e1: Beriem na vedomie co pises a v zasade suhlasim ale dat 23k za D50 a 45k za D80 (obidve ceny su prve co som nasiel, vratane zakladneho objektivu) je dost velky rozdiel. Moj ucel fotenia je aby som mal pekne fotky rodiny. Zatial nepocitujem potrebu vybehnut von a fotit ale ked je co tak to odfotit. Otazka je, ze keby som neskor chcel menit telo D50 za D80 ci budem moct pouzit objektivy.
Mirtex: Vies odporucit konkretnu zrkadlovku, ktora ma stabilizaciu v tele? Predpokladam, ze nemusi byt zapnuta natvrdo takze by sa s tym dalo experimentovat.
Re: megapixely
Osobne robim bezne fotky od 9x13 po 13x18 ale posledny dovod je pre mna zaujimavy, kedze mam dost zasumenych fotiek.
"e1: 3. Pri fotení na vysokom ISO a následnom odšumení sa ti strácajú detaily, tiež sa hodí vyššie rozlíšenie."
Mas tym na mysli odsumovanie cez nejaky sw na pc?
--
Male pozadie co ma vedie k zrkadlovke. Kedysi som mal fotak Praktica L, tusim presne takyto http://www.sandsbooks.co.uk/ebay/2_4_06/Pict5515.jpg. Nie som expert na fotenie ale mal som z toho vzdy super fotky. Odmeral som expozimetrom svetlo, nastavil som ISO, semtam pouzil aj dialkovu spust a bolo to, fotky nadherne ci uz vonku alebo dnu. Akurat bol dost tazky ale vzdy som dal vyvolat cely film a vsetky fotky az na vynimku boli ok. Teraz mam kompakt digital a je to otras. Vacsinu fotiek rozmazanych alebo zasumenych. Rad by som mal opat pekne fotky.