Dakujem za odpovede.
- dioptricka korekcia - budem musiet odskusat, ale snad by ta na Nikon-e D50 stacila, na beznych spotrebicoch (ten kompakt co mam, kamera, dalekohlad) mi to staci, mam cylindricke skla kde to s dioptriami nie je take jednoduche ale nie som extra slepuch tak to snad bude ok.
Nemate link, kde sa uvadza, ze Nikon D50 ma tuto korekciu. V jednom shope (zatial cez telefon) mi tvrdia, ze ju nema.
- stabilizacia
Papierovo vyzera ze tento kompakt ma opticku stabilizaciu http://www.canon.cz/produkty/digital...00is/popis.htm (uvadzam ho lebo jeden znamy ho ma a tvrdil mi, ze ma opt. stabilizator)
PiT: "...Stabilizacia obrazu moze prebiehat v zasade tromi sposobmi.
3) stabilizaciou optickej sustavy resp. jej casti
Canon a Nikon zatial iba tretim sposobom..."
Myslis, tym ze niektore modely zrkadloviek Canon a Nikon maju stabilizaciu? Ak tak ktore?
- rozsirovanie
Vidim to v blizkej buducnosti na dalsi objektiv (nieco do prirody do dialky) a stativ. Viac ma momentalne nenapada.
jan555: D50 ako vybehovy model - osobne neberiem do uvahy ci je nieco novinka alebo stary model, okrem toho u samotneho Nikon-u neviem o nicom podobnom ako D50, ale sa chysta nejaky nastupca?
- investicia
V zasade nemam nejake financne obmedzenie (v rozumnych medziach) ale predsa nebudem kupovat nieco za 50k ked mi na moje potreby staci nieco za 30k. Takisto nemam dobry pocit mat na krku fotak za 100k niekde na dovolenke.
==
MikeD: zatial som viac nakloneny na zrkadlovku, beriem do uvahy vsetko co pises
Znacka mi je viac sympaticka Nikon (bez praktickeho dovodu) ale Canon ma zacina viac presvedcovat funkcnostou.
Ohladne EVF... mal som na zaciatku vybraty FujiFilm FinePix S5600. Co nan hovoris?
Inak mam pocit, ze ci uz vyberiem Nikon alebo Canon tak nic nepokazim, vratane dalsieho rozsirovania. Predpokladam, ze na tieto dve znacky je dost objektivov a ineho prislusenstva.