Výsledky 1 až 25 z 79

Téma: Jaký mini NOTEBOOK? (12-13")

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Talking Re: Jaký mini NOTEBOOK? (12-13")

Citace Původně odeslal frelichl Zobrazit příspěvek
    Moje řeč, obzvláště poslední poslední modely s kůží mě nutí smát se vždycky, kdykoliv na ně vidím reklamu v metru.
    lol, chceš říct, že HP je kvalitativně lepší? Pomineme-li image? U IBM či Dell nepochybuju, ale HP

Nicméně souhlas s tím, že ty modely v kůži jsou fakt na ....

Standardní Re: Jaký mini NOTEBOOK? (12-13")

Citace Původně odeslal bizzon Zobrazit příspěvek
    lol, chceš říct, že HP je kvalitativně lepší? Pomineme-li image? U IBM či Dell nepochybuju, ale HP

Nicméně souhlas s tím, že ty modely v kůži jsou fakt na ....
    Ty máš s HP notebookama nějaké špatné zkušenosti? U mě je teda HP o několik tříd výš než Asus.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Ty máš s HP notebookama nějaké špatné zkušenosti? U mě je teda HP o několik tříd výš než Asus.
    Asi tak a rovnez jde dost o vyrobni radu, urcenou urcitymu segmentu zakazniku, treba ve srovnani nc-ckove rady od Compaq HP proti Dellu rady Latitude tak mi vychazi zpracovanim lepe nccka.

Tedy notebooky to chce srovnavat predevsim pro ucel jejich prace a rovnez stejne (podobne drahe) vyrobi rady. Tedy IBM Rko neni Tcko (ikdyz vetsinu soucastek bude mit asi totoznych), Latitude neni Precision, a Ackovej Asus bude skoro stejna hruza (samozrejme vztazeno k cene a zpracovani, aby mne nekdo nenapadl, ze mu hanim jeho notas ) jako levny Acery, zatimco Mko ci Sko uz bych za slusne zpracovanej notas treba povazoval.
    Naposledy upravil tiktak; 08.11.2006 v 10:55.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Citace Původně odeslal tiktak Zobrazit příspěvek
    Asi tak a rovnez jde dost o vyrobni radu, urcenou urcitymu segmentu zakazniku, treba ve srovnani nc-ckove rady od Compaq HP proti Dellu rady Latitude tak mi vychazi zpracovanim lepe nccka.

Tedy notebooky to chce srovnavat predevsim pro ucel jejich prace a rovnez stejne (podobne drahe) vyrobi rady. Tedy IBM Rko neni Tcko (ikdyz vetsinu soucastek bude mit asi totoznych), Latitude neni Precision, a Ackovej Asus bude skoro stejna hruza jako levny Acery, zatimco Mko ci Sko uz bych za slusne zpracovanej notas treba povazoval.
    jj, tak nějak to bude...

Já ne, ale kolega si koupil tehdy tuším nx6110, tu nejmenší řadu a byl to děs, příšernej display, hluk, ergonomie klávesnice .... Pak si někde něco přečteš v diskuzi, třeba na CC, kdy ti obchodník na dotaz, jestli si vybrat mezi tím nebo tím řekne, že HP nic moc, nebo v jiné diskuzi ti někdo udělá žebříček

1. IBM
    2. dlouho nic...
    3. DELL
    4. dlouho nic...
    5. SONY, TOSHIBA, ASUS
    6. HP
    7. dlouho nic...
    8. dlouho nic...
    9. ACER, PREMIO, PRESTIGIO a další

(newim, jestli to bylo přesně tak, už jsem to nenašel)

a uděláš si jakejsi subjektivní dojem, že prostě HP nechceš. Což ale neznamená, že u luxusních tříd typu nc4200, to nemůže bejt jinak.

Já ne, ale kolega si koupil tehdy tuším nx6110, tu nejmenší řadu a byl to děs, příšernej display, hluk, ergonomie klávesnice .... Pak si někde něco přečteš v diskuzi, třeba na CC, kdy ti obchodník na dotaz, jestli si vybrat mezi tím nebo tím řekne, že HP nic moc, nebo v jiné diskuzi ti někdo udělá žebříček

1. IBM
    2. dlouho nic...
    3. DELL
    4. dlouho nic...
    5. SONY, TOSHIBA, ASUS
    6. HP
    7. dlouho nic...
    8. dlouho nic...
    9. ACER, PREMIO, PRESTIGIO a další

