...).