Pro porovnani - mam ntb HP nx8220 s P-M 2GHz a pri maximalnim vytizeni necim jako BurnK7 ci jinejma testama po delsi dobe mam na CPU podle NHC dle diody kolem 85C a CPU myslim nelaguje a nepodtaktovava se. Je rovnez fakt, ze nevim, jak mam zabordelenej vetrak a i cely system chlazeni a je opet zname, ze nektere modely od HP nemaj zrovna nejucinnejsi chlazeni (to je asi priklad i nx8220). Nicmene pokud nastavim CPU na 1.6GHz a spustim testy, tak teplota neleze vic jak nejakych 75C na defaultni voltaze. Pohral jsem si s nastavenim voltaze a jen tak od boku nastavil na vsechny nasobice o cca. 0.2V mene a nyni pri 2GHz a 1.1V jsem na maximalce cca. 68C (skoro 20 C rozdilu).
Tedy tvoje teploty na nizsi frekvenci ukazuji na to, ze je neco v neporadku, tedy problematicke chlazeni (at uz z duvodu zabordeleni vetracku ci nedolehani na CPU, nebo proste spatnym layoutem chlazeni tveho modelu ci necim uplne jinym) .
Ale rozhodne je to vec k reseni a myslim ze k reseni na opravnene reklamaci, protoze si nedokazu predstavit, jak by musel byt zabordeleny chladic a vetrak, aby i pri vycisteni sly teploty o 30-40 C dolu, coz uz by byly teploty schudne pro normalni provoz.
Problem je, ze technik samozrejme muze vedet o problemech s chlazenim techto modelu, ci o tom, ze je napriklad ohnuty pasiv, nedoleha jak by mel atd a tim adem pak pri platbe za reklamci vse vycisti, chladic ohne a bude vse ok, coz mu jen "potvrdi" ze to skutecne bylo "jen" bordelem na vetraku.
V kazdym pripade dle myho je to na reklamaci a to bezplatnou, skutecne te nemusi zajimat, cim to je, ze se notebook prehriva. U tveho modelu je v tehle chvili trosicku na skodu to, ze je i v ramci zaruky uzivatelsky rozebiratelnej. Bejt to u jiny znacky ci modelu, kterej je zaplombovanej, tak neni co resit, notebook se prehrejva, servise postarej se o odstraneni zavady, jestli jste tam nasli chlupy, tak je odstrante, nezajima mne, ze je notebook tak blbe udelanej, ze se tam maj moznost dostat, koberec jsem s nim rozhodne neluxoval...