(newim, jestli to bylo přesně tak, už jsem to nenašel)

a uděláš si jakejsi subjektivní dojem, že prostě HP nechceš. Což ale neznamená, že u luxusních tříd typu nc4200, to nemůže bejt jinak.
    Je to dost o predsudcich, nicmene i nxko6110 (taky jsem ho mel nekolik tydnu na stole) mi po strance ergonomie a vybaveni vzhledem k cene rozhodne nepripada spatna, respektive dle odezvy jejiho prodeje, kdyz v notasu low end rady za 15kkc dostanes (tedy dostal jsi, uz se chvilku nedela a spis jen vyprodavaj zasoby ) DVDRW burner, Wifi, Bluetooth (coz v te dobe za obdobnou cenu prakticky nikdo nenabizel a lidi hlavne po tehle vybave za levnou cenu touzili. Ze to bylo na chipsetu jen pro mobilni celer I910, ze zacatku se dodavaly jen s 4200ot disky a displej spis podprumernej - na to dost lidi kaslalo (ostatne i jini vyrobci v tehle cenovce nenabizeli nic lepsiho, spis horsiho) A ohledne kvality plastu a zpracovani je byt blby zakladni nxko6110 rozhodne nekde jinde, nez treba Acery 1,2.3xxxx rady, ktery delali a delaj snad z recyklovanejch PET lahvi .
    A ja jsem vystridal nx7000, nx7010 a ted pracuju na nx8220 a rovnez to je vuci cene a vybave dobrej book.
    Respektive jak opakuju, jde skutecne o jednotlivy modely a jejich zamereni, ze obecne rada T od Lenovo ci luxusni Delly jsou spickou v tehle oblasti, o tom zadna, nicmene ceny hodne vybavenejch uvedenejch kousku jsou taktez diametralne jinde, nez je bezny prumer
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Ono je to taky o preferencích. Já třeba preferuju kompaktní rozměry a solidní konstrukci než dobrej displej. Takže proto mi připadne lepší nx6310 než ty levný Asusy. Dost by mě ale zajímalo, proč má nx6110 podle tebe blbou ergonomii klávesnice, to bych právě řekl že má tenhle typ hodně dobrou klávesnici.

U mě je "velká trojka" výrobců notebooků IBM, HP a Dell. S tím, že pořadí těchle tří závisí spíš na subjektivním vjemu každýho. Ale plést do TOP3 Asus je podle mě naprosto mimo...
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

2frelichl:

Klávesnice - pouze subjektivní dojem, byl jsem zvyklej na jinou.

Top - já dal ASUS až na 5. místo spolu s SONY, TOSHIBA, ASUS.

2frelichl:

Klávesnice - pouze subjektivní dojem, byl jsem zvyklej na jinou.

Top - já dal ASUS až na 5. místo spolu s SONY, TOSHIBA, ASUS. :)
    Ad klávesnice: věřím, že používat tu HP klávesnici dva týdny, tak si budeš říkat, jak hrozný klávesnice Asus má ;).

Moje chyba, nějak jsem si dal špatně dohromady tvoje příspěvky o Asusu.

Ještě bych uvedl, že HP má problémy s displeji.

Dostal se mi do rukou dopis z jedné nejmenované školy:

"Minulý týden jsem od společnosti HP obdržel zprávu, že kvůli problémům, které mají se svým dodavatelem LCD displejů nejsou schopni dodat objednané tablety, které jsme vám nabízeli. Tento problém se týká nejen naší školy, ale všech zákazníků HP po celé Evropě. Bohužel tuto skutečnost jsem mohl jen vzíti na vědomí a zařídit se podle ní."

Proto jsou skoro u všech internetových obchodů u técéček popisky "další dodávky nepotvrzeny" apod...

Další důvod, proč mi HP nevoní.

Jinak jsem lezl po webu a skoro nahodou jsem prisel na to, ze se tady uz prodava tohle

http://www.alza.cz/asus-r2h-bh067t-c...let-d68032.htm

Coz je myslim docela bomba, mechanika teda samozrejme chybi (ale vzhledem k rozmerum bych ji zde asi skutecne ozelel), pak jsem dost nepochopil, proc do takhle ultramobilniho tabletku/notasku nacpu celer ULV misto ULV Dothana (vydr na standartni baterii 2 hodiny by sla urcite lehce nahoru diky speedstepu) a displej by sel udelat asi taky o chlup vetsi, ikdyz uznavam, ze na bocich ma ovladaci kursory a tlacitka a i baterie v zakladu by mohla byt vetsi (pokud se da dokoupit baterka s dvojnasobnou kapacitou jako prislusenstvi).
    Jinak pro mne moc zajimavej prcek (nicmene samozrejme chapu, ze to neni na standartni praci, ale diky pouziti XP Tablet Edition a standartnim periferiim beznejch notebooku by to mohla byt pekna verze prakticky PDA s vyhodama notebooku.
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky
    Naposledy upravil tiktak; 08.11.2006 v 16:01.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Router na minutu zamrzne
    Založil Rainbow v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 13.04.2007, 11:32
  2. Jaky notebook?
    Založil Koutas v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 03.08.2005, 14:35
  3. (07/05) Jaky notebook za cca 30-40k bez dph - idealne HP/IBM
    Založil Camill v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 10.07.2005, 16:52
  4. 02/05 Jaký koupit nový notebook okolo 20tkč bez daně?
    Založil Mil17 v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 04.02.2005, 20:08
  5. V Xserveru nejde net (zatuhne prohlizec) :-(
    Založil dekon v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 02.01.2004, 18:49

Pravidla přispívání