Ja myslim ze nechceli ukazovat viac z hry pred vydanim. Ak su tak skoro k dokonceniu, tiez by si mohol nadavat, ze preco este nevyslo demo.
ja len tvrdim, ze AI je v hl2 "gro hry". V q3 nejaka ai skoro vobec nebola, lebo hra bola viac multiplayerovo zamerana. Snad teraz ked bude k dispozicii vyssi vykon pre AI (vdaka paralelizacii a dalsim jadram) sa to zlepsi. Inac single player hry prave koli nizkej AI velmi nehram. Tych blbeckov z HL2 co blokuju chodby som vzdy okamzite postrielal nech nezavadzaju (teda - ak to v danom mieste dovoloval skript ich pozabijat).Ak mi niekto povie, ze AI v HL2 je dobra, tak sa len zasmejem. Kvalitu nahradzali kvantitou, vsetky tie coop postavy boli naskriptovani blbci. Q3 obdobne, v D3 vylepsene, no stale obdobne. Slusna AI je imho v UnrealTournamente.
ale ved predsa oni zamykanie pouzivaju...Ako chces paralelizovat koliznu scenu? Bez lockov velmi tazko. Jedine, ze by vymysleli nejake algoritmy, ktore rychlo pred vypoctom odhadnu nejaky kluc, na zaklade ktoreho by rozdelili scenu - a to dost pochybujem, pretoze by to sice mozno v 90% pripadov bolo rychlejsie, no v 10%ach by sa to bud rozsypalo alebo to bolo vyrazne pomalsie ako na SC... Pripadne by ani zdaleka nebolo vyuzitych viac jadier.
Povedal by som, ze pohlad z kamery je vec, ktora nejak velmi nemodifikuje objekty na ktore sa pozera. Prave preto si viem predstavit ze dva rozne jadra pocitaju pohlady z dvoch roznych kamier. Ak by si tie jadra nemal dva, tak single core by ti tak ci tak muselo spocitat pohlad z tej druhej kamery.[edit]
Kamerovy pohlad tej istej sceny spolahlivo neparalelizujes pokial nebude kazde jadro pocitat cast udajov 2x. (a hadaj ktoru - prave koliznu, ktora zabera drvivu vacsinu casu aj na SC)